Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Δηλώσεις Μιχάλη Σέρβου στο ΟΡΑΜΑ για την Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Βορειοηπειρωτικού Αγώνα


Οι βάσεις για την ίδρυση της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Βορειοηπειρωτικού Αγώνα μπήκαν το 2006, στο 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ηπειρωτών Εξωτερικού στα Ιωάννινα, με πρόταση δική μου η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα. 

Το προεδρείο της αποτελείται από τρεις πρώην προέδρους ηπειρωτικών ομοσπονδιών: τον πρώην πρόεδρο Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής Μιχάλη Σέρβο, τον πρώην πρόεδρο Ηπειρωτών Ουάσινγκτον πατέρα Κοσμά Καραβέλα, και τον πρώην πρόεδρο του Συλλόγου Ηπειρωτών «Πύρρος» Δημήτρης Βάσος.
Η οργάνωση αυτή δεν ιδρύθηκε για να αντικαταστήσει καμία άλλη οργάνωση, αλλά για να συμπληρώσει ένα μεγάλο κενό και να πάει απευθείας στη βάση. 

Θέλουμε οι Βορειοηπειρώτες οι ίδιοι να αποφασίσουν για το μέλλον τους. Βεβαίως έχει γίνει πάρα πολύ καλή δουλειά μέχρι σήμερα, έχουμε δημιουργήσει την ιστοσελίδα της οργάνωσης, www.pseva.com και εκεί έχουμε και ένα ένθετο όπου κάνουμε την απογραφή των Βορειοηπειρωτών σε παγκόσμια κλίμακα. Είναι σωστό να γίνει αυτό, ώστε να ξέρουμε πόσοι Βορειοηπειρώτες υπάρχουν, όχι μόνο μέσα στη Βόρειο Ήπειρο και στην Αλβανία αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Κατά την παραμονή μας στα Ιωάννινα κάναμε διάφορες επαφές ώστε να γίνει πραγματικότητα το πρώτο ετήσιο συνέδριο της ΠΣΕΒΑ που θα αποτελείται από τη βάση. Προχωρούμε σταθερά και εύχομαι τον επόμενο Ιούλιο, του 2012, να διεξαχθεί το συνέδριο αυτό, που θα είναι ανοιχτό για όλους. Δεν θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι οργανώσεων αλλά ο λαός, θέλουμε να μιλήσει η βάση, να ακούσουμε τη φωνή της βάσης που θα αποφασίσει για το μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου