Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Με λαμπρότητα εορτάστηκε στη Δερβιτσανη η 190η επέτειος της Εθνικής Παλιγενεσίας


Με Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Δερβιτσάνη, χοροστατοτούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Αργυροκάστρου κ. Δημητρίου, άρχισαν οι καθιερωμένες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης στις 25 Μαρτίου 1821.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μαθητική παρέλαση από τα ελληνικά σχολεία του νομού Αργυροκάστρου στο κέντρο του χωριού για να ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα στο Πολιτιστικό Κέντρο της Δερβιτσάνης. Οι Έλληνες μαθητές της Βορείου Ηπείρου για άλλη μία χρονιά έδωσαν τον ξεχωριστό παλμό που ταιριάζει σε αυτή την επέτειο μόνο όπως αυτοί ξέρουν.

Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο πρόξενος στο Αργυρόκαστρο κ. Ιωάννης Ριζόπουλος, ο οποίος μίλησε για τις πολύ καλές ελληνοαλβανικές σχέσεις, οι οποίες βάλλονται μόνο από ακραίους κύκλους.
Από τον πολιτική εκπροσώπηση της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας παρόντες ήταν ο Υπουργός Εργασίας της Αλβανίας και Βουλευτής Περιφέρειας Αργυροκάστρου με το Δημοκρατικό Κόμμα κ. Σπύρος Ξέρρας, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ και Βουλευτής Περιφέρειας Αυλώνας κ. Βαγγέλης Ντούλες, ο Έπαρχος Κάτω Δρόπολης κ. Δημήτρης Μαλιούκης, ο Έπαρχος Άνω Δρόπολης κ. Κωνσταντίνος Κώστας και ο Έπαρχος Πωγωνίου κ. Δημήτρης Μεντής. Το κόμμα των Ελλήνων ΕΕΜΜ - MEGA εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο του κ. Χριστάκη Κίτσιο.

Αφού πρώτα οι Βορειοηπειρώτες έψαλλαν ενωμένοι τον Ύμνο εις την Ελευθερίαν οι πολιτικοί εκπροσωποι της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας χαιρέτησαν την εκδήλωση.
Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Β. Ντούλες στο χαιρετισμό του τόνισε ότι η μειονότητα μόνο με ενότητα θα έχει αποτελέσματα, ενώ ο Υπουργός Εργασίας Σπ. Ξέρρας ανέφερε ότι οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου έχουν μπροστά τους δύο μεγάλες μάχες, την ανάδειξη των καλύτερων παιδιών για επάρχους και την απογραφή πληθυσμού.

2 σχόλια:

  1. ΜΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΔΕΡΒΙΤΣΑΝΗ. ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ. ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΜΝΟ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΔΕΡΒΙΤΣΑΝΗΣ . ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ. ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ (MEGA) ΔΕΝ ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΕΙ. ΑΥΤΟΙ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΑΝ ΔΥΝΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΜΝΟ, ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΑΝ . ΟΜΩΣ ΟΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΕΠΡΕΠΕ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΑΥΡΑ ΛΕΦΤΑ. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΓΙΑ ΕΠΑΡΧΟ ΤΗΣ ΠΑΝΩ ΔΡΟΠΟΛΗΣ ΤΟΝ ΑΦΗΣΑΝ ΣΤΑ ΣΚΑΛΙΑ ΣΤΟ ΔΕΡΒΙΤΣΑΝΗ,ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΡΕΝΟ.ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΟΥΜΕ.ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ Η ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όπως διαβάσατε όλοι αναφέραμε τις παρουσίες απ' όλες τις πλευρές και κάποια αποσπάσματα τόσο από τον Ντούλε όσο και από τον Ξέρρα.

    Δυστυχώς όμως ανώνυμε 27 Μαρτίου 2011 3:24 μ.μ. καποιοι δεν έχουν ιερό και όσιο και εκμεταλλεύονται ακόμα και τις εθνικές επετείους για τις κομματικές τους ιδιοτέλειες.
    Αν εγιναν έτσι τα πράγματα στη Δερβιτσάνη δεν ήταν τίποτα μπροστά στα αίσχη του μηχανισμού Μπολάνου που έγιναν στη Χιμάρα ανήμερα της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου. Θα ακολουθήσει ανάλογο άρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή