Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Σπύρος και Αθηνά: Τα παλιόπαιδα τ' ατίθασα

Η φράση "Τα παλιόπαιδα τ' ατίθασα" ήταν τίτλος βιβλίου του γνωστού Έλληνα συγγραφέα και σεναριογράφου Νίκου Τσιφόρου, το οποίο μεταφέρθηκε και στη μικρή οθόνη όταν προβλήθηκε ως σειρά από την ΕΡΤ το 1980 και το 1981 σε σκηνοθεσία Τάκη Χριστόπουλου.

Σήμερα όμως έχουν και τα βορειοηπειρωτικά ΜΜΕ τα δικά τους "ατίθασα παλιόπαιδα" και αυτά δεν είναι άλλα από τους παραγωγούς της εκπομπής ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR του ΡΑΔΙΟ ΑΣΤΥ, την Αθηνά Κρεμμύδα και τον Σπύρο Ιωάννου.

Σύμφωνα με την ιστορική εφημερίδα του Αργυροκάστρου "ΛΑΪΚΟ ΒΗΜΑ" πρόκειται για:
"δύο παιδάκια της απαράδεκτης εκπομπής σε ραδιοφωνικό σταθμό του ΛΑΟΣ που υβρίζουν τα μέλη του συμβουλίου της Ομόνοιας ως λαμόγια".

Ο λόγος; Μα φυσικά επειδή άσκησαν κριτική στα εσωτερικά πράγματα της κεαδίτικης Ομόνοιας!
Ποιος είπε ότι έχει ο οποιοσδήποτε δικαίωμα να σχολιάζει την πολιτική επικαιρότητα;
Τι νομίζατε δηλαδή; ότι έχουμε δημοκρατία και ελευθεροτυπία;
Από που κι ως που να τίθενται υπό αμφισβήτηση οι αποφάσεις του καθοδηγητή;
Για καθίστε φρόνιμα γιατί πολλές ψευδαισθήσεις έχουν μερικοί τελευταία.

Και η εφημερίδα αυτή, που μάλλον θυμήθηκε κι αυτή τις παλιές καλές εποχές - τότε που η γνώμη ήταν έγκλημα, όπως πολύ ωραία έγραψε σε τελευταίο του δελτίο τύπου το Κόμμα των Ελλήνων - είχε ως σκοπό και μόνο να προστατεύσει τον εκλεκτό του καθοδηγητή στην Επαρχία Αλύκου από τη άδικη λάσπη που δέχεται από αχάριστους και αδαείς κονδυλοφόρους.
Πάντως οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι ο εκλεκτός στο Αλύκου σεβάστηκε το μικρόν της ηλικίας των παραγωγών Σπύρου και Αθηνάς και δεν τους μάλωσε ευθέως αλλά πήγε και παραπονέθηκε στους γονείς τους με την ελπίδα ότι οι τελευταίοι θα τους τραβήξουν το αυτί και τα "παιδάκια" θα βάλουν μυαλό.

Αυτό μας έλειπε τώρα! Να έχει γνώμη και η νεότερη γενιά Βορειοηπειρωτών!
Μα αυτοί οι γονείς τους δεν τους μάθανε να έχουν το στόμα κλειστό;
Τι διαγωγή είναι αυτή;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου