Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2012

Όταν αυθαίρετα σου αφαιρούν εθνικότητα και δικαιώματα!..


Πρωτοφανής ταλαιπωρία στο ΙΚΑ Ιωαννίνων

Τι αναφέρει στον «Πρωινό Λόγο» εξοργισμένος ο Π. Μπάρκας

• Μπορεί οι περισσότεροι υπάλληλοι του Δημοσίου να έχουν πράγματι αντιληφθεί τις δυσκολίες που υπάρχουν λόγω κρίσης, της εκ βάθρων αναδιάρθρωσης του Δημοσίου τομέα και βεβαίως της απαίτησης της Τρόικας για απολύσεις, φαίνεται όμως ότι κάποιοι εξακολουθούν να θεωρούν τις Δημόσιες υπηρεσίες… τσιφλίκι τους! 
Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς, η πρωτοφανής ταλαιπωρία που βίωσε ο Παναγιώτης Μπάρκας, γνωστός Βορειοηπειρώτης δημοσιογράφος (ανταποκριτής του ΑΠΕ στην Αλβανία) και πρώην βουλευτής της «Ομόνοιας». 
Όπως καταγγέλλει στον «Π.Λ.», με μακροσκελή επιστολή του, επί τρεις μέρες μια υπάλληλος του ΙΚΑ Ιωαννίνων του …κολλούσε την ταμπέλα του αλλοδαπού (!), αποφεύγοντας να διορθώσει το όνομα της συζύγου, που αναγράφεται στο βιβλιάριό της. Μάλιστα, το λάθος είχε κάνει το ίδιο το υποκατάστημα! 
Παράλληλα, όπως αναφέρει ο κ. Μπάρκας, γνώστης του θέματος έγινε και ο Διευθυντής του ΙΚΑ κ. Γρηγορίου, ο οποίος –σύμφωνα με την καταγγελία του δημοσιογράφου - κάλεσε το «100»! Και όλα αυτά, τη στιγμή που η σύζυγος του κ. Μπάρκα βρισκόταν στο χειρουργείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. 

Να επιληφθούν… 
Τα όσα καταγγέλλει ο κ. Μπάρκας πρέπει να απασχολήσουν έντονα τους αρμοδίους, όχι μόνο στο ΙΚΑ Ιωαννίνων, αλλά και στα κεντρικά του Ιδρύματος και βεβαίως να ληφθούν μέτρα, για να συνετιστούν κάποιοι υπάλληλοι. 
Δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζονται ως αλλοδαποί, οι Βορειοηπειρώτες που είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ και που πληρώνουν κανονικά τις εισφορές τους! Και βέβαια, δεν μπορεί να θεωρείται αλλοδαπός και να ταλαιπωρείται, όποιος ασφαλισμένος πληρώνει τις υποχρεώσεις του προς το Ίδρυμα. Εξάλλου, από τα χρήματα αυτά πληρώνονται και οι υπάλληλοι του ΙΚΑ!

«Εξοργίζεσαι…»
Ο Βορειοηπειρώτης δημοσιογράφος δεν καυτηριάζει το γεγονός αυτό καθ’ εαυτό (το οποίο περιγράφει αναλυτικά). 
Όπως αναφέρει «ασφαλώς, δεν θα διαμαρτυρηθώ για το γεγονός, ότι το ΙΚΑ που έκανε το λάθος, θα πρέπει με ευγένεια και καλή συμπεριφορά να φροντίσει για τη διόρθωση. Εκείνο που με βγάζει από τα ρούχα είναι η ετικέτα που σου βάζει στα Γιάννινα ένας υπάλληλος ότι είσαι «αλλοδαπός». Και απ’ εκεί και πέρα, όχι απλώς σου έχει αρνηθεί τόσο αυθαίρετα την εθνικότητά σου, για την οποία έχεις υποστεί τόσες στερήσεις να την κρατήσεις αλώβητη, αλλά εξοργίζεσαι, επειδή αυτός είναι ένας τρόπος να σε εντάξουν σε έναν νέο Γολγοθά ταλαιπωριών και ταπείνωσης. Και αυτό τους δίνει εξαιρετική ικανοποίηση. 

Έχουν ξεπεράσει και τον δικτάτορα Χότζα. Εκείνος αναγνώριζε έστω και εν μέρει, έστω και τυπικά, την ελληνική εθνικότητα. Αλλά σου αφαιρούσε πρακτικά τα δικαιώματα. Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι του ελληνικού δημοσίου, σου αφαιρούν αυθαίρετα την εθνικότητα για να σου αφαιρέσουν μετά τα δικαιώματα. Και όταν δεν τα καταφέρνουν, καλούν το 100… να τους σώσει»…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου