Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Ημερίδα του Πατριωτικού Μετώπου για το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας

Για την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, στη 1 το μεσημέρι και στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20 Αθήνα), προγραμματίσθηκε η επιστημονική ημερίδα που διοργανώνει το Πατριωτικό Μέτωπο, με θέμα  το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας.
Στην ημερίδα αυτή η οποία θα επιχειρήσει να διερευνήσει σε βάθος την διεθνή αυτή συνθήκη η οποία σημειωτέον είναι εν ισχύ, ομιλητές - εισηγητές είναι: Ο καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Δρ. Φάνης Μαλκίδης, ο Βαλκανολόγος – Ρωμανιστής, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αχιλλέας Λαζάρου, ο δικηγόρος και Πρόεδρος του Συλλόγου Κονιτσιωτών Αθηνών, κ. Μιχάλης Μαρτσέκης και ο συγγραφέας και Αντιπρόεδρος της Κίνησης για την Αναγέννηση της Βόρειας Ηπείρου, κ. Ζήσης Δρούβης.
Την ημερίδα θα χαιρετίσουν εκπρόσωποι των Βορειοηπειρωτικών Οργανώσεων και προσωπικότητες, ενώ την συζήτηση θα συντονίσει το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Πατριωτικού Μετώπου, γιατρός κ. Βασίλης Βαβουράκης. Τα συμπεράσματα της ημερίδας θα συνοψίσει ο Πρόεδρος του Κινήματος κ. Σταύρος Βιτάλης.
Με στόχο την κατανόηση της διεθνούς αυτής συμφωνίας του 1914,  και την αναζήτηση των δυνατοτήτων ανάπτυξής της ενώπιον των διεθνών φορέων, στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και Νομιμότητας, το Πατριωτικό Μέτωπο, έχει προγραμματίσει σειρά συναντήσεων με διεθνείς φορείς και ιδιαίτερα με τον ρωσικό παράγοντα, ο οποίος έχει εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον για την μελέτη του ζητήματος αυτού που παραμένει για δεκαετίες ανενεργό, στα συρτάρια των διεθνών διπλωματικών αντιπροσωπειών.
 
Η είσοδος στις εργασίες της ημερίδας είναι ελεύθερη για όλον τον ελληνικό λαό.
 
Πατριωτικό Μέτωπο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου