Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

TO ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: Υπουργείο Εξωφρενικών 12-02-2012

— Στην Αλβανία, ενώ η ελληνική μειονότητα αναλώνεται σε εσωτερικά μαχαιρώματα, το σύστημα Μπερίσα δουλεύει συστηματικά, επενδύοντας στο ανθελληνικό στοιχείο. Μόνο αυτή η εξήγηση μπορεί να δοθεί στην επιλογή της υπουργοποίησης και νέων στελεχών του ακραίου κόμματος των Τσάμηδων, που κατευθύνει παράλληλα με την Ερυθρόμαυρη Συμμαχία το μίσος εναντίον της Ελλάδας.

— Περιμέναμε με μεγάλη υπομονή να δούμε τι ακριβώς θα πράξουν η ελληνική κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών για την περίπτωση του Βορειοηπειρώτη Ναούμ Ντίσο, ο οποίος καταδικάστηκε από αλβανικό δικαστήριο για το στήσιμο μνημείου στη μνήμη των Ελλήνων πεσόντων του Β' Παγκόσμιου Πολέμου στην Μπομπότιστα της Κορυτσάς.

• Ο Ντίσο διαφεύγει της σύλληψης, καθώς είναι γνωστό τι τον περιμένει στις αλβανικές φυλακές, αλλά φαίνεται ότι έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του από την Αθήνα. Οι πληροφορίες, μάλιστα, λένε ότι αυτή η... αφωνία της Αθήνας οφείλεται κυρίως στις παρεμβάσεις της ίδιας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, με τους χειρισμούς της οποίας είχε διαφωνήσει ο Ντίσο...



Το σχόλιο μας: Πριν ακριβώς ένα μήνα, στο φύλλο της 15ης Ιανουαρίου 2012, ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής έκανε και τότε λόγο στην στήλη "Υπουργείο Εξω(φρε)νικών" για δάκτυλο από το εσωτερικό της ελληνικής μειονότητας στην καταδίκη του Ναούμ Ντίσιου. 
Τώρα σαν να αρχίζει και γράφει λίγο πιο ξεκάθαρα πως έχει το πράγμα.
Ο ίδιος άλλωστε ο πρόεδρος της Ομόνοιας Περιφέρειας Κορυτσάς στην επιστολή που είχε στείλει στον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών κατονόμαζε ανοικτά τους Ντούλε και Καραμέλιο ως πρόσωπα που συνέβαλλαν με το δικό τους τρόπο στην πορεία που πήρε η υπόθεση του.
Αξίζει να θυμηθούμε ότι την ώρα που ο Ναούμ Ντίσιος άκουγε την εναντίον του καταδικαστική απόφαση του Εφετείου Κορυτσάς, οι πρόεδροι της Ομόνοιας και του ΚΕΑΔ συναντούσαν τον κ. Σταύρο Δήμα.
Απορία προκαλεί εύλογα το αν συνεχίζει να ασκεί επιρροή το κεαδίτικο σύστημα στο υπό την πολιτική ηγεσία Δήμα Υπουργείο που στεγάζεται στην Ακαδημίας και Βασιλίσσης Σοφίας.
Καθόλου απίθανο, αφού Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα ομογένειας, παραμένει ο Δημήτρης Δόλλης, που συνεχίζει να ακολουθεί την πασοκική γραμμή, όπως ίδια ουσιαστικά παραμένει και η τακτική του τομέα Α3, από τα ίδια πρόσωπα προφανώς, που δεν συνέβαλλαν στο να μην έχει εμπόδια η θητεία του κ. Οικονόμου - Καμαρινού στην Κορυτσά.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου