Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Μεταξύ δύο Αλβανών και άλλων ξένων ληστών

του Θέμου Αναστασιάδη

Απ' τη μια τα ανθρωπόμορφα τέρατα απ' την Αλβανία, κάποιοι απ' τους ληστές με τα καλάσνικοφ που εισβάλλουν, κλέβουν και βιάζουν τρομοκρατημένους Ελληνες. Με το πάσο της η κυβέρνηση έπιασε κάποιους, αλλά υπάρχουν ακόμη πολλοί εκεί έξω. Ή... μέσα!

Στο άλλο άκρο, ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών που δηλώνει ότι η Μεγάλη Αλβανία είναι έτοιμη να δεχθεί και να βοηθήσει Ελληνες μετανάστες.

Πρωτοφανής για τέτοιο επίπεδο ειρωνεία και πρόκληση που ισοδυναμεί ηθικά με πολιτικό βιασμό. Κι αν θέλετε, δεν ξέρω τι είναι μακροπρόθεσμα πιο επικίνδυνο για μας: Αλβανός ληστής ή Αλβανός εργοδότης;

Ανάθεμα σ' αυτούς; Οχι, λοιπόν, ανάθεμα σ' όλους τους Ελληνες πολιτικούς που τους επέτρεψαν τόσα χρόνια να αλωνίζουν στη χώρα, να εργάζονται, να πλουτίζουν (ουκ ολίγοι αθέμιτα και εγκληματικά). ΜΗΠΩΣ ΚΙ ΑΥΤΟΥΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΦΕΡΑΜΕ; Να τώρα που το πληρώνουμε ακριβά, με νόμισμα που έχει διπλή απεχθή πλευρά, μεταξύ δύο τύπων Αλβανών.

Μένεις εδώ και σε κλέβουνε ή πας εκεί εργαζόμενος μετανάστης για να σε εκδικηθούν! Ε, συγγνώμη, για κάτι τέτοιες περιστάσεις υπάρχει και ο χορός του Ζαλόγγου!

Και για όσους μας λένε ρατσιστές, να τους βοηθήσω: το ίδιο προσθέτω και για τους Τούρκους και άλλους καλούς γείτονες των διπλανών χωρών. Δεκαετίες μάς το φυλάνε και τώρα βγάζουν τα απωθημένα τους. Μπορεί οι Αλβανοί να επικαλούνται έναν επιπλέον λόγο για το μίσος τους εναντίον μας που διαχέεται από παντού: το γνωστό «κι εσείς βασανίζατε τους μαύρους» ή… «μας βασανίζατε σαν μαύρους».

Η ιστορική αλήθεια, όμως, είναι τελείως διαφορετική. Πρώτον, δεν τους έφερε κανείς εδώ με υποσχέσεις για λαγούς και πετραχήλια. Ηρθαν μόνοι τους, παράνομα, από την αδήριτη όντως ανάγκη για «ένα κομμάτι ψωμί». Ε, αυτό το «ένα κομμάτι ψωμί» το βρήκαν και με το παραπάνω. Οσοι ήταν δουλευταράδες και λογικοί κάνανε περιουσίες, δικά τους σπίτια και… εταιρείες με Ελληνες υπαλλήλους! Ακόμη κι αν δεν είχαν και νόμιμα χαρτιά. Το ότι κάποιοι έπεσαν θύματα άγριας εκμετάλλευσης συνέβη σίγουρα, αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό απ’ ό,τι στην ίδια τους τη χώρα. Από κει και πέρα είναι πάντως ιστορική αλήθεια ότι έχουν τα ΠΡΩΤΕΙΑ στην εγκληματικότητα.

Ας δώσουν μόνοι τους την εξήγηση γι’ αυτό. Αλλά όχι και να μας βρίζουν, να μας ληστεύουν και να μας βιάζουν κι από πάνω! Και αν η κυβέρνηση δεν μπορεί να σώσει την εθνική οικονομία, μπορεί τουλάχιστον να προστατεύσει τις οικογένειές μας από το ΜΙΣΟΣ των ΑΛΒΑΝΩΝ. Βλέποντας αυτά τα πέντε καθάρματα με τα καλάσνικοφ να τα περιφέρουν, εύλογα αναρωτιέσαι γιατί καθόμαστε και τους κοιτάμε...

Το ΜΙΣΟΣ κατά της Ελλάδας που ξέσπασε από τους Αλβανούς, αλλά και από τους πιο πολλούς ευρωπαϊκούς λαούς, δεν δικαιολογείται από το ότι έχουμε πέσει έξω στα οικονομικά, σημειώνοντας τα όποια ελλείμματα. Τους βγήκε ΕΝΑΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ, που διαισθάνομαι ότι προέρχεται από εκατοντάδες ή χιλιάδες χρόνια πίσω. Λίγο μίσος για τον ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΥΘΟ ότι περνάμε καλά χωρίς δουλειά με ήλιο, θάλασσα και κοινοτικά λεφτά. Ξέρεις τι είναι να ζεις στη μαυρίλα του Βισμπάντεν και να βλέπεις τον Ελληνα με το κοντομάνικο και το Αρμάνι γυαλί-«μαϊμού» ή αυθεντικό να διαδηλώνει στο ηλιόλουστο Σύνταγμα;

Πιο πολύ μίσος, ακόμη βαθύτερα, ανάγεται στη μανία τους να αποδείξουν οριστικά ότι εμείς οι σημερινοί Ελληνες δεν έχουμε καμιά σχέση με τον Πυθαγόρα που τους έμαθε να μετράνε, τον Αριστοτέλη που τους έμαθε να σκέφτονται και τον Σωκράτη που τους έμαθε να… το φιλοσοφούν. Οχι, δεν πουλάω εθνικό βλαχοκεντρισμό, αλλά είναι πολλοί οι «σοφοί», από… Χαϊδελβέργη έως Ιτον και Γέιλ, που το φέρουν κατά βάθος βαρέως ότι οι επιστημονικές καταβολές τους βασίζονται, θέλουν δεν θέλουν, στους προγόνους των χρεοκοπημένων, ιδρωμένων και «άχρηστων» Νεοελλήνων. Τους πονάει πιο βαθιά απ’ ό,τι φανταζόμαστε. Γι’ αυτό χαίρονται με τον ΑΦΑΝΙΣΜΟ μας. Αν ήμασταν… Πορτογάλοι ή Σλοβάκοι, τι είχανε, τι χάσανε!

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου