Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Συνάντηση προέδρου ΕΕΜΜ-ΜΕGA με προεδρείο Ομόνοιας Περιφέρειας Κορυτσάς

Μόλις πριν μερικές ώρες ολοκληρώθηκε στην Κορυτσά η συνάντηση του προέδρου του Κόμματος
«Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον» Χρήστου Κίτσιου με εκπροσώπους της Ομόνοιας από όλη την Περιφέρεια της Κορυτσάς. Τον Πρόεδρο συνόδευε ο πρώην έπαρχος Πωγωνίου Δημήτρης Μεϊντής.

Κύριος στόχος της συνάντησης ήταν η κατοχύρωση της συνεργασίας του ΕΕΜΜ-MEGA με την Ομόνοια αυτής της περιφέρειας, η συμμετοχή των Ομονιτών στο Κόμμα και η διαδικασία εσωκομματικών εκλογών που θα διεξαχθούν για τον Πρόεδρο και το Εθνικό Συμβούλιο στις 6 Νοεμβρίου 2011 σε όλη την επικράτεια, αλλά και στο εξωτερικό.

Υπήρξε πλήρη κατανόηση μεταξύ των παραγόντων των δύο πλευρών και πλήρη ετοιμότητα να εγγραφούν μέλη του ΕΕΜΜ-MEGA χιλιάδες Κορυτσαίοι ελληνικής καταγωγής για να συνδράμουν στην αναβάθμιση της οργάνωσης του κόμματος στην πόλη και στην περιφέρεια.
                 
Επίσης στη συνάντηση θίχτηκαν σοβαρά θέματα που απασχολούν τους ΄Ελληνες της Κορυτσάς σχετικά με την εθνική τους καταγωγή και ο Πρόεδρος του ΕΕΜΜ- MEGAκ. Χρήστος Κίτσιος  επί της ευκαιρίας υπογράμμισε τα νομικά κενά και τις παραβάσεις στη διαδικασία απογραφής πληθυσμού και ακινήτων για τα οποία οφείλουμε να δώσουμε έναν σκληρό καθημερινό αγώνα για την επανόρθωσή τους και την εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου των μειονοτήτων για τον αυτοπροσδιορισμό της εθνικής ταυτότητας. Κανείς απογραφέας, πολιτικός ή  πατριδοκάπηλος, τόνισε ο Πρόεδρος, δεν δικαιούται να περιορίσει την εφαρμογή αυτού του κεκτημένου σε μια χώρα που διεκδικεί την ενσωμάτωσή της στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση.

Το γεγονός ότι και πριν την έναρξη της διαδικασίας απογραφής και κατά τη διάρκειά της υπήρξαν αρκετές δυνάμεις που προσπάθησαν και προσπαθούν να υπονομεύσουν τη διαδικασία, θα πρέπει να προβληματίσει την Κυβέρνηση και τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς αν αυτή η απογραφή θα γίνει αποδεκτή από το σύνολο ή το αποτέλεσμά της θα είναι αξιόπιστο για όλους τους ενδιαφερομένους.

Το Κόμμα μας δήλωσε δημόσια υπέρ της σωστής απογραφής και κινείται νομικά να καταργηθούν ως αντισυνταγματικές οι τροποποιήσεις που διενεργήθηκαν πρόσφατα στους νόμους « Περί απογραφής πληθυσμού και ακινήτων» και   « Περί ληξιαρχείων».
                 
Με την κατάληξη της συνάντησης ο πρόεδρος του Κόμματος κ. Χρήστος Κίτσιος έδωσε συνέντευξη τύπου σε δημοσιογράφους κεντρικών και τοπικών ΜΜΕ, οι οποίοι εκδήλωσαν έντονο ενδιαφέρον για την άποψη του Κόμματος στο θέμα της απογραφής της εθνικότητας και του θρησκεύματος στην Κορυτσά και για τις σχέσεις με τον ΄Ελληνα πρόξενο της Κορυτσάς.
       
Κορυτσά, 07.10.2011
                                                                              ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

1 σχόλιο:

  1. Η φωτογραφία είναι από παλαιότερη επίσκεψη του προέδρου του Κόμματος των Ελλήνων Χρήστου Κίτσιου στην Κορυτσά και στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης της Περιφέρειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή