Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Όταν ο Θεός έπλασε τους Βορειοηπειρώτες



του Γιάννη Παναγιώτου

Σίγουρα όταν οι μεγάλες δυνάμεις αποφάσισαν την οριοθέτηση συνόρων και τον διαμελισμό της Ελλάδος θα είχε πανσέληνο ή αστρικές καταιγίδες, διαφορετικά δεν εξηγείται.

Ένας τόπος που γέννησε τους μεγάλους Ευεργέτες με τέτοιο πολιτισμό και ιστορία, μάλιστα ήταν και πρωτεργάτες στην δημιουργία του ελληνικού κράτους και σήμερα  κατάντια. 

Η μισαλλοδοξία κάποιων που νομίζουν ότι κάτι κάνουν μόνο και μόνο για ιδιοτελή συμφέροντα σπέρνοντας  τη διχόνοια και το μίσος προσφέροντας "γη και ύδωρ," σε όλους εκείνους που καραδοκούν να κατασπαράξουν αυτόν τον τόπο πράγμα το οποίο έγινε και συνεχίζει ακόμα σήμερα.

Έναν αιώνα προδοσίας και ξεπουλήματος κλείνουμε σε λίγους μήνες και ακόμα κάποιοι φίλοι μας να κατανοήσουν την αναγκαιότητα πλέον ότι ο τόπος χρήζει ομοψυχίας και ομοβροντίας ότι η Βόρειος Ήπειρος δεν είναι φιρμάνι κανενός και ότι ήρθε η ώρα να διεκδικήσει αυτά που της ανήκουν και απορρέουν από τις διεθνείς συμβάσεις για ανεξαρτησία και αυτονομία.

Όσοι ασχολούνται με τα κοινά ή την πολίτικη, κόμματα, σύλλογοι, ομοσπονδίες, ΟΜΟΝΟΙΑ, ΚΕΑΔ, ΜΕΓΚΑ να διοργανώσουν το πρώτο συνέδριο απόψεων για το βόρειο ηπειρωτικό ζήτημα. Έχουν και χρέος και καθήκον απέναντι στο τόπο και την ιστορία του, να καθίσουν σε ένα τραπέζι διαπραγματεύσεων χωρίς μεγαλοστομίες και ιδιοτέλεια και να θέσουν την ατζέντα για την αυτονομία ή την ανεξαρτησία από την Αλβανία.

Είναι υποχρέωση όχι μόνο των πολίτικων άλλα και όλων εκείνων που γεννήθηκαν και κατάγονται από αυτόν το τόπο να βοηθήσουν προς την σωστή κατεύθυνση δια την επίλυση του ζητήματος της ιδιαιτέρας πατρίδας μας.
Μόνο με κοινό στόχο και σκοπό μπορούμε να πετύχουμε και να κατακτήσουμε ότι μας ανήκει, έτσι θα τιμήσουμε  και τους  προγόνους μας, που πότισαν με αίμα τον τόπο αυτό για να τον λέμε εμείς σήμερα "Βόρειος Ήπειρος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου