Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Φωτορεπορτάζ από τον εορτασμό του ΟΧΙ στην Μπομποστίτσα και στο Ελληνικό Σχολείο της Κορυτσάς

Στο μνημείο όπου είναι ενταφιασμένοι δύο Έλληνες στρατιώτες από τον πόλεμο του 1940. Στο κέντρο διακρίνονται ο Πρόεδρος της Ομόνοιας Περιφέρειας Κορυτσάς Ναούμ Ντίσιος και ο μεγάλος Ηπειρώτης τραγουδιστής Σάββας Σιάτρας.

Το στεφάνι που κατέθεσε η τοπική οργάνωση και το κόμμα των Ελλήνων

 Όλα τα στεφάνια που κατατέθηκαν στον μεγάλο Σταυρό πάνω από τα μνήματα των 
πεσόντων με φόντο την Μπομποστίτσα

Το καμπαναριό του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου με το μονοπάτι που τσιμεντώθηκε πρόσφατα από την Ομόνοια Περιφέρειας Κορυτσάς και προκάλεσε την έντονη αντίδραση των Αλβανών με την καταδίκη του προέδρου Ναούμ Ντίσιου.

Ο Διευθυντής του Ελληνικού Δημοτικού Σχολείου Κορυτσάς "ΟΜΗΡΟΣ" Μιχάλης Τζέτζης απευθύνει τον πανηγυρικό λόγο για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 κατά τη διάρκεια της γιορτής που πραγματοποιήθηκε από τους δασκάλους και τους μαθητές στην αίθουσα εκδηλώσεων. Να σημειωθεί ότι αρχίζοντας την ομιλία του, προσφώνησε (εκ παραδρομής;) τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στην πόλη Θεόδωρο Οικονόμου - Καμαρινό, ο οποίος είχε αποχωρήσει μία εβδομάδα νωρίτερα από εκεί! Η παρουσία του ΕΛΛΗΝΑ Διπλωμάτη στην Κορυτσά δύσκολα ξεχνιέται και η θητεία του δύσκολα θα ξεχαστεί. 

Ο Διευθυντής του Ελληνικού Προξενείου στην Κορυτσά Ιωάννης Καμπιώτης διαβάζει το μήνυμα της Υπουργού Παιδείας για την 71η επέτειο του ΟΧΙ. Είναι στη θέση αντί του Προξένου μέχρι να καταφτάσει και να αναλάβει καθήκοντα ο καινούριος.

Άποψη από την αίθουσα εκδηλώσεων την ώρα της γιορτής

Οι μαθητές του "Ομήρου", τα Ελληνόπουλα της Κορυτσάς, ερμηνεύουν ποιήματα και τραγούδια για την εθνική μας επέτειο ανεμπόδιστα και ανεπηρέαστα από γελοίους υπαλλήλους του "εθνικού κέντρου" που βιάζονταν να τελειώσουν από την "αγγαρεία", όπως στις αναγνωρισμένες περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου