Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Τι γίνεται με τον οδικό άξονα Ηγουμενίτσα – Μαυρομάτι;


Ερώτηση Αντώνη Μπέζα στη Βουλή:

• Το ζήτημα της κατασκευής του οδικού άξονα Ηγουμενίτσα – Σαγιάδα – Μαυρομάτι, φέρνει εκ νέου στην επικαιρότητα ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Ν.Δ. κ. Αντώνης Μπέζας, καταθέτοντας ερώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Ο κ. Μπέζας αναφέρεται στο ιστορικό των πρωτοβουλιών που είχαν ξεκινήσει το 2009 για τη χρηματοδότηση της οριστικής μελέτης του έργου, το οποίο στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε. 

«Η Περιφερειακή αρχή Ηπείρου - συνεχίζει ο κ. Μπέζας - μπροστά στην έλλειψη πραγματικού ενδιαφέροντος από το αρμόδιο Υπουργείο, ήλθε σε επαφή με τη διοίκηση της Εγνατία Οδός ΑΕ προκειμένου να αναλάβει αυτή την εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών, αίτημα που έγινε αποδεκτό και για το λόγο αυτό συντάχθηκε  σχέδιο  προγραμματικής σύμβασης. Σύμφωνα όμως με ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου, τον Ιανουάριο του 2012, η εταιρεία  αξίωσε να αναλάβει η Περιφέρεια τη χρηματοδότηση των μελετών και της κατασκευής του έργου, ο προϋπολογισμός του οποίου εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 50 εκατ. ευρώ».

Με δεδομένο ότι η Περιφέρεια δεν μπορεί να αναλάβει τέτοιου ύψους δαπάνη, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ζητά  να πληροφορηθεί αν είναι στις προτεραιότητες του Υπουργείου η υλοποίηση του έργου και η ένταξή του σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα στο πλαίσιο των κάθετων αξόνων της Εγνατίας και αν υπάρχει δυνατότητα εμπλοκής της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. στην όλη διαδικασία.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου