Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Η Ελλάδα ουσιαστικά είναι πάμπλουτη

του Νίκου Αηδόνη

Και να  που βρέθηκαν νοτίως της Κρήτης 175 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο,  το 3ο μεγαλύτερο κοίτασμα παγκοσμίως. 
Εντωμεταξύ ο χρυσός που υπάρχει στη Θράκη μας αξίζει 38 δις ευρώ. Έχουμε εκεί, στη Μακεδονία και Θράκη, τα 3 μεγαλύτερα κοιτάσματα χρυσού της Ευρώπης.

  Η αξία  του πετρελαίου και του αερίου  μας είναι – κρατηθείτε- 10 τρισεκατομμύρια  δολάρια, όπως αναφέρει το Γεωλογικό  Ινστιτούτο των ΗΠΑ, το USGS.
  Είμαστε  μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση η Γερμανία και η Αυστρία μαζί, 450.000 τετρ.χλμ. , αφού εκτινόμαστε από την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου (περιλαμβανόμενης και την Κύπρο μας) και από το Τριεθνές στον Έβρο ως ανοιχτά της Λιβύης. Θέλεις 2 ώρες με το αεροπλάνο για να πας από το πιο δυτικό(Κέρκυρα) στο πιο ανατολικό άκρο του ελλαδικού χώρου(Λάρνακα), σαν να πετάς, δηλαδή, από τις Βρυξέλες προς τη Μασσαλία.
  Στον κόσμο ζουν  συνολικά 17.000.000  Ελλαδίτες,  Κύπριοι, Βορειοηπειρώτες, Κωνσταντινουπολίτες, Ίμβριοι, Τενέδιοι κλπ.
  Είμαστε  2οι στον κόσμο σε καταθέσεις στην Ελβετία. Δεχόμαστε 16 εκ. τουρίστες το χρόνο και διαθέτουμε μια σημαντική τουριστική βιομηχανία.

  Έχουμε και  μια δυνατή αμυντική βιομηχανία που φτιάχνει από άρματα και τζιπ μερσεντεζ- ΕΛΒΟ, ως προηγμένα συστήματα  λέιζερ και υπερσύγχρονα μη επανδρωμένα αεροπλάνα, όπως έκανε το κρατικό εργοστάσιο αεροπλάνων(ΚΕΑ) στο Ελληνικό.
  Έχουμε 3 μεγάλα ναυπηγεία που κατασκευάζουν όποιο πλοίο σκεφτεί κανείς. Έχουμε βιομηχανία αμαξωμάτων που κατασκευάζουν καταπληκτικά βαρέα φορτηγά , λεωφορεία, τρόλεϊ, βαγόνια τραίνων, επικαθήμενα, μπετονιέρες, βυτία κλπ.
Μέχρι και ΠΟΡΣΕ  φτιάχνουμε στην Κατερίνη(δείτε το διαδίκτυο την βιομηχανία REPLICAR HELLAS).

  Διαθέτουμε 2.400 υπερδεξαμενόπλοια και μεγάλα φορτηγά και είμαστε οι 1οι στον κόσμο στην εμπορική ναυτιλία, ενώ άλλα 1500 τεράστια τάνκερ και φορτηγά έχουν οι Κύπριοι και είναι 5οι στον κόσμο. Είμαστε 2οι παγκοσμίως στο πρόβιο γάλα, 3οι στις ελιές, 3οι στον κρόκο, στα ακτινίδια, στα ροδάκινα, 1οι σε νικέλαιο, σε λευκόλιθο, σε υδρομαγνήσιτη, σε περλίτη, επίσης 1οι σε χρωμίτη, ψευδάργυρο και αλουμίνια.
  Έχουμε την 2η καλύτερη πολεμική αεροπορία στο ΝΑΤΟ( μετά της ΗΠΑ, ενώ οι Τούρκοι είναι προτελευταίοι). Έχουμε και το 2ο καλύτερο Πολεμικό Ναυτικό στο ΝΑΤΟ, με την Τουρκία να είναι τελευταία !

  Δεν υπάρχει μικρή και μίζερη Ελλάδα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου