Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Ἡ Ἀπογραφὴ στὴν Ἀλβανία καὶ ἡ ἑλλαδικὴ ἀβελτηρία

Η περιώνυμη Απογραφή στην Αλβανία, η οποία διεξάγεται μέσα σε πλαίσια προφανούς εκφοβισμού της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, υπό την πίεση ακραίων αλβανικών εθνικιστικών κύκλων, δεν παρέχει ασφαλή εχέγγυα αμεροληψίας και διαφάνειας κατά τη διαδικασία και απέχει ουσιωδώς από τις προδιαγραφές του ευρωπαϊκού κεκτημένου.
 
 Αποτελεί κοινή πεποίθηση ότι ο ανθελληνισμός συνιστά ιδεολογία στη γειτονική χώρα, της οποίας πάγια στόχευση είναι η πλήρης εθνική συρρίκνωση του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.   
Στον αντίποδα, η ελληνική κυβέρνηση για ακόμη μια φορά, ηχηρά απούσα από τις εξελίξεις. 

 Κι όμως, στις 16.01.2011 ο Υφυπουργός Εξωτερικών Δ. Δόλης σε ομιλία του στη Δερβιτσάνη, επ’ ευκαιρία της επετείου των 20 χρόνων από την ίδρυση της «Ομόνοιας», τόνισε ότι η Απογραφή συνιστά κεφαλαιώδη πρόκληση και υπογράμμισε εμφαντικά ότι «η καταγραφή όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού Ελλήνων στην Αλβανία είναι αναγκαία και ικανή συνθήκη για τη συνέχιση της παρουσίας και λειτουργίας των Ελλήνων στη χώρα αυτή. Η ευθύνη είναι όλων μας, τόσο σε ατομικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο».   

 Τι έπραξε επ’ αυτού η ελλαδική πολιτική ηγεσία; Ουδέν!

 Ο χρόνος που διέδραμε από τότε αναλώθηκε σε μια άνευ προηγουμένου επέλαση εις βάρος των κοινωνικών κατακτήσεων του ελληνικού λαού, σε ατελείωτες γονυκλισίες προς τους διεθνείς τοκογλύφους, σε ανερυθρίαστες ευχαριστίες προς τους σύγχρονους οικονομικούς κατακτητές για την καταρράκωση της εθνικής μας κυριαρχίας! 

 Πού να βρεθεί λοιπόν χρόνος για άσκηση εθνικής πολιτικής!
 Όμως εμείς, ΠΑΣΥΒΑ και ΣΦΕΒΑ, μαζί με πολλούς άλλους Έλληνες πατριώτες δηλώνουμε στους εντολοδόχους των Βρυξελλών και του Βερολίνου ότι «λογαριάσανε λάθος»!  
 Το Βορειοηπειρωτικό συνιστά ενεργό και ζέον εθνικό ζήτημα, το οποίο ουδέποτε θα απεμπολήσουμε.
 Δεν αναγνωρίζουμε καμιά ανομολόγητη συναλλαγματική, απ’ όποιον κι αν υπογράφηκε!

Έστω και την υστάτη ώρα καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να διασφαλίσει με όλα τα νόμιμα μέσα το αναφαίρετο δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού ως Ελλήνων και Χριστιανών Ορθοδόξων των Βορειοηπειρωτών που θα προσέλθουν στην Απογραφή.
 Σε όλα μας τα αδέλφια απευθύνουμε θερμό εθνικό χαιρετισμό. 

 ΣΦΕΒΑ, 2/10/2011

1 σχόλιο:

  1. Το κείμενο αυτό αποτελεί την οριστική τοποθέτηση της ΣΦΕΒΑ πάνω στο θέμα της απογραφής σε αντίθεση με το άρθρο που δημοσιεύτηκε αρχικά εκ παραδρομής από την ιστοσελίδα της οργάνωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή