Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Επίσκεψη της Νεολαίας Βορειοηπειρωτών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο των Βρυξελλών

Έπειτα από πρόσκληση του Ευρωβουλευτή κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη, μέλη της «Νεολαίας Βορειοηπειρωτών» ταξίδεψαν στις Βρυξέλλες στις 12-13-14 Απριλίου.

Είναι η πρώτη φορά που δίνεται  η ευκαιρία σε Βορειοηπειρωτικό Σύλλογο, να επισκεφθεί το Ευρωκοινοβούλιο και να ενημερωθεί με περισσότερες λεπτομέρειες για τη λειτουργία των Ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων και την επιρροή αυτών στα τεκταινόμενα των Ευρωπαϊκών χωρών.

Η επίσκεψη έλαβε χώρα στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής με απώτερο στόχο την ενημέρωση του ευρωβουλευτή σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στη Βόρειο Ήπειρο και τις παρατυπίες από τη μεριά της Αλβανίας σε βάρος της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.

Η συζήτηση με τον κ. Σκυλακάκη υπήρξε εποικοδομητική καθώς, εφόσον ενημερώθηκε πλήρως από την αποστολή της Νεολαίας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινότητά μας, μας ενημέρωσε για τον τρόπο λειτουργίας των Ευρωπαϊκών οργάνων, το ρόλο που αυτά επιτελούν αλλά και  πώς μπορούμε να τα προσεγγίσουμε σε βάθος χρόνου. Ακόμα ενημερωθήκαμε για  τις όποιες κινήσεις θα μπορούσαμε να κάνουμε με στόχο τη βελτίωση των εν λόγω συνθηκών διαβίωσης των Βορειοηπειρωτών.

Τα θέματα που αναπτύχτηκαν ήταν το ιδιοκτησιακό ζήτημα, η παιδεία στα σχολεία της ελληνικής μειονότητας, οι επικείμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου καθώς και η απογραφή πληθυσμού. Συζητήθηκαν επίσης και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Βορειοηπειρώτες που ζουν στην Ελλάδα με κυρίαρχο το θέμα των συντάξεων του ΟΓΑ.

Ο κ. Σκυλακάκης μας διαβεβαίωσε πως θα είναι στο πλάι της «Νεολαίας Βορειοηπειρωτών» και πως θα προωθήσει τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις μας σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, όσο αυτό είναι εφικτό.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της «Νε.Β» ευχαριστεί θερμά  τον κ. Ευρωβουλευτή για την ευκαιρία που δόθηκε στο σωματείο μας, την ευγενική  φιλοξενία που μας επεφύλαξε αλλά και την σημαντική υποστήριξη που μας παρείχε.

Νεολαίας Βορειοηπειρωτών


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου