Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Με λαμπερές παρουσίες και ενωτικό μήνυμα έκοψε την πίτα της η Νεολαία Βορειοηπειρωτών - Βραβεύθηκε ο Πρώην Πρόξενος Κορυτσάς κ. Οικονόμου

Για άλλη μια χρονιά η «Νεολαία Βορειοηπειρωτών» κατάφερε να εντυπωσιάσει  με την πρωτοτυπία και την λάμψη της. Η ΝΕ.Β «φάρος» στα Βορειοηπειρωτικά, στην οργάνωση, στην ευθύτητα, στην ειλικρίνεια, στην ομόνοια, στην ομοψυχία που επιδεικνύει στην  μέχρι τώρα πορεία και σε κάθε εκδήλωσή της.


Στο Περιστέρι, στο Εκθεσιακό Κέντρο, έδωσαν ραντεβού οι Νέοι Βορειοηπειρώτες χθες βράδυ, για να γιορτάσουν την ετήσια Κοπή Πίτας τους. Παρόλες τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, τις κρίσιμες οικονομικές καταστάσεις που 

διανύουμε, τις συνεχιζόμενες απεργίες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών στην πολιτική σκηνή της Ελλάδος, οι παραβρισκόμενοι ξεπέρασαν τους χίλιους και οι καλεσμένοι αρκετοί. Πολιτικοί από τη Βόρεια Ήπειρο και την Ελλάδα, Πρόεδροι Συλλόγων και Ομοσπονδιών, επιχειρηματίες, φίλοι και υποστηρικτές της ΝΕ.Β.

Το μήνυμα που θέλησε να περάσει και το κατάφερε στην χθεσινή βραδιά η Νεολαία ήταν: «Η Ισχύς εν τη Ενώσει».
Σε μια μεγάλη αίθουσα, ειδικά διαμορφωμένη από το ΔΣ για τη βραδιά αυτή, με προβολή βίντεο με όλες τις δράσεις και δραστηριότητες της οργάνωσης στα 9 χρόνια λειτουργίας και με πανό αναρτημένα και αφίσες κολλημένες στον περίγυρο χώρο, το κλίμα ήταν φιλικό, ζεστό, ενωτικό και πατριωτικό…
Όπως είπε και ο Πρόεδρος κ.Καλυβιώτης  στην ομιλία του η Νεολαία Βορειοηπειρωτών ήταν και είναι ένα σωματείο ανεπηρέαστο από προκαταλήψεις και πολιτικά χρώματα, από προσωπικά συμφέροντα και ιδιοτελείς σκοπούς. Υπήρξε και θα συνεχίσει να λειτουργεί ως ένας ανεξάρτητος φορέας με πρωταρχικό στόχο τα συμφέροντα της Βορείου Ηπείρου και την υποστήριξη των απανταχού Βορειοηπειρωτών.

Το ΔΣ της ΝΕ.Β τιμώντας το έργο, τη συνεισφορά και την υποστήριξη του Πρώην Γενικού Προξένου Κορυτσάς στον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό, κ.Θεόδωρο Οικονόμου - Καμαρινό του απένειμε τιμητική πλακέτα, διαμέσου της Αντιπροέδρου κας Δήμου Ελένη.
Φανερά συγκινημένος ευχαρίστησε το ΔΣ για την βράβευσή του  και υποσχέθηκε ότι θα είναι  δίπλα στους Βορειοηπειρώτες και θα αγωνίζεται για αυτούς.

Οι υπόλοιποι ομιλητές κ.κ. Σπύρος Ξέρας, Έλληνας Υπουργός Εργασίας στην Αλβανία, Βαγγέλης Ντούλες, πρόεδρος ΚΕΑΔ- βουλευτής, Χριστάκης Κίτσιος, Πρόεδρος Κόμματος ΕΕΜΜ, Χαράλαμπος Καραθάνος, Πρόεδρος Συλλόγου Βορειοηπειρωτών ήταν σύντομοι και ενσάρκωσαν κι αυτοί στην ομιλία τους και στα μηνύματά τους που πέρασαν την ενότητα που χρειάζεται ο χώρος μας, ώστε να έχουμε δύναμη και φωνή για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας.

Ο κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής ΝΔ διαβεβαίωσε ότι η ΝΔ και ο Υπουργός Εξωτερικών κ Σταύρος Δήμας κάνουν σημαντικές προσπάθειες για τη Βόρεια Ήπειρο και τους Βορειοηπειρώτες και πιέζουν την Αλβανική Κυβέρνηση ώστε να σεβαστεί και να εισακουστούν τα δικαιώματά σας.
Αναφέρθηκε και στην άδικη καταδίκη με φυλάκιση του έλληνα εκ Κορυτσάς κ. Ναούμ Ντίσιο και μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον  Πρώην Πρόξενο Κορυτσάς κ. Οικονόμου.

Στη γιορτή παραβρίσκονταν επίσης οι: Παλάντζας Λάμπρος, υπεύθυνος Πολιτικού Γραφείου της Φώφης Γεννηματάς - Αναπλήρωτριας Υπουργού Εσωτερικών, Τζιόβας Ιωάννης, επικεφαλής της Μονάδος Ευρωκοινοβουλίου της μόνιμης ελληνικής αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες, Ανδρέας Μήτσιος, πρώην υφυπουργός, Κώστας Σωτήρης, επιχειρηματίας, Χρήστος Γιάνναρης, γραμματέας παλιννοστούντων και ειδικών πληθυσμιακών της ΝΔ και πολλοί άλλοι πρόεδροι και εκπρόσωποι Συλλόγων και Σωματείων Βορειοηπειρωτών.

Οι νέες και οι νέοι Βορειοηπειρώτες πέρασαν μια καταπληκτική βράδια γεμάτη χορό και τραγούδι, γλέντησαν με την ψυχή τους με ξεφάντωμα μέχρι τις πρωινές ώρες υπό τους ήχους του κλαρίνου και του μπουζουκιού και έστειλαν πολλαπλά μηνύματα ελπίδας, αισιοδοξίας και δύναμης για το μέλλον και ενότητας για την πατρίδα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου