Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Καίγονται τα χωριά της Άνω Δερόπολης!


Καίγονται τα χωριά της Άνω Δερόπολης! ΚοσσοβίτσαΗ φωτιά που ξέσπασε στο χωριό Λόγγο  της Άνω Δερόπολης εδώ  και 2 μέρες, συνεχίζει να καίει .Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για εμπρησμό!
Οι κάτοικοι παλεύανε δυο  24ώρα να ελέγξουν την φωτιά, περιορίζοντας τα πύρινα μέτωπα, ώστε να μην φτάσει στα σπίτια. Σήμερα εξαπλώθηκε στο χωριό Κοσσοβίτσα και πέρασε στο βουνό της Μουργκάνας. Εάν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό σύντομα  θα φτάσει στα χωριά των Ιωαννίνων.
 Στο πέρασμά της έχει κάψει τεράστιες δασικές εκτάσεις ελάτων και οι κάτοικοι κάνουν λόγο και για το μοναστήρι της Παναγιάς
Προσπαθούν με κάθε τρόπο να σώσουν ότι μπορούν αλλά δυστυχώς χωρίς καμία κρατική ενίσχυση.  Έχουν ήδη απευθύνει έκκληση προς κάθε αρμόδιο, αλλά μάταια. Ζητήσανε και την βοήθεια της Ελλάδος και απαντήσανε πως δεν το επιτρέπει η Αλβανία.  Ο μόνος που βρίσκεται στο πλευρό των Ανωδροπολιτών απ’ την πρώτη στιγμή είναι ο έπαρχος Χ. Ντούτσης ο οποίος καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για βοήθεια. Ένα ελικόπτερο να είχε σταλεί, θα είχαν  ελέγξει την φωτιά απ’ την πρώτη στιγμή καθώς δίπλα απ’ τα χωριά υπάρχει λίμνη για ανεφοδιασμό, υποστηρίζουν οι κάτοικοι. Στο μόνο που ελπίζουν πλέον  είναι ένα θαύμα.
Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές αποδεικνύεται  πως κανείς απ’ τους εκπροσώπους μας δεν διατίθεται να χάσει τις  καλοκαιρινές του διακοπές προκειμένου να βοηθήσει. Για μια ακόμη φορά οι Βορειοηπειρώτες παραμένουν αβοήθητοι στο έλεος του θεού. Αυτά θα πρέπει να σκέφτεται κάποιος προεκλογικά, πριν αποφασίσει  να ρίξει την ψήφο του!
Καίγονται τα χωριά της Άνω Δερόπολης!-Λόγγος

Καίγονται τα χωριά της Άνω Δερόπολης! Κοσσοβίτσα

Καίγονται τα χωριά της Άνω Δερόπολης! Κοσσοβίτσα
Νεολαία Βορειοηπειρωτών
                                            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου