Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Το βουβό Ελληνικό Προξενείο της Κορυτσάς

του Χρήστου Αργύρη

Συναισθανόμενος την απογοήτευση των αδελφών μας Κορυτσαίων για την στάση της μητέρας Ελλάδος τις τελευταίες εβδομάδες μετά και την καταδικαστική απόφαση του εφετείου Κορυτσάς εις βάρος του Ναούμ Ντίσιου ένιωσα την ανάγκη να γράψω και εγώ δυο λόγια ώστε να μπορέσω και εγώ με την σειρά μου να αποτυπώσω το τι ακολούθησε αυτές τις τελευταίες εβδομάδες.

Από τις επισκέψεις μου το προηγούμενο έτος στην Κορυτσά πέραν του ότι γνώρισα κάποιους αξιόλογους ανθρώπους με τις ίδιες ευαισθησίες και τους ίδιους προβληματισμούς που βασανίζουν τις σκέψεις μου χρόνια, διαπίστωσα και το πώς βλέπει ο εκεί ελληνισμός το Ελληνικό Προξενείο καθώς και το τι βλέπει στο πρόσωπο του Έλληνα προξένου.

Ο Ελληνισμός της Κορυτσάς από το κτίριο του Προξενείου, την γαλανόλευκη σημαία, μέχρι και στα μάτια του Έλληνα Προξένου βλέπει την Ελλάδα, βλέπει αυτό που του δίνει κουράγιο να δει με αισιοδοξία το μέλλον στις πατρογονικές του εστίες.
Βλέπει την ασπίδα στην κρατική και παρακρατική τρομοκρατία.
Βλέπει τον συμπαραστάτη στον αγώνα για την κατάκτηση βασικών ελευθέριων.
Βλέπει την Ελλάδα δίπλα του σε κάθε του βήμα στον αγώνα για εθνική δικαίωση.
Η κάθε μέρα που περνά όμως, αυτές τις τελευταίες εβδομάδες ανακαλύπτει τελικά ότι αυτό που βλέπει δεν είναι Ελλάδα αλλά ένα όνειρο απατηλό και για την επίτευξη αυτού του απατηλού ονείρου φρόντισαν και με το παραπάνω οι υπάλληλοι των Αθηνών στο Προξενείο της Κορυτσάς.

Όλοι όσοι αφιερώνουμε χρόνο για τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό γνωρίζαμε εξαρχής ότι δεν ήταν η Ελλάδα στο πρόσωπο του Προξένου αλλά η Ελλάδα που είχε μέσα του ο κ. Θεόδωρος Οικονόμου - Καμαρίνος και την μετέδωσε και στον ελληνισμό της Κορυτσάς.
Αυτή την Ελλάδα προσπαθεί να πάρει πίσω εξαπατώντας το Εθνικό Κέντρο μέσω του ιδίου του Προξενείου.

Μιλώ ευθέως για εξαπάτηση γιατί ήταν και οι κύριοι σύμβουλοι στην τακτική της σιωπής με αντάλλαγμα την θετική εξέλιξη στην υπόθεση του Ναούμ.
Επειδή όμως η εποχή της σιωπής παρήλθε τους προτείνω έστω και τώρα να καταγγείλουν την δικαστική αυθαιρεσία όχι ότι πιστεύω ότι θα αλλάξει κάτι για την ιδία καθεαυτού την υπόθεση, αλλά να περισώσουν κάτι από την εθνική τους συνείδηση αν φυσικά έχουν, αλλά και για να δείξουν και στους Έλληνες της Κορυτσάς ότι είναι δίπλα τους ως αντιστάθμισμα της αλβανικής τρομοκρατίας που υφίστανται τις τελευταίες εβδομάδες.

Η καταδικαστική απόφαση εις βάρος του Ναούμ δεν κάνει τίποτα άλλο από το εξυπηρετεί ένα ευρύτερο σχέδιο των αλβανικών αρχών με στόχο την κατατρομοκράτηση του Ελληνισμού της Κορυτσάς, και η έμπρακτη συμπαράσταση του Ελληνικού Προξενείου δεν είναι απλά αναγκαία αλλά επιβάλλεται.
Χωρίς να θέλω να χρίσω εαυτόν ως συμβουλάτορα του Ναούμ, γιατί ποτέ δεν το έπραξα άλλοτε, απλά σεβάστηκα τις δικές του αποφάσεις όπως πολλοί άνθρωποι δίπλα του, θα του προτείνω να σταματήσει να ακούει τους ειδήμονες γιατί όπως όλα δείχνουν όλοι ήταν όργανα μιας καλοσχεδιασμένης εξαπάτησης στις υπηρεσίες της ψευδεπίγραφης και μονομερώς τηρούμενης Ελληνοαλβανικής φιλίας και συνεργασίας.

Αν αυτό το διάστημα σκέπτεται να βρει κάποιες απαντήσεις, αν θέλει όντως να τις βρει δεν έχει παρά να ψάξει βαθιά μέσα στον εαυτό του και τους ανθρώπους που θα πρέπει να εμπιστεύεται πλέον δεν πρέπει να είναι άλλοι, από αυτούς που έχουν να του προσφέρουν τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από τον ίδιο τους τον εαυτό.
Γιατί πιστεύω ότι όσο η προσωπική του δικαίωση τόσο και η δικαίωση των Ελλήνων της Κορυτσάς θα επέλθει μόνο με την συμβολή πολλών απλών ανθρώπων με μοναδικό όπλο την προσωπική τους παρουσία και την συμμέτοχη σε έναν κοινό αγώνα.

Ως ηγεσία του Κόμματος των Ελλήνων λάβαμε την πρωτοβουλία να ηγηθούμε αυτού του αγώνα όχι φυσικά για να επωφεληθούμε πολιτικά, που για όποιον γνωρίζει τα στοιχειώδη από την πολιτική πιάτσα γνωρίζει και που μπορεί ένα κόμμα να εισπράξει πολιτικά οφέλη, αλλά να δείξουμε την έμπρακτη συμπαράσταση μας, τόσο στο πρόσωπο ενός συμπατριώτη μας, τόσο και σε ότι αυτός πρεσβεύει.



* Ο Χρήστος Αργύρης είναι Αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος 
"Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον" 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου