Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Οι Ηπειρώτες της Θεσσαλονίκης τίμησαν την 71η επέτειο της απελευθέρωσης της Κορυτσάς

Το καυστικό ρεπορτάζ του ιστολογίου ΑντιΠαρακμή

Την Κυριακή 22 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη με ΑΠΟΥΣΙΑ στρατιωτικών αρχών και εκπροσώπων της Κυβέρνησης οι εκδηλώσεις για την επέτειο απελευθέρωσης της Κορυτσάς.
Οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν (όπως κάθε χρόνο) από την Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης.

Ξεκίνησαν με δοξολογία στον Ι.Ν. Νέας Παναγίας (πεζόδρομος της ναυαρίνου).
Ακόμη και ο ιερέας αναγκάστηκε να επισημάνει την απουσία "αρχών". "Δεν είναι δυνατόν κάποιοι να έχουν θυσιάσει τη ζωή τους και να μην παραβρίσκονται οι στρατιωτικές αρχές να τους τιμήσουν" είπε. (Ευτυχώς η πολυπληθής παρουσία πιστού λαού απέδωσε τουλάχιστον τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ήρωές μας.)

Στη συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο ηρώω-άγαλμα προς τιμήν της Ηπειρώτισσας γυναίκας (οι Ηπειρώτισες γυναίκες κουβαλούσαν στις πλάτες τους τα πολεμοφόδια για να συνδράμουν στον ελληνικό στρατό).

Παραβρέθηκαν:
  • Ο κ. Θεόδωρος Ασπασίδης, δημοτικός σύμβουλος ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης (ο κ. Ασπασίδης κόντεψε να χάσει τη ζωή του στην Αλβανία, στην ΔΙΚΗ ΤΩΝ 5 ΗΓΕΤΩΝ ΤΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ, όταν χτυπήθηκε άσχημα στο κεφάλι από γκλοπ Αλβανών αστυνομικών και μεταφέρθηκε σε κώμα με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης).
  • Ο Νομάρχης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης (έστω και για λίγα λεπτά)
  • Ο βουλευτής της ΝΔ κ. Ιωαννίδης
  • Ο Δημοτικός σύμβουλος κ. Ακριβόπουλος ως εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ
  • Εκπρόσωποι της ΣΦΕΒΑ-ΠΑΣΥΒΑ και άλλων Ηπειρωτικών και Βορειοηπειρωτικών Συλλόγων

Με εξαίρεση την παρουσία 2-3 χαμηλόβαθμων αστυνομικών (που χρησίμευσαν μόνο στο να διακόψουν την κυκλοφορία την ώρα του εθνικού ύμνου) δεν προσήλθαν ούτε οι στρατιωτικές αρχές ούτε οι αστυνομικές αρχές αλλά και ούτε και επρόσωπος της Κυβέρνησης.

Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με ομιλία στα γραφεία της Ηπειρωτικής Εστίας.
Εκεί προσήλθαν και οι κ. Α.Κολοκοτρώνης (βουλευτής ΛΑΟΣ) και μόλις 10 λεπτά πριν το τέλος της εκδήλωσης ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ρομπόπουλος.

Η Γεν. Γραμματέας της Ηπειρωτικής Εστίας στην έναρξη της ομιλίας της αναγκάστηκε να επισημάνει την απουσία στρατιωτικών αρχών, παρά το ότι εκλήθησαν αλλά και εκπροσώπου της Κυβέρνησης.

Ειλικρινά ΝΤΡΟΠΗ.

8500 έλληνες στρατιώτες και αξιωματικοί έχασαν τη ζωή τους πολεμώντας στα χιονισμένα βουνά της Β.Ηπείρου.
Και στην επέτειο απελευθέρωσης της Κορυτσάς (οι Κορυτσαίοι έβγαλαν τις ελληνικές σημαίες που είχαν κρυμένες στα μπαούλα και τις έβαλαν στα μπαλκόνια για να υποδεχθούν τον Ελληνικό Στρατό) .
Σήμερα οι στρατιωτικές αρχές ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΕΣ .
Όπως και η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (με εξαίρεση την παρουσία του κ.Ρομπόπουλου στο τελευταίο 10λεπτο της ομιλίας).
Απλά μία λέξη:ΝΤΡΟΠΗ.

Τέλος, στο μπαλκόνι της Ηπειρωτικής Εστίας ακούσαμε τον Βουλευτή Θεσσαλονίκης της ΝΔ κ. Ιωαννίδη να συνομιλεί με μερικούς παραβρισκομένους. Έδειχνε εκνευρισμένος γιατί κάποιος "νεαρός" όπως τον αποκαλούσε υποτιμητικά ο βουλευτής τον ρωτούσε αν συμφωνεί με τον όρο "Βόρεια Μακεδονία" (η συζήτηση περιελάμβανε και την εκλογή αρχηγού στη ΝΔ).

Ο βουλευτής έλεγε και ξανάλεγε "Η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού", έλεγε ότι είχε μακεδονομάχους προγόνους (προφανώς για να καλύψει την δική του θέση) και έλεγε ότι "έπρεπε να είχαμε δεχθεί το όνομα ΣλαβοΜακεδονία" και ότι "η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ αποφάσισε ότι δέχεται ΣΥΝΘΕΤΗ ονομασία" (δηλ που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία για το κράτος των Σκοπίων). Άρα αφού το δέχθηκε η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, τελείωσε το θέμα ...
Στη συνέχεια (πριν ξεκινήσει η ομιλία αποχώρησε - πιθανώς για να προλάβει την ομιλία της κ.Μπακογιάννη...!)

Αυτά τα απαράδεκτα συνέβησαν σήμερα.
Με τους στρατιωτικούς να απουσιάζουν και τους πολιτικούς είτε να απουσιάζουν είτε να μας μιλάνε για την "τέχνη του εφικτού".
Ετοίμασαν την προδοσία με άλλα λόγια.
Αυτό φαίνεται σαν μόνο "εφικτό" γι αυτούς.
Αναλογιστείτε τι θα έκαναν αν το κράτος των Σκοπίων ήταν και καμιά ισχυρή πολιτική, στρατιωτική και γεωστρατιγική δύναμη...

Παραθέτουμε και τις φωτογραφίες με τους επισήμους, για να μην αμφισβητήσει κανείς τα παραπάνω.

 
 http://antiparakmi.blogspot.com/2009/11/22111940.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου