Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ: ΟΙ "ΧΑΜΕΝΟΙ" ΒΛΑΧΟΙ ΤΗΣ Β. ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΠΑΝΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥΣ!

http://www.youtube.com/watch?v=VxkVKOvCx0o&feature=share

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΟΙ "ΧΑΜΕΝΟΙ" ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΟΣΟ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΙΡΑΝΑ ΒΛΑΧΟΙ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΠΑΝΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΤΟΥΣ ΒΛΑΧΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΣΠΕΥΣΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ "ΑΠΟΓΡΑΦΗ" ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΘΑΡΡΕΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ!
ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ!

Οι Βλάχοι, κυνηγημένοι και διωγμένοι από τους Τουρκαλβανούς από την ιστορική τους πρωτεύουσα, τη θρυλική Μοσχόπολη δίπλα στην Κορυτσά, διασκορπίστηκαν στα γύρω μέρη, όπως και στην περιοχή της Αχρίδας, ενώ πολλοί βρίσκονται και σήμερα στην περιοχή του Μοναστηρίου στην αλύτρωτη Πελαγονία στα Σκόπια. Τα χωριά τους, και από τις δυο πλευρές της Αχρίδας, γύρισε με τα πόδια ή με το άλογο, μέσα στη λάσπη, τη βροχή και τα χιόνια, ο ίδιος ο Ίωνας Δραγούμης, πριν εκατό χρόνια!

Οι περισσότεροι λόγω του διωγμού έχασαν την ελληνική γλώσσα, μιλώντας τα βλάχικα και τα αλβανικά, αφού έμειναν δεκαετίες απομονωμένοι, χωρίς σχολεία, καθώς θεωρούνταν είτε Αλβανοί, είτε Σλάβοι, είτε κυρίως Ρουμάνοι, όπως βόλευε την Ρουμανοαυστριακή Προπαγάνδα, που κρατεί ακόμη καλά!

Σήμερα, ένα βήμα πριν την πρώτη "ελεύθερη" Εθνική Απογραφή της Αλβανίας, που γίνεται βέβαια μεθοδευμένα, υπάρχει για πρώτη φορά η ευκαιρία να καταγραφούν όλοι οι Ελληνικοί Πληθυσμοί της Βορείου Ηπείρου, όλοι οι Βορειοηπειρώτες και κυρίως να φανούν για πρώτη φορά επίσημα οι Βλάχοι της Βορείου Ηπείρου και η καμαρωτή ελληνικότητά τους!

Ακούγονται στο βίντεο τέτοιοι αλύγιστοι Έλληνες, μερικοί από τους οποίους μιλούν με δυσκολία τα ελληνικά, λόγω της μακροχρόνιας απαγόρευσης της Ελληνικής Γλώσσας! Μέσα όμως η καρδιά και η ψυχή τους, φλέγονται από Ελλάδα, τόσο, που δε διστάζουν, με κίνδυνο πλέον της ζωής τους, να βγούν δημόσια από αυτό το βίντεο και να φωνάξουν: ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΒΛΑΧΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ! ΟΛΟΙ ΝΑ ΑΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ! ΟΛΟΙ! ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ!

Ανάμεσά τους, ο ηρωικός Πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Κορυτσάς (ξεχωριστής Οργάνωσης) Ναούμ Ντίσιος, ο οποίος πρόσφατα καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκιση, επειδή τόλμησε να περιποιηθεί τους τάφους Ελλήνων Στρατιωτών του 1940-41, που έπεσαν για τη λευτεριά και την πατρίδα στην Μπομποστίτσα Κορυτσάς...

Και είναι συγκλονιστικό, γιατί κάπου αλλού, μακριά από τη μιζέρια και την αδιαφορία μας, μακριά από τη λήθη και τη σαπίλα μας, υπάρχουν ατόφιοι Έλληνες, που αγωνίζονται δυνατά και καθαρά για τα αυτονόητα! Για μια γλώσσα, ένα σχολειό, μια εκκλησιά, έναν τάφο, μια ταυτότητα...
Για την ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ!

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

Το σχόλιο μας: Οι κατατρεγμένοι και μη αναγνωρισμένοι Έλληνες της Κορυτσάς το πήραν απόφαση.
Οι αναγνωρισμένοι;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου