Κυριακή 1 Απριλίου 2012

"ΕΟΚΑ ΞΑΝΑ ΣΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΤΑ ΒΟΥΝΑ"


Πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο 31 Μαρτίου, η καθιερωμένη Λαμπαδηφορία για την επέτειο της 1ης Απριλίου '55 από το ΔΡΑΣΙΣ - Κ.Ε.Σ.
Παρά το Σαββατόβραδο, πλήθος κόσμου κατέκλυσε την Παιανίας για να περάσουμε τα σωστά μηνύματα για την Πατρίδα μας και να αποδείξουμε ότι η σημερινή νεολαία δεν ξεχνά τους ήρωες της. 
Η λαμπαδηφορία, ξεκίνησε γύρω στις 22:30 με προορισμό τον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Υπό την ιαχή συνθημάτων όπως «ΕΟΚΑ ΞΑΝΑ, ΣΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΤΑ ΒΟΥΝΑ», «Την 1η Απριλίου γράψαμε ιστορία, ΟΧΙ ΟΧΙ στην Ομοσπονδία», «Γρίβα κοιμήσου, ξεκουράσου, η Ένωση θα γίνει την θέλουν τα παιδιά σου» κ.α. δεκάδες Ελλαδίτες βγήκαν στα μπαλκόνια και χειροκρότησαν την λαμπαδηφορία που περνούσε από τους δρόμους στη Ζωγράφου και τα Ιλίσια. 
Παρά την μεγάλη απόσταση που διανύσαμε κανείς δεν αποχώρησε και γύρω στις 11:50 φτάσαμε στον λόφο του Φιλοπάππου κάτω από την Ακρόπολη. Εκεί, κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ώρα 00:00 1η Απριλίου, οι Δρασίτες τραγουδήσαμε "Ήταν 1η Απριλίου", τον Εθνικό μας Ύμνο και τον Ύμνο του φορέα.
Όλοι αυτοί οι Αγωνιστές της Λευτεριάς, ας αφυπνίζουν από τον πνευματικό λήθαργο και την πνευματική οκνηρία, όλους εκείνους που είναι έτοιμοι να συναινέσουν σε ενδοτικές λύσεις και να συνεχίσουν να αποπνέουν αγωνιστική διάθεση, προσήλωση στ' ανώτερα ιδανικά και ετοιμότητα για θυσία, όσους παραμείναμε πιστοί συνεχιστές.
Το ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ., πιστό στα ιδανικά της ΕΟΚΑ, για άλλη μια χρονιά, τίμησε με αυτόν τον τρόπο, την έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού μας αγώνα. Δώσαμε υπόσχεση ότι, θα συνεχίσουμε τον αγώνα, τον οποίο δεν τελείωσε η ΕΟΚΑ και θα σταθούμε εμπόδιο σε κάθε προσπάθεια ξεπουλήματος του νησιού μας. Ολίγοι ήταν τότε. Ολίγοι είμαστε και σήμερα. Φάρος καθοδηγητής μας οι 108 ήρωες της ΕΟΚΑ, που δεν μας επιτρέπουν να συμβιβαστούμε με τίποτα λιγότερο.
ΕΛΛΑΣ - ΚΥΠΡΟΣ - ΕΝΩΣΙΣ

ΔΡΑΣΙΣ Κ.Ε.Σ.  ΚΙΝΗΜΑ - ΑΥΤΟΝΟΜΟ - ΔΥΝΑΤΟ
Γραφείο Τύπου
Ε.Κ.Φ ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.


Έντονη και η βορειοηπειρωτική παρουσία στην καθιερωμένη λαμπαδηφορία στην Αθήνα για την επέτειο της 1ης Απριλίου με τις σημαίες του Αυτονομιακού Αγώνα

Η πορεία κατέληξε κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης

Οι φωτογραφίες από τη σελίδα facebook του Δράσις Κες Εφαεφπ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου