Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Η σχολική χρονιά άρχισε με σχολικά βιβλία, ειδικά της Ιστορίας και Γεωγραφίας που δηλητηριάζουν τα παιδιά μας


Μέχρι πότε θα ανεχόμαστε να μαθαίνουν τα παιδιά μας, πως η Πρέβεζα, η Άρτα, η Ηγουμενίτσα, τα Γιάννινα, τα Γρεβενά, η Καστοριά, η Φλώρινα κλπ. είναι αλβανικά και είναι κατεχόμενα από την Ελλάδα ; Μέχρι πότε εμάς τους Έλληνες Ηπειρώτες- Βορειοηπειρώτες, τους πανάρχαιους κατοίκους στα άγια χώματά μας, θα μας βγάζουν ξένους στον τόπο μας ;  
 
  Πέρασαν 50 χρόνια κομμουνιστικής δικτατορίας, που δεν μπορούσαμε ν’ ανοίξουμε στόμα.
  Τώρα , όμως, μετά από 20 χρόνια δημοκρατίας, έχουμε δικαίωμα να αντιδράσουμε, να μη παραδεχτούμε να μας δηλητηριάζουν, τουλάχιστον, τα παιδιά μας.

    Όχι μόνο το ανεχτήκαμε μέχρι τώρα, κακώς, αλλά αγοράζαμε εμείς αυτά τα βιβλία, νομίζοντας πως η Διακρατική Επιτροπή που είχε συσταθεί πριν από σχεδόν 15 χρόνια , θα τραβήξει αυτά τα απαράδεχτα και διαστρεβλωμένα κείμενα. από τα σχολικά βιβλία.. Και τι έγινε ως τα σήμερα ; Τίποτα….! Σαν πως το συνηθίσαμε το κακό και δεν βλέπομε πολλές αντιδράσεις ούτε από τους εδώ ιθύνοντες.

  Το αίτημά μας δεν είναι  να σχολιάσουμε τα γεγονότα, αλλά να τραβηχτούν όλες αυτές οι αλυτρωτικές τάσεις , ειδικά στα σχολικά βιβλία, γιατί όχι μόνον δηλητηριάζουν τα Ελληνόπουλα, αλλά το ίδιο, μπορώ να πω, και τα Αλβανόπουλα. Σπέρνουν αιώνιο μίσος ενάντια σε δύο γειτονικούς και αδελφούς λαούς. Κι αυτή η Γκεμπελιάνικη προπαγάνδα έχει πάνω από 70 χρόνια που συνεχίζεται. Και η Ελλάδα τι κάνει; Δεν ακούμε διαμαρτυρίες, φιλικές σχέσεις και καλά λόγια μόνον ακούμε. Όλοι θέλουμε φιλικές σχέσεις , αλλά όλα έχουν όριο.

  Ο ΚΑΙΡΟΣ ΖΗΤΑΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ, ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΑΠΟ ΜΙΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ, ΚΕΙΜΕΝΑ, ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΛΗΛΟΣΕΒΑΣΜΟ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ, ΜΕ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ.     

του εκδότη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου