Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Μήνυμα νίκης για την 8η Μαΐου έστειλε η Αθήνα στην παρουσίαση των υποψηφίων του Κόμματος των Ελλήνων.



Μπροστά σε εκατοντάδες Βορειοηπειρώτες που κατέκλεισαν την αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου CARAVEL το Κόμμα των Ελλήνων, πραγματοποίησε την Κυριακή των Βαΐων 17 Απριλίου, μέσα σε κλίμα πατριωτικού ενθουσιασμού, την παρουσίαση των υποψηφίων Επάρχων για τις δημοτικές εκλογές της 8ης Μαΐου 2011. 

Την συγκέντρωση άνοιξε ο Έπαρχος Φοινίκης Ζήσος Λούτσης, πρωτεργάτης της ίδρυσης του κόμματος «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον», ο οποίος μίλησε για το νέο αυτό φορέα που ιδρύθηκε σε καθαρά εθνική ελληνική βάση και του οποίου η ηγεσία θα αναδειχθεί από τον ίδιο το λαό.

Τον λόγο πήρε αμέσως μετά ο πρόεδρος του ΕΕΜΜ – ΜΕGA Χριστάκης Κίτσιος χαιρετίζοντας τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου που με την παρουσία τους δηλώνουν τη θέληση για αλλαγή σελίδας στην ιδιαίτερη πατρίδα τους.
Ο κ. Κίτσιος έκανε μία εκτενή αναφορά στην ιστορία της Ομόνοιας και τον ρόλο που διαδραμάτισε το ΚΕΑΔ από την ίδρυση τους καθώς και την τροπή που πήραν τα πράγματα τα τελευταία χρόνια, κάτι που δημιούργησε την ανάγκη για τη δημιουργία ενός αποκλειστικά ελληνικού κόμματος.
«Στο Κόμμα των Ελλήνων δεν μας ενδιαφέρει η πολιτική ιδεολογία που έχει ο καθένας γιατί πάνω απ’ όλα βάζουμε τον Ελληνισμό. Οι ιδεολογίες έρχονται και παρέρχονται η πατρίδα όμως μένει» τόνισε ο πρόεδρος του MEGA, για να αναφερθεί στη συνέχεια στις σημαντικότερες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός, όπως το περιουσιακό, η ανάπτυξη του τόπου, η παιδεία και η ανάδειξη του πολιτισμού.

«Η τοπική αυτοδιοίκηση θα είναι η συντονιστική δύναμη των ενεργειών του MEGA» δήλωσε ο κ. Κίτσιος, για να πει κλείνοντας το χαιρετισμό του «Από την αρχή συναντήσαμε τεράστιες δυσκολίες. Προσωπικά ως νέος στην πολιτική ίσως και να μην αισθάνθηκα τη σοβαρότητα της ίδρυσης του Κόμματος των Ελλήνων στις 20 Μαρτίου του 2011, αφού αποτέλεσε την ιστορικότερη στιγμή της νεότερης ιστορίας του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού μετά την 11η Ιανουαρίου 1991 και την ίδρυση της Ομόνοιας».   

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της «Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας για τον Μέλλον» κάλεσε στο βάθρο τους υποψηφίους Επάρχους του κόμματος των Ελλήνων για να απευθύνουν έναν σύντομο χαιρετισμό.

Ο υποψήφιος Έπαρχος Δίβρης Πέτρος Μπερέτης μεταξύ άλλων είπε απευθυνόμενος στο πλήθος: «Η παρουσία σας σε αυτή τη συγκέντρωση αποτελεί έμπνευση και δύναμη για εμάς. Αγωνίστηκα από την αρχή με την Ομόνοια και τώρα αγωνίζομαι από τις τάξεις του Κόμματος των Ελλήνων. Η ίδρυση του ήταν μία μεγάλη ανάγκη του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού και αυτό φάνηκε πολύ έντονα το 2006. Ήταν τότε που η αλβανική κυβέρνηση ήθελε να επιβάλλει στις μειονότητες της χώρας ένα μνημόνιο για τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το οποίο έπρεπε να υπογράψουν όλοι οι μειονοτικοί Έπαρχοι. Το μνημόνιο αυτό όμως οι Έπαρχοι της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας το θεωρήσαμε παντελώς άδικο και το καταψηφίσαμε. Κάποιοι άλλοι όμως Έπαρχοι από διαφορετικές μειονότητες που αναδείχθηκαν και αυτοί με το ΚΕΑΔ, το υπέγραψαν, δημιουργώντας ρήγμα στο εσωτερικό του κόμματος αλλά και την ανάγκη στη συνέχεια για ίδρυση ενός καθαρά ελληνικού φορέα».

Ο κ. Μπερέτης αναφέρθηκε επίσης στα θέματα που απασχολούν την Επαρχία Δίβρης όπως το κοινωνικό πρόσωπο που πρέπει να αποκτήσει η διοίκηση και ειδικά την μέριμνα απέναντι στην τρίτη ηλικία, το πρόβλημα με τον διπλασιασμό των φόρων, τη λεηλασία του φυσικού πλούτου της περιοχής από τους αλλοεθνείς, τα έργα υποδομής και την ανάδειξη του πολιτισμού.

Ο υποψήφιος Έπαρχος Δίβρης με το Κόμμα των Ελλήνων θύμισε τέλος ότι αυτοί που το 1991 έλεγαν «μην ψηφίζετε Ομόνοια», είναι οι ίδιοι που τώρα λένε «μην ψηφίζετε MEGA».

Ο Έπαρχος Άνω Δρόπολης Κωνσταντίνος Κώστας που διεκδικεί την ανανέωση της θητείας του, τόνισε ότι ξεκίνησε με την Ομόνοια το έργο του  για την περιοχή το 2007 και θέλει να το συνεχίσει με το ΕΕΜΜ –MEGA, που είναι η συνέχεια της Ομόνοιας σε κόμμα. Ο κ. Κώστας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι από τις 9 Μαΐου θα συνεχίσει να είναι Έπαρχος.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Χιμάρας Δημήτρης Λάζαρης δήλωσε ότι θα είναι ο πρώτος Δήμαρχος της Χιμάρας δηλωμένος επίσημα ως Έλληνας, υποστηρίζοντας ότι κανείς άλλος δεν έχει δικαίωμα να επιβάλλει κάποια άλλη εθνικότητα στους Χιμαριώτες εκτός από την ελληνική.
Ο κ. Λάζαρης ανέφερε τα ζητήματα της ιδιοκτησίας, της παιδείας και της απογραφής πληθυσμού ως σημαντικά θέματα για ολόκληρο το Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό αλλά για τη Χιμάρα αποτελούν μία ιδιαίτερη πρόκληση.

Ο Έπαρχος Πωγωνίου Δημήτρης Μεντής μίλησε για τα έργα που έχουν γίνει στην ορεινή περιοχή από την οποία κατάγεται και απηύθυνε κάλεσμα να υπάρξει παρουσία στις εκλογές προκειμένου να συνεχιστούν οι προσπάθειες που άρχισαν πριν τέσσερα χρόνια ώστε να αναγεννηθεί το Πωγώνι.

Ο υποψήφιος Έπαρχος Αλύκου Χρήστος Τσιάβος στο χαιρετισμό του είπε ότι το Αλύκο αποτελεί μία Επαρχία – έμβλημα για την Ελληνική Εθνική Μειονότητα, αφού από εκεί ξεκίνησε η πτώση της δικτατορίας. Κάλεσε τους Αλυκιώτες στις 8 Μαΐου να ψηφίσουν για την αλλαγή στον τόπο τους, αφού τα τελευταία χρόνια γινόμαστε μάρτυρες του μαρασμού του, κάτι που όλοι βλέπουν αλλά κανείς δεν κάνει κάτι να το διορθώσει.

Ο υποψήφιος Έπαρχος Λιβαδειάς Ηλίας Καλυβιώτης ανέφερε ότι αισθάνεται περήφανος που είναι Έλληνας γι’ αυτό και συμμετέχει σε ελληνικό κόμμα. «Η Λιβαδειά είναι μία από τις μεγαλύτερες Επαρχίες του Ελληνισμού γι’ αυτό και αξίζει να τη βοηθήσουμε όλοι ώστε να κάνει τη μεγάλη αλλαγή» υποστήριξε ο κ. Καλυβιώτης.

Ο υποψήφιος Έπαρχος Μεσοποτάμου Γιώργος Στέργιος μιλώντας στους παρευρισκόμενους μεταξύ άλλων είπε: «μας ενώνουν αγώνες πολλών χρόνων, το όραμα για το αύριο του τόπου μας θα το κάνουμε πραγματικότητα όλοι μαζί», για να αναφερθεί στις συνέχεια στις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν άμεσα, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη νεολαία.

Τέλος ο Έπαρχος Φοινίκης Ζήσος Λούτσης, ο οποίος διεκδικεί την Τρίτη του θητεία στο τιμόνι της ιστορικής περιοχής, η οποία όπως είπε πρέπει να γίνει η πολιτιστική πρωτεύουσα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.
«Στόχος μας είναι να ενωθεί ολόκληρη η Ελληνική Εθνική Μειονότητα σε μία διοικητική περιφέρεια που θα συμπεριλαμβάνει και τη Χιμάρα, αφού μόνο με αυτόν τον τρόπο θα γίνει πραγματικότητα η τοπική αυτονομία στο χώρο μας» τόνισε ο κ. Λούτσης για να πει στη συνέχεια: 
«Σαν Έπαρχος θα λογοδοτώ στο λαό αλλά και στο Εθνικό Συμβούλιο του MEGA και δεν θα είναι όπως στο ΚΕΑΔ όπου κανείς δεν έδινε αναφορά για όσα έκανε ή δεν έκανε, γιατί είμαστε το αυθεντικό κόμμα των Βορειοηπειρωτών. Θα ξέρουμε “που σταλάζει η στέγη” και θα είμαστε σε συνεχή επαφή με τον τόπο και τα προβλήματα του. Δεν θα κατεβαίνουμε στην Αθήνα για να βγαίνουμε φωτογραφίες και να αφήνουμε τους γερόντους να ποδοπατούνται στο Προξενείο. Στην ελληνική πολιτεία στέλνουμε το μήνυμα να επιτρέψει στους Βορειοηπειρώτες να αποφασίσουμε οι ίδιοι για τους αξιότερους εκπροσώπους μας. Σας καλούμε όλους να στηρίξετε και να συμμετέχετε στην Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον, γιατί δεν είναι κόμμα ούτε του Κίτσιου, ούτε του Λούτση, ούτε κανενός προσώπου, αλλά κόμμα όλων των Ελλήνων».

Ο υποψήφιος Έπαρχος Κάτω Δρόπολης Λευτέρης Μπαρούτας δεν μπόρεσε να ταξιδέψει ως την Αθήνα και να παρευρεθεί στην εκδήλωση για λόγους υγείας.

Αφού ολοκλήρωσαν οι υποψήφιοι Έπαρχοι τους χαιρετισμούς τους, ανέβηκε στο βήμα ο δημοφιλής Ηπειρώτης τραγουδιστής Σάββας Σιάτρας, ο οποίος τους ευχήθηκε καλή επιτυχία λέγοντας «τι το καλύτερο ο Έλληνας για τον Έλληνα και ο Ηπειρώτης για τον Ηπειρώτη; Είμαι Έλληνας και θα μιλώ για την Ελλάδα, είμαι Ηπειρώτης και θα μιλώ για την Ήπειρο», για να αναφερθεί στη συνέχεια στην κοινή εθνική και πολιτιστική παράδοση των δύο πλευρών της χωρισμένης Ηπείρου.

Ο πρόεδρος του Κόμματος των Ελλήνων Χριστάκης Κίτσιος πήρε και πάλι το λόγο για να κάνει ιδιαίτερη μνεία για τη Χιμάρα, αναφέροντας ότι στην ηρωική αυτή πόλη είναι η δύναμη του Ελληνισμού και την ανάγκη να δοθεί αγώνας για αυτήν. Εκείνη τη στιγμή ο κ. Κίτσιος κάλεσε τους παρευρισκόμενους να σηκωθούν από τις θέσεις τους προκειμένου να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Αριστοτέλη Γκούμα, όπως και έγινε. «Κανένας Γκόντο και κανένας Σπαχίου δεν μπορεί να  αφαιρέσει την ελληνικότητα μας. Εάν η αλβανική κυβέρνηση δεν κάνει την απογραφή πληθυσμού όπως πρέπει, συμπεριλαμβάνοντας την εθνικότητα και το θρήσκευμα, δεν θα διστάσουμε να προχωρήσουμε οι ίδιοι στην καταμέτρηση του ελληνικού στοιχείου» τόνισε ο πρόεδρος του MEGA, για να εξηγήσει στη συνέχεια ότι δεν στάθηκε δυνατόν να κατέβουν υποψήφιοι Δήμαρχοι και Έπαρχοι και στις μη αναγνωρισμένες περιοχές όπως της Πρεμετής, της Κορυτσάς, της Αυλώνας αφού ο εκλογικός νόμος και το χρονικό διάστημα δεν ευνοούσαν ένα τέτοιο εγχείρημα την εποχή που το κόμμα δεν είχε ακόμα εδραιώσει τις βάσεις του εκεί.  

Κλείνοντας την εκδήλωση ο κ. Κίτσιος κάλεσε τους Βορειοηπειρώτες να δώσουν δυναμικό παρών στις εκλογές της 8ης Μαΐου ώστε να αποδείξουν σε όλους τη δύναμη τους. 



10 σχόλια:

  1. kyrie den mpwreis na les oti estalei mhnuma nikhs dioti oi misoi ap autous hrthan aplos gia na doun ti ginetai.........
    sth foto proseksa 2-3 apo agoious saranda dld oi idioi pane sarandi oi idioi pane sto pwgwni kai oi idoi pata pandou...........
    nea proswpa distixws den vlepw kai auto einai pou me stenaxwrei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντως η αίθουσα είναι ακριβώς η μισή από αυτήν που είχε η ΟΜΟΝΟΙΑ το 2009 στο ίδιο ξενοδοχείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αυτοί που το 1991 έλεγαν «μην ψηφίζετε Ομόνοια», είναι οι ίδιοι που τώρα λένε «μην ψηφίζετε MEGA».
    αμ εισαι εντελος βλημα κυριε κιτσο.
    οταν εσενα σε εκανε διευθυντη το ps sto δελβινο τοτε μαλλον και εσυ δεν θα ψηφιζες ομονοια υποθαιτω??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε ποιον Κίτσο αναφέρεσαι ανώνυμε 21 Απριλίου 2011 5:53 μ.μ.; Πάντως σίγουρα όχι στον πρόεδρο του Κόμματος των Ελλήνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. o proedros eixe doulepsei pote sto delvino?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιατι δεν τα λετε ολα?Ο Κωτσιος πειτε πως μεσα στη σουρα του δηλωνε ηδη επαρχος.Καποιος να του πει να κοψει το ρακι,κανει κακο.Οι μισοι μεταξυ τους και εγω πηγαμε για χαζι και φυγαμε πληρως απογοητευμενοι και αυτοι που δεν πηγανε για χαζι παλι απογοητευμενοι μου ελεγαν πως ηταν.Ο Μπαρουτας που ηταν?Ημασταν δεν ημασταν 2-3 Δροπολιτες,ισως να λεω και πολλους.Ολα κι'ολα αλλα αυτα τα σοσιαλιστικοτομ@ρι@,Κιτσιο Μπερετη και Στεργιο που τα πανε?Βαρεθηκαμε τους σοσιαλιστες,ελεως.Αν εχουν σκοπο να κανουν ενα κομμα βουρκαρηδων γιατι κατεβαζουν υποψηφιους στη Δροπολη?Περαν του οτι πρωτα βιολια ειναι βουρκαρηδες,ολη η αιθουσα ηταν μονο βουρκαρηδες κοιταγα να βρω κανα γνωστο,ψυχη.Δεν εχω τιποτα μαζι τους και αυτοι Ελληνες ειναι αλλα σε αποβαλει ενα ξενο περιβαλλον σαν αυτο,θελεις να μοιρισεις και λιγο Δροπολη πως να το κανουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανωνυμε 3:35 δεν θα διαφωνησω σε καποιες απο της παρατηρησεις και λιπαμαι που πηγες για χαζι αλλα να ξερεις οτι δεν φταινε οι βουρκαροι που ηταν εκει αλλα οι δροπολιτες που δεν ηταν, γιατι ο φιλοτομαρισμος του δροπολιτη υπερυσχιει του πατριωτικου αισθηματος,το οτι οι βουρκαρηδες ειναι μπροσταριδες αυτο ειναι προς τιμη τους και αντι να στυριξουμε καποιες προτοβουλιες κανουμε κρητικη δια της απουσιας.Συνχαιρω ολους τους βουρκαρηδες που εν μερη ξεπερασαν τη μιζερια.Ενας φιλοβουρκαρης Δροπολητης.Αργυρης Χρηστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λοιπόν για να τελειώνουμε τουλάχιστον για δυο μέρες, πριν και μετά την Ανάσταση, έχετε μπερδευτεί με το MEGA και τον πρόεδρο του κάποιοι αρκετά. Συνέχεια τους αποκελείτε "μπερισικούς", "όργανα του PD", τώρα βγάλατε τον κ. Κίτσιο σοσιαλιστή. Πάρτε μια απόφαση επιτέλους για το τι είδους "προδότες" είναι στο Κόμμα των Ελλήνων!
    Τα σχόλια περι σοσιαλιστών είναι παντελώς άσχετα με αυτό που είπε ο κ. Μπερέτης. Εξάλλου έχει ξακαθαριστεί προ πολού και επανειλημμένα ότι η ΕΕΜΜ είναι το κόμμα που δέχεται όλους τους Έλληνες ανεξαρτήτως πολιτικής ιδεολογίας. Τώρα αν σας ενοχλούν πάλι ορισμένοι ως "προδότες" του σοσιαλισμού επειδή δεν είναι στη συμμαχία, δικό σας πρόβλημα.

    Εσύ ανώνυμε Δροπολίτη 23 Απριλίου 2011 3:35 π.μ. πρέπει να ξέρεις, σύμφωνα με αυτό που γράφεις και τους 30.000 Δροπολίτες που υπάρχουν στον κόσμο. Δεν εξηγείται αλλιώς.
    Τώρα αν οι μισοί πήγαν στη συγκέντρωση για χάζι, τότε πρέπει να έχει πέσει πολύ χαζ-ομάρα στους Βορειοηπειρώτες.
    Εσύ πάντως σίγουρα χάζευες γιατί αλλιώς θα άκουγες ότι ο κ. Μπαρούτας ήταν απών για λόγους υγείας, αλλά και τα όσα σημαντικά ειπώθηκαν.
    Τέλος αν θεωρείς τους Βουρκάρηδες ξένο περιβάλλον λυπόμαστε πάρα πολύ. Φαίνεται ότι ο Ενβέρης άφησε διαθήκη πίσω του.
    ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 3:35 δεν μας είπες αν είσαι από την Πάνω η την Κατω Δροπολη. Αν θες εγω που ειμαι απο την Πανω προτιμω έναν έπαρχο που να τα τσουζει που και που όπως γραφεις, παρά τον μεγαλύτερο απατεωνα που γνωρισε η Βορειος Ηπειρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ξεχασα να ευχηθώ Χριστός ανέστη και χρόνια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή