Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Ενδιαφέρουσες φωτογραφίες από τον Δήμο Χιμάρας

Συνεργάτης του ιστολογίου μας, με αφορμή το άρθρο που αναρτήσαμε πριν ένα μήνα με τίτλο
"Τι στην ευχή συμβαίνει στους Δρυμάδες Χιμάρας"

http://toorama.blogspot.com/2010/12/blog-post_22.html

μας απέστειλε τις παρακάτω φωτογραφίες όπου εικονίζεται το καστρόσπιτο του Τσάμη Μπουμπέκι στον Περίβολο Δρυμάδων, μέσα στο λάκκο:


εδώ βλέπουμε από κοντινότερη λήψη τον μπαζομένο λάκκο ή καλύτερα ότι απέμεινε από αυτόν. 



Μέσα στην κωμόπολη της Χιμάρας τώρα, βλέπουμε μία προεκλογική αφίσα του Δημάρχου Βασίλη Μπολάνου που ξέμεινε έξω από το μαγαζί ηγετικού στελέχους της τοπικής Ομόνοιας:



σε κάποιο σημείο αναφέρει ότι χάρη στον Δήμαρχο ξεκίνησε και πάλι στη Χιμάρα η διδασκαλία της εθνικής γλώσσας των Χιμαριωτών. Ποια είναι όμως άραγε η εθνική γλώσσα των Χιμαριωτών;
Αυτή με την οποία είναι γραμμένη το προεκλογικό φυλλάδιο;

7 σχόλια:

  1. Eίναι που ο Σπυρομιλιος- Μπολάνος δεν αφήνει τους Αλβανούς να πατήσουν τη γη της Χιμάρας. Αλλά τι ναπεριμένει κανείς αμα απευθυνεται στους Χιμαραίους στα αλβανικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητοί μου, θέλω μόνο να σταθώ στο σημείο του άρθρου σας για την εθνική γλώσσα της Χιμάρας.
    Δείκτης της αφίσας (οι αφίσες πρέπει να είναι γραμμένες στην γλώσσα που αναγνωρίζει και επιβάλλει, για την νομιμότητά τους, το αλβανικό κράτος). Το ποιά είναι η γλώσσα των Χιμαραίων, και ποιά γλώσσα χρησιμοποιεί ο δήμαρχος, δεν φαίνεται από αυτήν την αφίσα, αλλά:
    1) από την γλώσσα που χρησιμοποιεί ο δήμαρχος στο δημαρχείο και στις προεκλογικές του και μη συναναστροφές με τους δημότες.
    2) φαίνεται δε και από την γλώσσα που είναι αναρτημένες ανακοινώσεις και οδηγίες στο δημαρχείο Χιμάρας (στα ελληνικά, παρά το νόμο, που δεν προβλέπει κάτι τέτοιο για την Χιμάρα, αφού δεν είναι "αναγνωρισμένη" μειωνοτική ζώνη, όπως άλλες περιοχές "προνομιούχες"...!
    καλή η αντιπαράθεση και η κριτική, αλλά η βλακεία ορισμένων που βλέπουν μόνο "τα καλά και συμφέροντα" δεν συμβάλλει στην οικονομία του διαλόγου.
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμε (6:18), προφανώς είσαι βλάκας ανεπίδεκτος οιασδήποτε διορθωτικής προσπάθειας! (ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΧΙΜΑΡΑ, ΑΝ ΔΕΝ ΔΙΑΨΕΥΣΤΕΙΣ, ΤΟΥΛΣΧΙΣΤΟΝ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ ΠΩΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΕΙΣ ΣΟΥ ΟΙ ΧΙΜΑΡΙΩΤΕΣ, ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ ΣΟΥ ΛΕΩ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ "ΜΑΝΙΑΡΙΤΕΣ"...)

    => Ως προς το σημειο του άρθρου που αναφέρεται στο κτίσμα του Bubeqi:
    1) το οικόπεδο στο οποίο ο τσάμης Μπουμπέκη έχει κτίσει, ούτε το έκλεψε, ούτε το κληρονόμησε από τον πατέρα του... το αγόρασε από δρυμαδιώτη (επώνυμο Παναγιώτης) ο οποίος, όπως και αρκετοί άλλοι δυστυχώς ονειρεύεται ότι θα γίνει εισοδηματίας - κτηματομεσίτης (περί ονειρόξεως πρόκειται ουσιαστικά) πουλώντας την γή του.
    2) η άδεια οικοδομής είχε εκδοθεί από τον δήμο Χιμάρας στο όνομα και για λογαριασμό του πωλητή - δρυμαδιώτη, ο οποίος και πούλησε και τα δύο (άδεια και οικόπεδο) στον τσάμη Μπουμπέκη.
    3) ο Δήμος Χιμάρας έχει παραπέμψει στα δικαστήρια (διοικ. πρωτοδικείο Αυλώνα) το Μπουμπέκη για τις αυθαιρεσίες - κτίσματα στην κοίτη του ρέμματος και πέραν των ορίων της έκτασης που είχε αγοράσει.
    Άρα το πρόβλημα μ τους "Μπουμπέκηδες" δεν δημιουργείται από τον Β.Μπολάνο, αλλά από τους εξυπνάκηδες δρυμαδιώτες!!!
    Ορισμένοι από αυτούς που χτυπούν τον Μπολάνο, δεν το κάνουν γιατί είναι καλλίτεροι΄ απλά είναι από τους επίδοξους εισοδηματίες, που θέλουν να φύγει ο Μπολάνος, να φέρουν στην Χιμάρα το Komisioni per manaxhimin e tokes, με βάση τον νόμο 7501/91, (με βάση τον οποίο έχουν αρπάξει εκατοντάδες στρέμματα κοινοτικής και εκκλησιαστικής γης, και την επώμενη κιόλλας ΜΈΡΑ να αρχίσουν να ξεπουλάνε!
    Αυτά προς ενημέρωση υμών και του "καλοπροαίρετου" συνεργάτη σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν μας λες ρε Καραβά μηπως αναφέρεσαι στο δημαρχείο καποιας άλλης Χιμαρρας; Μάλλον αυτό κάνεις. Γιατί τελευταία φορά που πήγα στο δημαρχείο μια γυναικα εκει υπάλληλος της μιλαγα στα ελληνικά και αυτή μου απαντα σκιπ! με ένα υφος που μονο που δεμε εδειρε ή μηπως ο δημοτικός αστυνομος είναι καλύτερος που όταν μιλάμε στα ελληνικά μας βρίζει;
    είπαμε ότι γλυτώσαμε από Χότζα και σοσιαλιστές αλλά η αλβανοκρατία καλά κρατεί. Ποιος τους προσλαμβάνει όλου αυτούς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. υπόψη (κ. καραβα)
    Για τον συνεργάτη του –blog- ιδικά εσύ δεν πρέπει να μιλάς. Γιατί δίνης την εντυπώσει του ύποπτου συνεργάτη αυτών που καλύπτουν και διαχαράζουνε τις παρανομίες. Μια εικόνα 1000 λέξεις.
    Όσο αφορά τώρα, για τους αλβανούς και τους αλβανόφωνους που κάνουν κουμάντο στο δήμο τις Χιμάρας, να σε ενημερώσω ότι υπάρχουν αρκετή εκεί μέσα που δεν μιλούν Ελληνικά όχι μόνο επειδή δεν ξέρουν, αλλά και επειδή δεν θέλουν, και όταν τους μιλούν Ελληνικά σου απαντούν αιδώ να μιλάς αλβανικά. Για να μην αναρωτιέσαι μπορείς να μιλήσεις με τον Διευθυντή της Δημοτικής Αστυνομίας της Χιμάρας τον (κ.) Gjini, τον κατά τα αλά αγαπητό από τον (δήμαρχο μας )(κ.)ΒSILAQ BUZPRERI. Αν θελιές κι άλλους μια άλλη φορά.
    Όσο αφορά της ισορροπίες που κρατά ο μέντορα σου, ο προ αναφερθέν ως Β. Β., πρέπει να ανοίξεις τα ματιά σου και να ξεστραβωθείς, επίσης κόψε το μανιάριζα γιατί δεν σου ταίριαζε στην ηλικία που είσαι σου κάνη κακό και στην αντίληψη τον πραγμάτων, φταιν να τρως κουτόχορτο. Δεν θα ήθελες να σου κανό αναλύσει και με απόδειξης για αυτό το θέμα.
    -Προκαταβολικά θα σου πω ένα πράγμα να μεταφέρεις, εσύ. Να μας πουν την αλήθεια. -στα Ελληνικά- Ακόμα και από το σάιντ του δήμαρχου μας, το όπιο είναι γεγονός ότι λειτουργεί πολύ καιρό τώρα και δεν αξιώθηκαν οι αξιότιμη συνεργάτες του ( δήμαρχου μας) Β. Β. να μας μεταφράσουν τα κείμενα στα Ελληνικά – Αγγλικά, τυχαία? ….
    Όλη η Χιμαριώτες γνωρίζουμε τα πράγματα το πώς είναι , δεν τα τσιγκλάμε για πατριωτικούς λόγους, δεν είναι ανάγκη να μας τσιγκλάτε παραπάνω από τη πρέπει. ΟΚ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. βρε μεγάλε δεν τους προσλαμβάνει ο δήμαρχος
    οι θέσεις υπάγονται στο αλβανικό κράτος,αυτό τις προκηρύσσει,τον δήμαρχο μας εκεί μέσα τον έχουν σε στενή παρακολούθηση όλοι αυτοί
    έχουν βάλει άτομα που ουσιαστικά δεν κάνουν τίποτα ,παρακολούθούν απλά το δήμαρχο και είναι θρασύτατα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. οι αλβανικοί νόμοι δίνουν εξουσίες μεγάλες στην τοπική αυτοδιοίκηση, οι έπαρχοι μας γιατί δεν τις εκμεταλλεύονται σε όφελος του ελληνισμού; βολεύει πολύ η διακιολογία οτι ελεγχονται απτους αλβανους

    ΑπάντησηΔιαγραφή