Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012

Πατριωτικό Μέτωπο: Με καθοριστικά συμπεράσματα για την πορεία του Βορειοηπειρωτικού, ολοκληρώθηκε η ημερίδα για το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας

Αθήνα, 21 Φεβρουαρίου 2012


Με καθοριστικά για την πορεία του Βορειοηπειρωτικού ζητήματος συμπεράσματα, ολοκληρώθηκε η επιστημονική ημερίδα που οργάνωσε το Πατριωτικό Μέτωπο στην Αθήνα.

Τα συμπεράσματα αυτά, όπως εξήχθηκαν από τις εργασίες της ημερίδας, μετά την πολύωρη, πολύπλευρη και σε βάθος παρουσίαση  της Συνθήκης από τους ομιλητές-εισηγητές, είναι:

1. Το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας είναι μια συνθήκη σε ισχύ, δεν έχει ανατραπεί από καμία άλλη διεθνή συνθήκη και προβλέπει με σαφείς όρους, την αυτονομία της Βορείου Ηπείρου, τα σύνορά της και τον τρόπο διοίκησής της από τους αυτόχθονες Βορειοηπειρώτες.

2. Οι συμφωνίες τις οποίες υπέγραψαν οι ελληνικές κυβερνήσεις με την Αλβανία, από το 1914 και εντεύθεν, δεν επηρεάζουν σε κανένα σημείο τη Διεθνή Συνθήκη της Κέρκυρας, δεδομένου ότι, στην υπογραφή της, δεν συμμετείχε ελληνική αντιπροσωπεία.

3. Εγγυητές της διεθνούς συνθήκης είναι μέχρι σήμερα οι «Μεγάλες Δυνάμεις», μεταξύ των οποίων η Ρωσία και οι ΗΠΑ. Η μεν Ρωσία, δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την προώθηση της συνθήκης σε όλα τα διεθνή φόρα, οι δε ΗΠΑ, έχουν με ψήφισμα της Γερουσίας τους ανοιχτά στηρίξει το Πρωτόκολλο και την Αυτονομία της Βόρειας Ηπείρου.

Το Πατριωτικό Μέτωπο από την πλευρά του, ανέλαβε την υποχρέωση, να προωθήσει σε όλους τους διεθνείς φορείς τα επιστημονικά συμπεράσματα από την ημερίδα, για την υπόθεση του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας. Παράλληλα, έχει ήδη προγραμματίσει συναντήσεις με επιτελείς της Ρωσικής Ομοσπονδίας τους οποίους θα ενημερώσει για τα συμπεράσματα της ημερίδας τις επόμενες μέρες, ενώ στη συνέχεια, αμέσως μετά τις εκλογές στη Ρωσική Ομοσπονδία, θα παρουσιάσει το ζήτημα της Αυτονομίας της Βόρειας Ηπείρου, στη σύνοδο της Ευρασιατικής Ένωσης, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει στο Καζακστάν.

Να προσθέσουμε ότι, με δεδομένο το έντονο ενδιαφέρον των Ρώσων για τη Βόρεια Ήπειρο και το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας, σαφώς πια διακρίνεται στο ορατό και ιδιαίτερα κοντινό μέλλον, η πιθανότητα ουσιαστικών αλλαγών στην πορεία του Βορειοηπειρωτικού και ιδιαίτερα στο κατ’ αρχήν ζητούμενο της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Βορειοηπειρωτών αλλά και των περιουσιών τους.

Το πλήρες βίντεο των εισηγήσεων και παρεμβάσεων στην ημερίδα για το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας μπορούν να δουν οι ενδιαφερόμενοι στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://vimeo.com/37119707  και στην ιστοσελίδα του Πατριωτικού Μετώπου, http://www.pamet.gr/ .

Πατριωτικό Μέτωπο
Μέλος της Ευρασιατικής Ένωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου