Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Η οργισμένη αντίδραση του απερχόμενου Επάρχου Αλύκου Ηλία Θανάση για την μη ανανέωση του χρίσματος του PBDNJ στο πρόσωπο του: Η επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος - Το σχόλιο μας

Το Γενικό Συμβούλιο της Ομόνοιας  αποφάσισε να  δώσει το χρίσμα για  υποψήφιο  Έπαρχο στην  Επαρχία  μας  στον  Κίτσο Καίση. Δεν πιστεύαμε στους  εκβιασμούς  των  Αλβανών που διεκδικούν ελληνικές  περιούσιες με ψεύτικα χαρτιά , δεν πιστεύαμε στους  εκβιασμούς  του κρατικού μηχανισμού της Αλβανίας  όταν έλεγαν ότι θα έκαναν το παν  να εμποδίσουμε την επανεκλογή του Ηλία Θανάση! 
 
Κατάφεραν να επιβάλλουν στο Γενικό Συμβούλιο τον κατάλληλο για αυτούς άνθρωπο για να κάνουν τις  απατεωνιές τους και να αρπάξουν ότι έχει μείνει με τον ιδανικό άνθρωπο για αυτούς που είναι ο Κίτσο Καίση. Στις διάφορες συναντήσεις ο Ντούλες και ο Μπολάνος εξήραν το έργο του Έπαρχου Ηλία Θανάση   και αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι οι καταστροφείς της Ομόνοιας και του ίδιου του Ελληνισμού να υπερτερούν στο σημερινό Γενικό Συμβούλιο της Ομόνοιας.  
 
Μήπως δεν τους άρεσε που ο Έπαρχος  Ηλίας Θανάσης  κατόρθωσε  να κερδίσει της τοπικές εκλογές το 2007 από τους σοσιαλιστές  και με αντίπαλο τον τωρινό εκλεκτό τους Κίτσο Καίσης?
Μήπως δεν τους άρεσε που κατόρθωσε  να αποσπάσει από την Αλβανική Κυβέρνηση  κονδύλια  για έργα υποδομής  που ξεπερνούν σε αξία  το σύνολο των προηγούμενων 20 χρόνων?
Μήπως δεν τους άρεσε που κατόρθωσε   να ξεκινήσει το μεγάλο υδραγωγείο που θα εφοδιάσει με πόσιμο νερό και τα 11 χωριά της Επαρχίας Αλύκου ?
Μήπως δεν τους άρεσε που ο Έπαρχος  Ηλίας Θανάσης  κατόρθωσε  να συναντηθεί τρεις φορές με τον Αλβανό Πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα, ζητώντας τα δίκια της επαρχίας του όπως είναι η επιστροφή των χωραφιών της Τσούκας που είχαν δεσμευτεί από το κράτος και το σημαντικότερο η επιστροφή στην Επαρχία του Αλύκου της παραθαλάσσιας περιοχής του Μπερντενέση?
Μήπως δεν τους άρεσε που μήνυσε  το Υπουργικό Συμβούλιο  της  Αλβανίας  για αποφάσεις που ήταν σε βάρος  τον κοινοτικών περιουσιών της Επαρχίας Αλύκου  και η δίκη βρίσκεται σε εξέλιξη? 
 Μήπως δεν τους άρεσε που ο Έπαρχος  Ηλίας Θανάσης  μήνυσε  ψευδείς  πρώην ιδιοκτήτες  που  είχαν τελεσίδικες αποφάσεις  για μεγάλες εκτάσεις λιβαδιών στην Επαρχία  Αλύκου ?
 
Μήπως δεν τους άρεσε που ο Έπαρχος  Ηλίας Θανάσης  κατόρθωσε  να εγκρίνει την  μελέτη του Μπερτενέση ???  (Αυτό πιστεύομαι άρεσε πολύ  σε κάποιους)
Μήπως δεν τους άρεσε που ο έπαρχος  κατόρθωσε  να πείσει τον ΟΑΣΕ  για την απογραφή ακινήτων ( κτηματολόγιο ) να εντάξουν και την Επαρχία Αλύκου ?
Μήπως δεν τους άρεσε που ο Έπαρχος  Ηλίας Θανάσης με φανατισμό  υπερασπίστηκε τα Ελληνικά συμφέροντα της Επαρχίας ?
Μήπως ενόχλησε κάποιους που ο Ηλίας Θανάσης, έπαιρνε πρωτοβουλίες για να μπουν πινακίδες και στα Ελληνικά στην περιοχή μας?  
Μήπως δεν τους άρεσε που ο Έπαρχος  Ηλίας Θανάσης  δούλεψε με ειλικρίνεια και σοβαρότητα ?
 
Είναι γνωστό σε ποιους δεν άρεσαν όλα αυτά αλλά ποτέ δεν πιστεύαμε ότι θα ήταν περισσότεροι από αυτούς που δε θέλουν με τίποτα να τους εκπροσωπεί στην Επαρχία Αλύκου, ο μάστορας των πωλήσεων των Ελληνικών συμφερόντων Κίτσο Καίσης που με την βοήθεια της Ομόνοια και ΚΕΑΔ προσπαθεί να επιστρέψει στο  τόπο που έπραξε της  απατεωνιές  και τα εγκλήματα την χρονική περίοδο 2000 – 2003 ( Έπαρχος Ομόνοια – ΚΕΑΔ).
 
Είναι ατέλειωτη η λίστα των κατορθωμάτων του «κυρίου» Καίση αλλά αυτή τη φορά θα αναφερθούμε μόνο σε δύο περιπτώσεις που αφορούν  το ίδιο το χωριό του. 1. Όχι μόνο δεν προστάτεψε την  αρπαγή  λιβαδιών από τις  οικογένειες  Angoni  και Muça στο χωριό Καινούριο αλλά τους διευκόλυνε. 2. Έδωσε άδεια για λατομείο σε αλλοεθνή από το Τεπελένι μόλις λίγα μέτρα από το χωριό του.
Οι κάτοικοι της Επαρχίας Αλύκου, καλούνται να αποδείξουν για μία ακόμη φορά ότι έχουν αντιστάσεις και δεν θα επιτρέψουν  να γίνει αυτό που δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν οι «εκπρόσωποι» μας. 

http://eparxiaalikou.blogspot.com/2011/03/blog-post_15.html#more 


Σχόλιο από ΤΟ ΟΡΑΜΑ: Το ιστολόγιο μας έχει από καιρό εκφράσει ξεκάθαρα τις θέσεις του γύρω από τα πολιτικά πράγματα της Βορείου Ηπείρου. Βασική προτεραιότητα μας όμως ήταν και παραμένει η προβολή των προβλημάτων που απασχολούν τον τόπο μας. 
Η Επαρχία Αλύκου ήταν η πρώτη που δημιούργησε ιστολόγιο προκειμένου να κρατά ενήμερους τους κατοίκους και τους εγγεγραμμένους πολίτες στα διοικητικά όρια της (και όχι μόνο), σχετικά με τις δραστηριότητες της.
Η τακτική ενημέρωση για τα έργα υποδομής αλλά πολύ περισσότερο οι εξελίξεις για το ιδιοκτησιακό αποτελεί πραγματικά το καλύτερο παράδειγμα που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες επαρχίες της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.
Οι προσπάθειες όμως για το καλό της πατρίδας μας φαίνεται ότι για κάποιους δεν αρκούν. 
Φαίνεται ότι όλα αυτά "δεν τους άρεσαν".
Τι κι αν ο Έπαρχος Αλύκου Ηλίας Θανάσης εκτέθηκε με τη στάση του κατά την 20η επέτειο της 12ης Δεκεμβρίου 1990 για χάρη του ηγετικού δίδυμου του ΚΕΑΔ; ούτε καν αυτό δεν ήταν ικανό να τους συγκινήσει. 
Βέβαια το τι πρεσβεύουν είναι πολύ γνωστό από καιρό. Πολλοί όμως είναι αυτοί που δεν ήθελαν να το πιστέψουν, αλλά κάθε μέρα που περνάει οι αμφισβητήσεις κάμπτονται.  

Όπως και να έχει, απέμειναν λιγότεροι από δύο μήνες για τις δημοτικές εκλογές. Ο Ελληνικός Βορειοηπειρωτικός λαός θα είναι αυτός που θα επικροτήσει ή θα καταδικάσει την κάθε επιλογή, με την ψήφο του στις 8 Μαΐου και τότε κάθε πρόβλεψη, εκτίμηση ή σχόλιο θα περάσει στην ιστορία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου