Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Το Κόμμα των Ελλήνων γιόρτασε περίτρανα την πρώτη επέτειο ίδρυσής του και την Επέτειο της Eθνικής Παλλιγεννεσίας - οι υποψήφιοι Έπαρχοι που ανακοινώθηκαν

Κατάμεστη ήταν στις 20 Μαρτίου 2011, η αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου “Butrinti”, στους  Αγίους Σαράντα, για την εκδήλωση της πρώτης επετείου από την ίδρυση του ελληνικού κόμματος "Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον" (ΕΕΜΜ - MEGA). 
Μέλη του διοικητικού συμβουλίου, των συντονιστικών προεδρείων των επαρχιών από όλους τους νομούς της Βορείου Ηπείρου και πολλά απλά μέλη, ψάλλοντας τον ελληνικό εθνικό ύμνο, άνοιξαν την αυλαία της 1ης επετείου του κόμματος. 

Ο κ. Ζήσος Λούτσης, εκπρόσωπος Τύπου του MEGA ,  έδωσε το λόγο στον  Πρόεδρο  Χρηστάκη Κίτσιο για να απευθύνει έναν χαιρετισμό στους καλεσμένους για την πρώτη επέτειο του κόμματος, ο οποίος είπε: 

« Αγαπητοί ΄Ελληνες,
Μόλις σήμερα το Κόμμα των Ελλήνων ΕΕΜΜ-MEGA, κλείνει ακριβώς ένα χρόνο από την ίδρυσή του. Το Κόμμα αυτό, σε όλη την πορεία της  πολυτάραχης ιστορίας μας σ’ αυτό τον τόπο έχει τη γνήσια σφραγίδα των ίδιων των Ελλήνων και είναι το όραμα που ταιριάζει αυτές τις στιγμές στον αγώνα μας για ευημερία, πρόοδο και για προστασία και ανάπτυξη της εθνικής μας ταυτότητας.

Το Κόμμα  των Ελλήνων ιδρύθηκε στις 20 Μαρτίου  2010, στους πρόποδες της Αρχαίας  Πρωτεύουσας των Φοινικαίων, στο  χωριό Καράτζι για να διευκολύνει  στην ανηφόρα το βαρύ φορτίο της αγαπητής μας οργάνωσης ΟΜΟΝΟΙΑΣ που 20 χρόνια τώρα ανελλιπώς κουβαλούσε στους ταλαιπωρημένους της ώμους από τη φθορά του χρόνου και των δυνάμεών της. ΄Ηρθε στην επικαιρότητα ως το ζητούμενο του δικού μας συνόλου να ανανεώσουμε τις δυνάμεις και να συνταχθούμε από κοινού στον αγώνα για κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική παλιγγενεσία ακριβώς το Μάρτη που μοσχοβολάει το πρώτο άρωμα της ΄Ανοιξης και  σε μας τους ΄Ελληνες εγείρεται ιδιαίτερα το πάθος για ελευθερία, δημιουργία και εθνική υπερηφάνεια.

Μετά από ένα χρόνο, χωρίς πραγματικά να το αντιληφθούμε, αυτό το απλό εγχείρημα που οραματίστηκε η ιδρυτική ομάδα απέκτησε σάρκα και οστά προβάλλοντας την αυθεντική εικόνα ενός πολιτικού σχηματισμού που θέλει και ξέρει να αντιπροσωπεύει τα συμφέροντα του συνόλου της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και όχι μιας ομάδας, που αγνοεί τις πιέσεις, τις δυσκολίες και τις εξαρτήσεις, που πάει να γίνει ο πραγματικός παράγοντας των πολιτικών εξελίξεων στο χώρο, αλλά και υπολογίσιμος από την συμπολίτευση και αντιπολίτευση στην Αλβανία. 

Οι σωστές θέσεις και στάσεις που τηρεί το Κόμμα για τα ζωτικά προβλήματα του Ελληνισμού όπως είναι οι ιδιοκτησίες, η παιδεία, η ασφάλεια, η νομική προστασία, η εθνική ταυτότητα κλπ. το φέρουν πολύ νωρίς στη δοκιμασία να αναλάβει αμέσως μεγαλύτερες ευθύνες για τις τύχες του τόπου και να ανταποκριθεί με αξιοπρέπεια στο αλβανικό πολιτικό σκηνικό όχι μόνο απεραντολογώντας, αλλά και προσφέροντας αποτέλεσμα.

Καλείται  το Κόμμα των Ελλήνων να δώσει  την πρώτη πολιτική του μάχη σε λιγότερο από δύο μήνες  με τις  επικείμενες δημοτικές εκλογές της 8ης Μαϊου για να αποδείξει την ορθότητα των επιλογών του και να εκπληρώσει έναν από τους σημαντικότερους στόχους του προγράμματός του που είναι η ενίσχυση και αναβάθμιση της τοπικής εξουσίας, μέσα από την οποία μπορεί να επιλύσει τα άμεσα και πολύ σοβαρά προβλήματα των πολιτών, να δώσει νέα διάσταση στην ανάπτυξη, την κοινωνική μέριμνα, και την πολιτιστική ανάδειξη για τα οποία ελάχιστα έχουν γίνει μέχρι τώρα. 

Σ’ αυτές τις εκλογές το Κόμμα των Ελλήνων κατεβαίνει δυναμικά με ξεκάθαρο πολιτικό πρόγραμμα που αποβλέπει στο καταχώνιασμα της πεπαλαιωμένης πολιτικής που αρκούνταν μόνον στην εντυπωσιακή φιλολογία περί πατριωτισμού χωρίς να διασφαλίσει το χώρο που θα ακουμπήσει η πατρίδα, που αρκούνταν μόνον στη διαφήμιση των προβλημάτων χωρίς να αναζητεί και προτείνει λύσεις γι’ αυτά. Μετά από 20 χρόνια τα προβλήματά μας διογκώθηκαν και κανείς μας δεν πρέπει να αισθάνεται ήσυχος γι’ αυτό. Απαιτείται τόλμη, οραματισμός, αποφασιστικότητα και συνεργασία όλων των προοδευτικών δυνάμεων ώστε οι άμεσοι και μακροπρόθεσμοι στόχοι για τα συμφέροντα των Ελλήνων να μπουν στο δρόμο της λύσης.

Η τοπική εξουσία είναι το πιο ευνοϊκό και το πιο αποτελεσματικό μέσο με το οποίο μπορούμε να δώσουμε ευκαιρίες διευκόλυνσης της καθημερινής ζωής, δυνατότητες επιστροφής και προκοπής στη γενέτειρα, περιθώρια εφαρμογής δικαιωμάτων και αισιοδοξία για το μέλλον. Οι τοπικοί μας άρχοντες που θα προκύψουν από την ψήφο του λαού στις 9 του Μάη δεν πρόκειται να φορέσουν ποτέ τα γαλόνια των προεστών που μόλις παίρνουν το χρίσμα ξεχνούν τον κόσμο, αδιαφορούν για τις ανησυχίες τους, περιφρονούν τις πνευματικές και τις επιχειρηματικές δυνάμεις, ξεπουλούν τις περιουσίες μας. 

Το Εθνικό Συμβούλιο που θα προκύψει από τις Γενικές Εκλογές του Κόμματος το καλοκαίρι του τρέχοντος έτους θα ασκήσει αυστηρό έλεγχο στην τοπική εξουσία για να παροτρύνει τους άρχοντες σε κοινωφελές έργο, θα προωθήσει προγράμματα ανάπτυξης μέσα από συνεργασία όλων των αιρετών και θα προβάλλει πολιτικά όλα τα νομικά κολλήματα και τις κρατικές ατασθαλίες εις βάρος της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας σε όλους τους τομείς.

Αγαπητοί  ΄Ελληνες,
Το Κόμμα  των Ελλήνων μπήκε κανονικά στην τροχιά της πολιτικής και διεκδικεί  να αποκτήσει κύρος και δύναμη για να είναι υπολογίσιμος φορέας εκπροσώπησής σας. Εξαπλώνεται σε όλη τη χώρα με τις οργανώσεις του και ασκεί σοβαρή πολιτική για τα εθνικά και ειδικά μας θέματα. Το πολιτικό, αλλά και το κοινωνικό κλίμα στην Αλβανία δεν εμπνέει τόσο αισιόδοξα τον αγώνα μας. Σε κάθε βήμα αισθανόμαστε ανασφαλείς, απροστάτευτοι.

Πρόσφατα ζούμε έντονα την επιβολή ορισμένων κύκλων να καθαιρέσουν και το νομικό πλαίσιο της χώρας που προστατεύει την εθνική μας ταυτότητα, το αναλλοίωτό μας, την ύπαρξή μας. Εμείς ως Κόμμα αντιδράσαμε άμεσα και εξακολουθούμε να δηλώνουμε ανοιχτά ότι δε θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση να μας περιορίσουν τις ελευθερίες και τα δικαιώματα που μας παρέχουν οι διεθνείς και ευρωπαϊκές συμβάσεις. 

Η Εθνική Ελληνική Μειονότητα απέδειξε έμπρακτα σε όλη την ιστορική πορεία της ότι συμπορεύεται με τις καλύτερες ανθρώπινες αξίες, πρόσφερε ό,τι καλύτερο στη χώρα αυτή και  δε δικαιούται τέτοια προσβολή όπως αυτή που εξακολουθεί να κάνει ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Δικαιοσύνης κύριος Σπαχίου και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση να τηρούν σιγή ιχθύος. Τα δικαιώματά μας είναι αδιαπραγμάτευτα και θα δώσουμε σκληρό αγώνα να τα υπερασπιστούμε. 

Σ’ αυτό τον αγώνα σας καλούμε όλους, χωρίς ιδεολογικούς περιορισμούς και  χωρίς καμία εξαίρεση. Η ιδεολογία  μας είναι μία: ο Ελληνισμός. Πάνω σ’ αυτή την ιδεολογία θα στήσουμε το πρόγραμμα συσπείρωσης. Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Ελληνισμός στην Αλβανία έχει το δικό του Κόμμα, το Κόμμα των Ελλήνων. Συσπειρωθείτε γύρω απ΄αυτό χωρίς δισταγμό και μην ακούτε τις σειρήνες που σφυρίζουν δίπλα σας. Αυτό είναι το όραμά σας, αυτό είναι το μέλλον σας.

Ζήτω το Κόμμα των Ελλήνων!
Ζήτω η 25η Μαρτίου!
Ζήτω το ΄Εθνος μας!»

Ο βουλευτής της  Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Πρεβέζης, Δημήτρης Τσουμάνης, τόνισε στο χαιρετιστήριο του, πως νιώθει πολύ συγκινημένος που ο πρόεδρος  της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς του ανέθεσε να εκπροσωπήσει το κόμμα και τον ίδιο τον Πρόεδρο στην επέτειο αυτή γιατί δεν είναι μόνον μια υπόσχεση αλλά είναι χρέος μας να είμαστε κοντά στις σκέψεις και τον αγώνα σας. Σκέψεις και αγώνας, θυσίες και  παλμό,  που θα μεταφέρω στον  Πρόεδρο γιατί σήμερα, όντας ανάμεσά σας, ένιωσα πιο πολύ Έλληνας από Έλληνας. Συσπείρωση, ενότητα για την ενίσχυση του νέου κόμματος, αυτά πρέπει να σας χαρακτηρίσουν και θα έχετε την συμπαράστασή μας.

Χαιρέτησαν ο βουλευτής  και Υπουργός Εργασίας Σπύρος Ξέρας, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι το Κόμμα των Ελλήνων σε ένα χρόνο πολιτικής σταδιοδρομίας του τοποθετήθηκε σοβαρά για τα θέματα της παιδείας, το ιδιοκτησιακό, την ασφάλεια και απαιτεί με έμφαση από το κράτος να εφαρμοστούν τα κατοχυρωμένα στο Σύνταγμα και τη Σύμβαση Πλαίσιο για την Προστασία των Εθνικών Μειονοτήτων και πρέπει όλοι μας να στηρίξουμε αυτές τις προσπάθειες απ’ οποιαδήποτε θέση κι αν βρισκόμαστε.

Το ιδρυτικό μέλος της Ομόνοιας, που παρέδωσε στις 11 Γενάρη 2011 τα έγγραφα της ίδρυσης της Ομόνοιας στον πρόεδρο Χρ. Κίτσιο,  Παναγιώτης Μπάρκας, στο χαιρετισμό του τόνισε ότι το Κόμμα των Ελλήνων ανδρώθηκε μέσα από αντίξοες συνθήκες και σήμερα πλαισιώνει την πλειοψηφία του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού γιατί στο πρόγραμμα και στην πράξη στηρίζεται στη μόνη ιδεολογία που είναι η εθνική συνείδηση και τα εθνικά συμφέροντα. 
Ο κ. Μπάρκας στην ομιλία του στιγμάτισε τη συνεχόμενη αποχή των διπλωματικών αρχών από το σημαντικό αυτό γεγονός και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το Κόμμα « Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον» θα έχει το προβάδισμα στις δημοτικές εκλογές της 8ης Μαϊου.

Ο Πρόεδρος Κίτσιος  σε συνέχεια  διάβασε τους χαιρετισμούς του πρόεδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Γκουβέλη, του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη, του  Αντιπρόεδρου και του Γεν. Γραμματέα της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής Νίκου Γκατζογιάννη και Μενέλαου Τζέλιου, του Γιώργου Μυλωνά, του πρώην βουλευτή Κώστα Μακαριάδη, του πρώην Πρόεδρου της Ομόνοιας Γιώργου Λαμποβιτιάδη, του επιχειρηματία από την Κύπρο Ιωάννη Καρσερά.

Μετά τη δεξίωση  στο ξενοδοχείο “Butrinti” των Αγίων Σαράντα ακολούθησε γεύμα και γλέντι στο εξοχικό κέντρο  «Φοινικαίων» στο χωριό Καράτζη, όπου ιδρύθηκε πριν ένα χρόνο
το Κόμμα.


Οι υποψήφιοι Έπαρχοι που ανακοινώθηκαν μέχρι στιγμής από το Κόμμα των Ελλήνων:

Περιφέρεια Αργυροκάστρου

Άνω Δρόπολη: Κωνσταντίνος Κώστας
Κάτω Δρόπολη: Λευτέρης Μπαρούτας
Πωγώνι: Δημήτρης Μεντής
Τσαρτσόβα Πρεμετής: Γιάννης Στεφάνης 

Περιφέρεια Αυλώνος

Δίβρη: Πέτρος Μπερέτης
Λιβαδειά: Ηλίας Καλυβιώτης
Μεσοπόταμο: Γιώργος Στέργιος
Φοινίκη: Ζήσος Λούτσης
Χιμάρα: Δημήτρης Λάζαρης

2 σχόλια:

  1. e oxi.to eida ayto.kwtsio kwstas sthn anw deropoli?poy pas re karamitro?ton filo soy ton panteli ton afises ap'eksw?pswmi ki allati trwgate mazi.stis voyleytikes ekloges katebhka gia xarh toy filoy moy toy pantoy mazi me tatramelis oikogeneia moy gia na se psifisoyme.re axarise toso grigora ta ksexases ayta poy exei kanei gia sena?se nomiza gia eksypno atomo alla twra katalaba ti tomari eisai.ela ksana pros ta panw na glwntiseis re poylimene kai tha se parw me tis klwtsies poy leme sto xwrio moy.koroideyes ton ntoyle pws ma poylise.esy ti kaneis twra re lamogio?axaristia sto full.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ti egkrisi einai ayti?tha sas parakaloysa para polu na ta afhsete na ta dei o poylimenos o ypoyrgos sas. ta exw parei twra.thelw toso poly na ton ftisw.

    ΑπάντησηΔιαγραφή