Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

PBDNJ και Τσαμουριά δεν τα δίνουν τα παιδιά

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου των δημοτικών εκλογών του περασμένου Μαΐου οι προπαγανδιστές των υποψηφίων του PBDNJ στο Βούρκο, αλλά και οι ίδιοι οι υποψήφιοι, μεταξύ των άλλων κινήσεων τους, περιοδεύοντας σε χωριά με μικτούς πληθυσμούς, ή και σε χωριά που κατοικούνταν από φερμένους αλλοεθνείς, όπως τον Άγιο Παντελεήμονα, το Σοπίκι, την Τσούκα, το ΣΜΤ, τον Αη Γιάννη κ.α., χτυπούσαν τις πόρτες των σπιτιών των Αλβανών και τους έθεταν το δίλημμα:
"Είναι δυνατόν να ψηφίσετε για Έπαρχο σας τον υποψήφιο που κατεβαίνει με το ελληνικό κόμμα; Να, δείτε και το όνομα του. Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον"

Με αυτόν τον τρόπο οι άνθρωποι του PBDNJ, που παρουσιάζονται ως οι αυθεντικοί και αποκλειστικοί αντιπρόσωποι του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, κέντριζαν στο εθνικό αλβανικό φιλότιμο των "μειονοτικών" εντός της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας κι ας χαρακτήριζαν αδιάκοπα το Κόμμα των Ελλήνων ως "φιλομπερισικό" και "φιλοτσάμικο"...

Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι μετά την απόφαση της νίκης του Σωκράτη Σπύρου στην Επαρχία Φοινίκης στην αρχή από την Περιφερειακή Επιτροπή Δελβίνου και έπειτα από το Εκλογοδικείο Τιράνων τον Αύγουστο εκατοντάδες Αλβανοί και συγκεκριμένα Τσάμηδες ξεχύθηκαν στους δρόμους πανηγυρίζοντας με αλβανικές σημαίες.

Ερχόμενοι στο σήμερα, λίγες μέρες πριν, ο Πρόεδρος της Αλβανικής Δημοκρατίας Μπαμίρ Τόπι επισκέφτηκε την Άνω Δρόπολη και αργότερα την Κονίσπολη.
Κατά την επίσκεψη του στην άτυπη πρωτεύουσα των Τσάμηδων παρατηρήσαμε μέσα από φωτογραφικό υλικό που δημοσίευσε αρχικά το ιστολόγιο "Κάτοψη" ότι συνοδευόταν από Επάρχους
αναγνωρισμένων περιοχών της ΕΕΜ και συγκεκριμένα της Λιβαδειάς Ηρώδη Νταλιάνη, του Αλύκου Χρήστου Καϊση και της Φοινίκης Σωκράτη Σπύρου.

Προφανώς σαν αναγνώριση της προσφοράς της τσάμικης κοινότητας στην επικράτηση της συμμαχίας PS-PBDNJ.

Τι άλλη δουλειά να είχαν Έλληνες Έπαρχοι στην Κονίσπολη; Επειδή δεν πέρασε ο Αλβανός Πρόεδρος από τα χωριά τους ζήλεψαν και είπαν να κάνουν μια βόλτα από τα "αδέρφια" τους;

Οι φωτογραφίες αδιάψευστος μάρτυρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου