Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Η ελλαδική άκρα αριστερά βάλλει κατά του Κόμματος των Ελλήνων


Μετά τα αλβανικά ΜΜΕ υπήρξαν και κάποια ελληνικά ιστολόγια που ασχολήθηκαν  με τις αντιδράσεις που προκάλεσε η εκδήλωση του Κόμματος των Ελλήνων στην Κρανιά για την 98η επέτειο της ανακήρυξης της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου.
Όμως μία μεγάλη έκπληξη ήταν ότι με τις δραστηριότητες της ΕΕΜΜ στις 19 Φεβρουαρίου 2012 ασχολήθηκε λεπτομερώς ο αναρχοαριστερός χώρος, αφού οι άπλυτοι υμνητές του Χότζα, του Στάλιν και του Μάο στην εκτενή αναφορά τους δεν στάθηκαν μόνο στην τελετή που έλαβε χώρα στο μνημείο του Θύμιου Λιώλη στο χωριό από το οποίο καταγόταν, αλλά ερεύνησαν «σε βάθος» τις δραστηριότητες, το πρόγραμμα και τα πιστεύω του Κόμματος των Ελλήνων, βγάζοντας το συμπέρασμα ότι πρόκειται για μία εθνικιστική οργάνωση αλυτρωτικού χαρακτήρα!
Σε δημοσίευση της «Αντιπολεμικής Διεθνιστικής Κίνησης» αρχικά στο ακροαριστερό ιστολόγιο diktiospartakos, που αναδημοσιεύθηκε στον Νο 1 ιστότοπο των «αντιεξουσιαστών» το athens.indymedia, με τίτλο "ΝΔ ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΗΝΟΥΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ!σχολιάζει την εκδήλωση για την 98η επέτειο της Αυτονομίας ως εξής:
«Ο καλόπιστος αναγνώστης θα μπορούσε να εκτιμήσει ότι πρόκειται για ακραίες ενέργειες περιθωριακών εθνικιστών. Μακάρι να ήταν έτσι. Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες έχουν πάντα την κάλυψη και καθοδήγηση της ΕΥΠ, ενώ στηρίζονται από μεγάλα αστικά κόμματα, εν προκειμένω, της ΝΔ, και εντάσσονται σε ευρύτερους σχεδιασμούς! Είναι κινήσεις που τυγχάνουν σοβαρής προεργασίας και έχουν συγκεκριμένες στοχεύσεις.
Πολλά τα στοιχεία που ενισχύουν της ανησυχητικές αυτές πολιτικές εκτιμήσεις για τα βρώμικα παιχνίδια που η ΝΔ του Σαμαρά και οι ακραίοι εθνικιστές πολιτικοί της μειονότητας, παίζουν στην πλάτη της. Σε ανακοίνωση του (21/2/2012) το Πατριωτικό Μέτωπο (ΠΑΜ)ενημερώνει ότι: «Με καθοριστικά συμπεράσματα για την πορεία του Βορειοηπειρωτικού, ολοκληρώθηκε η ημερίδα για το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας
Οι ακροαριστεροί εθνομηδενιστές όμως προχώρησαν πιο πέρα από τα αλβανικά πρακτορεία στην έρευνα τους για τη δράση του Κόμματος των Ελλήνων στις 19 Φεβρουαρίου 2012 γράφοντας τα εξής:
«Επιβάλλεται όμως να δούμε προσεκτικά το Δελτίο Τύπου ΕΕΜΜ για την ημερίδα του Πλαισίου Αιτημάτων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας: “Το Κόμμα των Ελλήνων "Εθνική Ελληνική 
Μειονότητα για το Μέλλον" πραγματοποίησε την Κυριακή που πέρασε την ημερίδα "Το Πλαίσιο των αιτημάτων για κατοχύρωση και εφαρμογή των δικαιωμάτων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία".
Θεωρώντας τα αιτήματα της ΕΕΜ ως υπόθεση όλων των Ελλήνων, η ηγεσία του Κόμματος κάλεσε όλους τους πρώην και νυν Έλληνες βουλευτές του Αλβανικού Κοινοβουλίου, πρώην και νυν αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης, τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της Ομόνοιας, τον πρόεδρο της Ομόνοιας, τις διπλωματικές αρχές και αρκετούς διανοούμενους, επιχειρηματίες, εκπαιδευτικούς και ανθρώπους των γραμμάτων. Για μία ακόμη φορά αποδείχτηκε η αδιαλλαξία και η αδιαφορία μερικών πολιτικών παραγόντων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας να συμμετέχουν σε αυτή την τόσο σημαντική δραστηριότητα στην οποία ζυμώνεται ο χάρτης των δικαιωμάτων μας και ο τρόπος διεκδίκησής τους”.
Εδώ διαπιστώνεται μια ενόχληση για τις αντιθέσεις που καταγράφονται στο εσωτερικό της μειονότητας και ακολούθως αποκαλύπτεται η προσπάθεια να πιάσουν το νήμα από το 1993, όταν η κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη, με ΥΠΕΞ τον Αντώνη Σαμαρά χρηματοδότησε και εξόπλισε την εξέγερση των ελληνικών μειονοτικών πληθυσμών εναντίον του Αλβανικού κράτους: “Αυτή η πρωτοβουλία αναζωογονήθηκε μετά από 19 χρόνια και εμπεριέχει αναπροσαρμοσμένο το ψήφισμα της Ομόνοιας του έτους 1993 και σημαδεύει στην ιστορία του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού την πρώτη καλομελετημένη πρόταση προς το αλβανικό κράτος για την εφαρμογή και προστασία των μειονοτικών δικαιωμάτων.
Το συντονισμό της δραστηριότητας είχε το Εθνικό Συμβούλιο του Κόμματος, όπου ο πρόεδρός του κ.Ζήσος Λούτσης, ερμήνευσε τους στόχους του "Πλαισίου", διευκρίνισε το νομικό υπόβαθρο πάνω στο οποίο στηρίχτηκε από το Προεδρείο η σύνταξη του χάρτη των δικαιωμάτων και τόνισε ότι στις 25 Μαρτίου 2012, το Εθνικό Συμβούλιο θα ψηφίσει το τελικό κείμενο το οποίο θα αποσταλεί στην Αλβανική Κυβέρνηση, σε όλα τα μεγάλα πολιτικά κόμματα της χώρας και στους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς... "
Αρκετά συμπεράσματα πηγάζουν από τις παραπάνω διεργασίες.
Καταρχήν, ενώ το ελληνικό κράτος, οι μηχανισμοί και οι άνθρωποι που επηρεάζει, στο εσωτερικό του αποδέχεται μόνο την έννοια της θρησκευτικής μειονότητας (π.χ. για τους κατοίκους της Θράκης), στις γειτονικές βαλκανικές αναφέρεται σε εθνικές μειονότητες. Η εισήγηση του προέδρου του κόμματος των Ελλήνων Χρήστου Κίτσιου στην ημερίδα για το Πλαίσιο Αιτημάτων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας αναφέρεται «σ' αυτή τη σημαντική για τον Ελληνισμό δραστηριότητα», στο «Κόμμα των Ελλήνων», «η ιδεολογία του Κόμματος μας, που είναι ο Ελληνισμός και καμία αριστεροδεξιά ή φατριακή δέσμευση για την ικανοποίηση ιδιοτελών συμφερόντων. Το Πρόγραμμα και οι στόχοι του κόμματος είναι καθαρά εθνικοί», «να κατέχει ο Έλληνας την πρέπουσα θέση στην αλβανική κοινωνία,»!
Επίσης, η Εθνική Ελληνική Μειονότητα ζητά Ποσόστωση: «είναι σημαντικό κομμάτι της αλβανικής επικράτειας και έχει προσφέρει ανέκαθεν τον ωφέλιμο οβολό της στη αλβανική κοινωνία και ως τέτοια δικαιούται το μερίδιό της στη συγκυβέρνηση, στην κατανομή του πλούτου, στην κατοχύρωση της ασφάλειας, στην ανάπτυξη του πολιτισμού, στην αναβάθμιση της ελληνικής παιδείας, στη διασφάλιση της ιδιοκτησίας». Δηλαδή, ενώ στην Κύπρο μιλούν για Ελληνισμό που κυριαρχεί και έχει ιδιοκτησιακή λογική εξαιτίας τω πληθυσμιακών σχέσεων με όρους Πλειοψηφίας-Μειοψηφίας, στην Αλβανία, το ελληνικό κατεστημένο και οι πιο εθνικιστικές φωνές κάνουν λόγο για ποσόστωση (με βάση το μοντέλο επίλυσης του Κυπριακού διαμέσου των Συνθηκών Ζυρίχης-Λονδίνου 1959-1960, που προέβλεπαν και κατοχύρωναν τα όρια αυτονομίας των Τουρκοκυπρίων στους ξεχωριστούς δήμους!), ανοίγοντας το δρόμο να για θέσουν ωμά ζήτημα Αυτονομίας της Νοτίου Αλβανίας.
Τρίτον, ενώ η κοινωνία μας βράζει και ουσιαστικά δίνει το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού στις Παρελάσεις της 25ηςΜαρτίου. Η κυβέρνηση Παπαδήμου έχοντας την εμπειρία των μεγάλων λαϊκών κινητοποιήσεων της Θεσσαλονίκης που ανέτρεψαν την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, φοβούμενη την επανάληψη αντίστοιχων εκδηλώσεων που θα εκφράσουν την λαϊκή οργή απέναντι στο αστικό πολιτικό προσωπικό, απαγόρεψε την συμμετοχή του λαού στην Παρέλαση της Αθήνας. Η ΝΔ και η ΕΥΠ ωθούν τις εθνικιστικές μειονοτικές οργανώσεις να θέσουν ζήτημα Αυτονομίας την 25η Μαρτίου, καθοδηγώντας μια πολύ επικίνδυνη προβοκάτσια.»
Όλα αυτά έχουν την υπογραφή: 
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 6932 955437,  diktiospartakos.blogspot.com


Για την ελλαδική εξωκοινοβουλευτική αριστερά λοιπόν, ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός όχι μόνο είναι στο ίδιο επίπεδο σύγκρισης με την θρησκευτικές μουσουλμανικές μειονότητες της Θράκης και της Κύπρου (όπου τη δεύτερη οι Άγγλοι αποικιοκράτες μετά το 1940 τη βάφτισαν Τουρκοκυπριακή κοινότητα), αλλά οι διεκδικήσεις του για τα ανθρώπινα δικαιώματα κρίνονται ως εξτρεμιστικές και αλυτρωτικές ενέργειες! 
Πρόκειται για αυτούς που είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να κάψουν την Αθήνα αν πειραχτεί μία τρίχα Αφγανού, Πακιστανού, Σομαλού ή άλλης εθνικότητας λαθρομετανάστη, αλλά δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να ξέρουν για ανθρώπινες ελευθερίες στη Βόρειο Ήπειρο (νότιο Αλβανία κατ' αυτούς).  
Στο τέλος θα μας κάνουν να αισθανόμαστε άσχημα που διεκδικούμε τα δικαιώματα μας στον τόπο μας, επειδή κάνουμε "προβοκάτσια" κατά των "λαϊκών αγωνιστικών κινητοποιήσεων" ενάντια στο "αστικό κατεστημένο" σε συνεργασία μάλιστα με κόμματα και υπηρεσίες του ελληνικού κράτους!!!  
Να μην ξεχνούμε ότι τέτοιες ιδέες όμως εκφράζουν λίγο πολύ, όχι τόσο ανοικτά πάντως, και κοινοβουλευτικά κόμματα της αριστεράς και συνιστώσες τους. 

Αν θέλετε να διαβάσετε ολόκληρο το ανθελληνικό και αντιβορειοηπειρωτικό μανιφέστο δεν έχετε από το να μεταφερθείτε στην ακόλουθη παραπομπή: http://diktiospartakos.blogspot.com/2012/02/25.html#comment-form

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου