Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Επιστολή Ιωάννη Καρσερά στον εκδότη της εφημερίδας μας: Πάρτε στα δικά σας χέρια την τύχη του τόπου σας


Αγαπητέ φίλε Θεόδωρε,  

Πήρα την εφημερίδα σας τεύχους Φεβρουαρίου και διάβασα με ιδιαίτερη προσοχή και ομολογουμένως με χαρά τα νέα του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου και την προσπάθεια του κόμματος  μας, του Κόμματος των Ελλήνων
Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία που έτυχα εις την Δερόπολη από εσάς και από τον κύριο Γιώργο Λιουλεμέ.
Πρέπει να προτρέχουν τα έργα των λόγων μας, φίλε αγωνιστή των δικαίων του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.

Σας συγχαίρω που τιμήσατε τους πρωτεργάτες και τους ιδρυτές του κινήματος της Ομόνοιας.
Η Ομόνοια, επετέλεσεν καλά ή κακά την ιστορική της πορεία. Το νέον κόμμα των Ελλήνων πρέπει με έργα και όχι με λογια να εδραιωθεί εις τις καρδιές όλων των Βορειοηπειρωτών. Συγχαρητήρια σε όλους που πρωτοστατούν σε αυτήν την προσπάθεια. Εγώ, οι φίλοι μου και οι συνεργάτες  εις τον ελληνισμό της Διασποράς θα μας έχετε πάντα φίλους και συμπαραστάτες προπαντός εάν τα έργα σας συνάδουν με τα λόγια σας και προάγεται με κάθε νόμιμο και ειρηνικό τρόπο τα συμφέροντα του πολύπαθου Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου. Ζητήσατε και επιδιώξατε με ζήλο την ομόνοια μεταξύ σας.

Κύριος στόχος μας πρέπει να είναι η παραμονή εις τας πατρογονικάς εστίας και ενδυνάμωσης της παρουσίας του Ελληνισμού εις την οικονομική πολιτική και κοινωνική ζωή της Αλβανίας, της χώρας των αετών, στην χώρα που ακούγεται το κλαρίνο και χορεύουν με την φουστανέλα. Πάψετε τα μοιρολόγια και την μουρμούρα. Ο καθένας ας κάνει αυτό που πρέπει να κάνει χωρίς να περιμένει τίποτε. Πάρτε στα δικά σας χέρια την τύχη σας, την τύχη της πατρίδος μας. Δουλέψετε και πολιτευτείτε  με σύνεση, στηριζόμενοι εις τις δικές σας δυνάμεις.  

Αυτή η προσπάθεια, που για πρώτη φορά αποχτάτε Ελληνικό Κόμμα, πρέπει να πετύχει και θα επιτύχει, επικαλούμενοι πρώτον την βοήθεια του Τριαδικού Θεού, πράγμα που έκαναν πάντοτε οι προγονοί μας, όντες παντοδύναμοι. Υπάρχουν καλοί οιωνοί, υπάρχει επικεφαλής της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αλβανίας, ενας αξιόλογος ιεράρχης ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, ο οποίος επιτελεί αθόρυβα ένα πολύ μεγάλο έργο τον οποίο πρέπει να σεβόμεθα ακόμη και εάν διαφωνεί ή διαφωνούμε μαζί του. Τους φρονίμους ολίγα. 

     Με αγάπη και το μυαλό σας εις την απογραφή,
                                                             
Ιωάννης Καρσεράς - Κύπρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου