Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Υπέρ της ανθελληνικής προπαγάνδας τα ορφανά του Χότζα (ΔΗΜΑΡ) - Το σχόλιο μας


Όπως είναι γνωστό, προ ημερών ο Αλβανός δημοσιογράφος του τηλεοπτικού καναλιού «Top Channel», Μαρίν Μέμα, επιχείρησε να εισέλθει στην πατρίδα μας, αλλά χαρακτηρίστηκε «ανεπιθύμητο πρόσωπο» (persona non grata, είναι ο διεθνής όρος που χρησιμοποιείται σε τέτοιες περιπτώσεις) και του απαγορεύθηκε η είσοδος. Αιτία, ήταν ρεπορτάζ του ιδίου που προβλήθηκε από το κανάλι του, με τίτλο «Η άλλη Αλβανία», και θέμα την «Τσαμουριά», δηλαδή τον νομό Θεσπρωτίας (αυτή είναι η «άλλη Αλβανία», σύμφωνα με τους «Τσάμηδες»).
Για την απαγόρευση, λοιπόν, της εισόδου αυτού του λυσσαλέου ανθέλληνα, πρόλαβε στη… στροφή τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ κι έκανε επερώτηση προς τους υπουργούς Εξωτερικών και ΠΡΟ-ΠΟ, η βουλευτής της (συγκυβερνώσας) ΔΗΜΑΡ (ή ΡΗΜΑΔ…) στη Β΄ Πειραιώς, Μαρία Γιαννακάκη, με την οποία ζητά να μάθει επισήμως γιατί του απαγορεύθηκε η είσοδος στη χώρα μας και εκφράζει την… ανησυχία της για τα… δικαιώματα κ.τ.λ.! 
Ιδού το κείμενο της επερώτησης του αίσχους:
«Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών (ΥΠΕΞ) της Αλβανίας, στις 19 Αυγούστου απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα μας, από τις Ελληνικές Αρχές Συνοριακής Αστυνομίας, στον Αλβανό δημοσιογράφο, ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού, Μαρίν Μέμα, όταν ο τελευταίος προσπάθησε να εισέλθει από το σημείο διέλευσης «Μαυρομάτης». Εν συνεχεία, ακολούθησε αντίδραση του Υπουργείου Εξωτερικών της Αλβανίας, όπως και εκφράστηκε στην συνάντηση του ΓΓ του Αλβανικού Υπουργείου Εξωτερικών, Γκασμέν Τουρντίου, με τον εκπρόσωπο της Πρεσβείας της Ελλάδος στα Τίρανα. Επιπροσθέτως, ο εν λόγω δημοσιογράφος καταχωρήθηκε ως "ανεπιθύμητο πρόσωπο" στον Εθνικό Κατάλογο της Ελλάδος.
Σε καμία περίπτωση δεν υιοθετούμε τις απόψεις που εκφράζει ο εν θέματι δημοσιογράφος στα ρεπορτάζ που έχει κατά καιρούς κάνει για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού στον οποίο εργάζεται.
Μας ανησυχεί, όμως, ιδιαίτερα η παραβίαση θεμελιωδών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων όπως η ελεύθερη κυκλοφορία των ατόμων, καθώς και η απαγόρευση έκφρασης προσωπικών απόψεων, πράγμα το οποίο συνέβη εμμέσως στην προκείμενη περίπτωση. Επιπλέον, το συγκεκριμένο γεγονός δημιουργεί ένα αρνητικό κλίμα αναφορικά με τις σχέσεις των δύο χωρών, όπως και εκφράζεται στην ανακοίνωση του Αλβανικού ΥΠΕΞ.
Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί:
1. Για ποιους λόγους απαγορεύτηκε η είσοδος στην χώρα μας, στον Αλβανό δημοσιογράφο και για ποιους χαρακτηρίστηκε ως ανεπιθύμητο πρόσωπο
2. Αν, και πότε, θα υπάρξει αναφορά της Ελληνικής Αστυνομίας για το συγκεκριμένο περιστατικό, όπου και θα επεξηγούνται οι λόγοι υιοθέτησης τέτοιων αθέμιτων πρακτικών».
Αφού πρώτα δώσουμε… συγχαρητήρια στον Α. Σαμαρά για τους συμμάχους και συγκυβερνήτες του (να τους χαίρεται!), αναρωτιόμαστε: γιατί η ελληνόφωνη αριστερά που όταν ακούει για ελληνικό εθνικισμό βγάζει σπυράκια, κόπτεται υπέρ του ανθελληνικού εθνικισμού των κάθε είδους γειτόνων μας (Αλβανών, Τούρκων, Σκοπιανών, Βουλγάρων);

Το σχόλιο μας: Το μόνο που θέλουμε να προσθέσουμε είναι ότι κάτι τέτοιες εξάρσεις υποκρισίας μας υπενθυμίζουν της περίπτωση της Βούλας Παπαχρήστου. Θυμόμαστε πολύ καλά ότι η ΔΗΜΑΡ πριν ενάμιση μήνα είχε κατηγορήσει με φανατισμό και πέτυχε εν τέλει τον αποκλεισμό της Ελληνίδας τριπλουνίστριας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου εξαιτίας ενός ρατσιστικού υποτίθεται αστείου που είχε αναδημοσιεύσει σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης. 
Όμως στην περίπτωση του Αλβανού Μαρίν Μέμα αν και "Σε καμία περίπτωση δεν υιοθετούν τις απόψεις που εκφράζει ο εν θέματι δημοσιογράφος στα ρεπορτάζ που έχει κατά καιρούς κάνει για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού στον οποίο εργάζεται" παρ' όλα αυτά τους ανησυχεί ιδιαίτερα "η παραβίαση θεμελιωδών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων όπως η ελεύθερη κυκλοφορία των ατόμων, καθώς και η απαγόρευση έκφρασης προσωπικών απόψεων, πράγμα το οποίο συνέβη εμμέσως στην προκείμενη περίπτωση"!!!.
Όλως περιέργως τα ελλαδικά αριστερά κόμματα ανακαλύπτουν την ελευθερία έκφρασης μόνο στους ξένους (είτε ζουν στην Ελλάδα είτε όχι) και πολύ περισσότερο όταν εκφράζονται κατά της πατρίδας μας. Χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση του άλλου Αλβανού δημοσιογράφου Niko Ago για τον οποίο ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έκαναν αγώνα για το ποιο θα τον υπερασπιζόταν πρώτο και θα ματαίωνε την απέλαση του. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου