Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Δρούτσας: Τη Βόρειο Ήπειρο και τα μάτια μας!


 
Παραθέτουμε το συγκεκριμένο απόσπασμα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Υπουργέ, θα μου επιτρέψετε να προχωρήσουμε λίγο.  Για πείτε μου ανησυχείτε καθόλου για τις ταραχές που γίνονται στην Αλβανία;  Γιατί φαίνεται, αυτή η ιστορία, ότι δεν ξέρουμε μάλλον πού θα εξελιχθεί και πόσο θα επηρεάσει και τις σχέσεις μας.

Δ. ΔΡΟΥΤΣΑΣ: Είναι νομίζω αυτονόητο ότι παρακολουθούμε πάρα πολύ στενά τις εξελίξεις στην Αλβανία, είναι γειτονική μας χώρα, έχουμε εκεί και την ελληνική εθνική μειονότητα, την οποία προσέχουμε βεβαίως σαν τα μάτια μας.  Ασφαλώς μας ανησυχούν οι εξελίξεις στην Αλβανία διότι δεν ήταν απλώς ένα μεμονωμένο συμβάν, βλέπουμε ότι έχει δοθεί συνέχεια, σε καθημερινή βάση υπάρχουν διαδηλώσεις και μάλιστα και τα δύο μεγάλα πολιτικά κόμματα έχουν εξαγγείλει μεγάλες διαδηλώσεις.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και ο Μπερίσα.

Δ. ΔΡΟΥΤΣΑΣ: Είναι μία ατμόσφαιρα, ναι, δε θα διστάσω να την αποκαλέσω εκρηκτική, η οποία βεβαίως μας ανησυχεί, την παρακολουθούμε στενά και είμαστε κι εμείς, με τον τρόπο μας, σε επαφή με όποιους χρειάζεται αλλά βεβαίως είμαστε σε επαφή, κι εγώ προσωπικά, με την Ευρωπαϊκή Ένωση και με την κύρια Ashton, την εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα εξωτερικά θέματα…

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣΝαι, έχει εκφραστεί ανησυχία και από εκεί…

Δ. ΔΡΟΥΤΣΑΣ…διότι πιστεύουμε ότι πρέπει από την Ευρωπαϊκή Ένωση ιδιαίτερα να υπάρξει η σωστή παρέμβαση, πρέπει να υπενθυμίσουμε και στην Αλβανία ότι επιθυμεί κι εκείνη την ευρωπαϊκή της προοπτική και για να έχει δυνατότητες και πιθανότητες να προχωρήσει αυτή η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας αυτής, την οποία εμείς ως Ελλάδα επιθυμούμε, διότι είναι εγγύηση για τη σταθερότητα μία ευρωπαϊκή προοπτική…

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και στα σύνορά μας.

Δ. ΔΡΟΥΤΣΑΣ: …αλλά και η Αλβανία και οι πολιτικές δυνάμεις στην Αλβανία θα πρέπει να γνωρίζουν ξεκάθαρα ότι πρέπει και εκείνες, οι ίδιες να συμβάλλουν στη σταθερότητα στη χώρα τους.

2 σχόλια:

  1. ψαξε ψαξε δε θα το βρεις. Που ακριβως αναφερεται η Βορεια Ηπειρος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μας ευχαριστεί ειλικρινά αριστερέ που η κάθε μία ανάρτηση στο ιστολόγιο μας αποτελεί για πηγή αντίδρασης.
    Προφανώς και ο τίτλος είχε μία γερή δόση ειρωνίας, αν δεν το κατάλαβες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή