Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Η απάντηση μας στη συνεχιζόμενη αλβανική εθνικιστική υστερία κατά της απογραφής των Ελλήνων

«Οι Κίνδυνοι,  με την Εθνική Απογραφή των Μειονοτήτων, για την συνύπαρξή τους  στο Αλβανικό Κράτος» είναι το σλόγκαν του «παραποιητή» και του «εμπνευστή της διαστρέβλωσης» της απογραφής του αλβανικού πληθυσμού, ο οποίος  τίθεται, ανοικτά, κατά της απογραφής του ελληνικού πληθυσμού της Αλβανίας.

Η «Συμμαχία Κόκκινο Μαύρο» εξακολουθεί να συγκεντρώνει υπογραφές για  την μη καταγραφή, στην απογραφή του πληθυσμού της Αλβανίας,  των εθνικών και θρησκευτικών μειονοτήτων.
Μετά την Αυλώνα, το Δυρράχιο, τα Τίρανα, το Ελμπασάν, την Κορυτσά, στις 22 Μαρτίου ήρθε η ώρα της πόλης Φίερι, να συνυπογράψουν οι κάτοικοι, για την αλλαγή του αστικού δικαίου που επιτρέπει στις μειονότητες να εγγράφονται με την εθνικότητα στην οποία ανήκουν.

Στους πολίτες που υπογράφουν αυτήν την δήλωση, οι εκπρόσωποι της «Συμμαχίας Κόκκινο Μαύρο» τόνιζαν ότι με τις υπογραφές τους δίνουν «μια και  έξω» τέλος στην παραποίηση της αλβανικής υπηκοότητας.
Για άλλη μια φορά στην πόλη Φίερ, παρέστη ο Κρέσνικ Σπαχίου για να ενδυναμώσει την υπόθεση αυτή και ο οποίος δήλωσε δημόσια ότι «η απογραφή ενέχει κινδύνους συνύπαρξης των εθνικών κοινοτήτων στη χώρα».
«Ο αυτοπροσδιορισμός της εθνικότητας και της θρησκείας, δεν μπορεί να διορθώσει τις ληξιαρχικές πράξεις, αλλά θέτει κινδύνους στην συνύπαρξη των μειονοτήτων στο αλβανικό κράτος. Δεν υπάρχει ευρωπαϊκό δικαστήριο που  θα συναινέσει στην αλλαγή της ιθαγένειάς τους», είπε ο Σπαχίου στο συγκεντρωμένο πλήθος.
 
Μέχρι στιγμής το κίνημα αυτό έχει μαζέψει περίπου 50.000 υπογραφές, ζητώντας την αλλαγή του αστικού δικαίου.

Οι εκπρόσωποι της "Συμμαχίας Κόκκινο-Μαύρο", έφθασαν την Κυριακή 27 Μαρτίου στο Fushe Kruje, όπου κάλεσαν τους πολίτες να υπογράψουν το υπόμνημα για την απογραφή του πληθυσμού, ώστε να μην γίνει αυτή  με βάση την εθνικότητα και την θρησκεία των απογραφομένων.
Οι κάτοικοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον - όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα- για την πρωτοβουλία της «Συμμαχίας», ενώ οι εκπρόσωποι  του «Κόκκινο – Μαύρο» τόνισαν τη σημασία που έχει να αναγράφουν τα στοιχεία της ταυτότητάς τους για να υπάρχει  τεκμηρίωση στην αναφορά.
«Οι εκπρόσωποι της Συμμαχίας θα πάνε σε κάθε πόλη και σε κάθε χωριό της Αλβανίας να προτρέψουν τους πολίτες να υπογράψουν την αίτηση για την προστασία της πληθυσμιακής αρμονίας, χωρίς εθνικούς και θρησκευτικούς διαχωρισμούς».
Σκοπός της «Συμμαχίας» είναι  η υποβολή των υπογραφών  στο αλβανικό κοινοβούλιο, προκειμένου να τροποποιηθεί ο νόμος "περί αστικού δικαίου" που προβλέπει την ελεύθερη έκφραση της εθνικών και θρησκευτικών πεποιθήσεων των πολιτών.
 
Οι εκπρόσωποι του  «Κόκκινο- Μαύρο» ανέφεραν ότι ενώ απαιτούνται 20.000 υπογραφές, έχουν προς το παρόν συγκεντρώσει 50.000, προκειμένου να τροποποιηθεί ο νόμος για την απογραφή.

Παράλληλα «Ξένοι καθηγητές και ερευνητές συμμετείχαν στο διεθνές συμπόσιο των Τιράνων για την αρμονική συμβίωση των θρησκειών και τάχθηκαν κατά της απογραφής  του πληθυσμού με βάση τα εθνικά και θρησκευτικά πιστεύω του», σημειώνει η αλβανική  ιστοσελίδα ‘albeu’.
Ο Οζκάν Μουσταφά, μέλος του Ανωτάτου Συμβουλίου του πανεπιστημίου ‘Fatih’  δήλωσε ότι όλοι πρέπει να σέβονται το άτομο και να εμπιστεύονται την άποψή του.
«Δεν γνωρίζω τις λεπτομέρειες αυτού του θέματος, τι κρύβεται πίσω από αυτό, αλλά όπως είπα, η θρησκεία αφορά το ίδιο το πρόσωπο και κανέναν άλλον. Η θρησκεία είναι η πίστη που οδηγεί τον άνθρωπο στο Θεό. Δεν γνωρίζω το παρασκήνιο, οπότε δεν μπορώ να πω τίποτε περισσότερα γι’αυτό», είπε ο Οζκάν.

Ενώ ο καθηγητής Δρ Paul Weller, δήλωσε ότι αυτό συνέβη πριν από δέκα χρόνια στην Αγγλία και ήταν πολύ προσεκτικός αποφεύγοντας παρεξηγήσεις και καταχρήσεις.
«Δεν γνωρίσω καλά το όλο θέμα, αλλά μπορώ να πω ότι η παρόμοια συζήτηση είχε γίνει  στην Αγγλία πριν δέκα χρόνια. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και υπεύθυνοι στο θέμα αυτό γιατί μπορεί γίνουμε καταχρηστικοί και παρεξηγήσιμοι. Υπάρχει κίνδυνος όταν επιδιώκουμε να απαντήσουμε σε τέτοια ερωτήματα, γιατί μπορεί  να δημιουργήσουμε ανταγωνισμό μεταξύ των θρησκευτικών ομάδων και αυτός είναι  ο λόγος που σε πολλές χώρες αποφεύγεται αυτή η ερώτηση».
 
Ένα πρόσθετο γεγονός είναι ότι στην Αλβανία γίνονται μικτοί γάμοι, μεταξύ των διαφόρων θρησκειών. Αλλά, μερικές φορές η ζωή είναι περισσότερη πολύπλοκη από μια απλή απάντηση», είπε ο Weller.
 
(σ.σ. Ο τίτλος στο αλβανικό δημοσίευμα είναι παραπλανητικός…
Στο κείμενο δεν αναφέρεται κάτι σχετικό  με τον υπέρτιτλο, αντίθετα υπάρχει μια επιφύλαξη των ξένων φιλοξενουμένων στα Τίρανα, στις σκόπιμες ερωτήσεις  των Αλβανών.
 Είναι αλήθεια ότι στην Αλβανία, επί αρκετούς μήνες ασχολιόντουσαν τα ΜΜΕ,  πώς θα δημιουργηθεί  η λεγόμενη «Μεγάλη Αλβανία» και τα διάφορα σενάρια που συνέπαιρναν την αλβανική μάζα. Τώρα, εδώ και ενάμισι μήνα, ανεφύη η πληθυσμιακή απογραφή της χώρας. Και κυρίως το γεγονός της καταγραφής της ελληνικής μειονότητας.
Στόχος, τελευταία, της απογραφής αυτής,  από εξέχοντες αλβανικές προσωπικότητες, μεταλλαγμένες  σε δημοκρατικές, από το κομμουνιστικό αλβανικό κράτος,  φροντίζουν πως  θα αφανίσουν τα πληθυσμιακά στοιχεία της ελληνικής μειονότητας, τα οποία δεν κατάφερε, ολοκληρωτικά, να αλλοιώσει το καθεστώς του Ενβέρ Χότζα, και η οποία, επιτέλους,  τελευταία έχει πάρει τα  πάνω της  και προσπαθεί να βρει τον πραγματικό εαυτό της. Κάτι που δεν έγινε στη πΓΔΜ, με το ελληνικό στοιχείο τα οποίο βιώνει εκεί, αφού η κρατική τρομοκρατία, στο κρατίδιο αυτό, συνεχίζεται…)
 
Με πληροφορίες από www.echedoros-a.gr
 
 
ΤΟ ΟΡΑΜΑ: Το μόνο που έχουμε να προσθέσουμε είναι να θυμίσουμε ότι πριν από ένα μήνα συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από την κατάθεση της προσφυγής στη Χάγη κατά του αλβανικού κράτους με θέμα την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Βορειοηπειρωτών. Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνονται η αυθαίρετη αφαίρεση της ελληνικής εθνικότητας και η άρνηση διενέργειας απογραφής πληθυσμού με τα ερωτήματα της εθνικότητας και του θρησκεύματος.
Ας στηρίξουμε λοιπόν την προσφυγή αυτή με τις υπογραφές μας και την κατάθεση όσων ντοκουμέντων έχουμε στη διάθεση μας, δίνοντας την απάντηση μας στην αλβανική τρομοκρατία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου