Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Ξαναζωντανεύουν την επόμενη Πέμπτη στο Καλπάκι οι ιστορικές μνήμες του ‘40



• Την ερχόμενη Πέμπτη στις 6 το απόγευμα,  θα πραγματοποιηθούν στο Καλπάκι οι καθιερωμένες εκδηλώσεις για το έπος του 1940. 
Οι εκδηλώσεις που συνδιοργανώνονται από την Περιφέρεια Ηπείρου, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων και του Δήμου Πωγωνίου περιλαμβάνουν: Επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο νεκρών, κατάθεση στεφανιών, καλωσόρισμα του δημάρχου Πωγωνίου Κων. Καψάλη, ομιλία από τον φιλόλογο –πρόεδρο της Ε.Η.Μ. Κων. Βλάχο με θέμα «το παράδειγμα του ‘40» και τέλος αναπαράσταση της μάχης, στην οποία παίρνουν μέρος στρατιώτες της 8ης Μεραρχίας, άνδρες, γυναίκες και παιδιά από το Δήμο. 

Μουσική από την 8η Μεραρχία 
• Στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Καλπάκια 2011», η 8η Μεραρχία και ο Δήμος Πωγωνίου, την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, θα πραγματοποιήσουν μουσική εκδήλωση, αφιερωμένη στο έπος του 1940. Ώρα έναρξης 7.30 μ.μ. 

Εκδήλωση στην Αργυρούπολη
• Εκδήλωση για την Εθνική Επέτειο οργανώνει το ερχόμενο Σάββατο, ώρα 7 μ.μ. στο πολιτιστικό κέντρο «Μ. Θεοδωράκης» του Δήμου Ελληνικού η Αδελφότητα Ηπειρωτών Αργυρούπολης. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη «Γυναίκα της Πίνδου» και περιλαμβάνει ομιλία, απαγγελίες ποιημάτων & σκετς από μαθητές του 4ου Λυκείου, χορούς από διάφορα χορευτικά τμήματα.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου