Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Επίσκεψη του Υπ. Εργασίας Αλβανίας Σπύρου Ξέρρα στον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλ. Καχριμάνη

Τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη επισκέφτηκε σήμερα σε εθιμοτυπική επίσκεψη ο Υπουργός Εργασίας της Αλβανικής Κυβέρνησης κ. Σπύρος Ξέρρας, συνοδευόμενος από τον Έπαρχο Πωγωνίου Αργυροκάστρου κ. Δημήτρη Μεντή και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου.Εκτός της ανταλλαγής ευχών, κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν ζητήματα που αφορούν τη συνεργασία των δύο πλευρών και της ανάληψης αναπτυξιακών πρωτοβουλιών προς όφελος των δύο γειτονικών λαών.

Μετά την συνάντηση ο Υπουργός Εργασίας κ. Σπ. Ξέρρας σε δηλώσεις του και αφού ευχήθηκε καλή δύναμη στον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, τους Αντιπεριφερειάρχες και τους Περιφερειακούς συμβούλους, τόνισε ότι στόχος της επίσκεψής του είναι να εξεταστούν οι δυνατότητες συνεργασίας που θα φέρουν κοντά τις τοπικές αυτοδιοικήσεις και τους λαούς των δύο χωρών.Σκοπός μας – συνέχισε – είναι να βρούμε κοινές δράσεις ειδικά στον τουρισμό και σε συνεργασία με τις τοπικές αυτοδιοικήσεις να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας.

 «Είχαμε μια εγκάρδια συζήτηση, είχαμε πολλά θέματα να συζητήσουμε και να λύσουμε, έχουμε κοινά προγράμματα στη διασυνοριακή συνεργασία, υπάρχει χώρος για να έχουμε πιο στενότερη συνεργασία», κατέληξε ο κ. Σπ. Ξέρρας.Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξ. Καχριμάνης, τόνισε ότι συζητήθηκαν θέματα για την περαιτέρω συνεργασία των δύο περιοχών και ειδικότερα την προώθηση δράσεων για την βελτίωση και στήριξη των διασυνοριακών οδικών μεταφορών από Κακαβιά, Μέρτζανη και Σαγιάδα, επισημαίνοντας ορισμένα έργα που έχουν ήδη προωθηθεί κατά τα προηγούμενα χρόνια.
«Θα αναληφθούν νέες πρωτοβουλίες στα πλαίσια της εδαφικής συνεργασίας των γειτονικών περιφερειών», υπογράμμισε ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης, προσθέτοντας ότι προς αυτή την κατεύθυνση θα ζητηθεί και η συνδρομή των δύο Κυβερνήσεων.

«Συζητήσαμε- κατέληξε – και με τους αντιπεριφερειάρχες επιμέρους προτάσεις που μπορούν να υπάρχουν. Στέλνουμε ένα μήνυμα ότι θα είμαστε ανοικτοί σε συνεργασίες προς όφελος των δύο λαών, τώρα που τα πράγματα είναι σε πολύ διαφορετική βάση τοποθετημένα ανάμεσα στα δύο κράτη».Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Κ. Πέτσιος, η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων κ. Θ. Καλογιάννη και οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες.


epirusgate.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. Για το δρόμο του Πωγωνίου δεν μίλησαν καθόλου???
    Αφού ήταν και ο έπαρχος Μεϊντής μαζί με την αποστολή!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή