Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Επιστολή - διαμαρτυρία ΠΥΡΡΟΥ προς το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ)


Προς: Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης: κ. Γεώργιο Κουτρουμάνη  
Κοινοποίηση:
Γενικό Διοικητή του ΙΚΑ: κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο
Γενική γραμματέα κοινωνικών ασφαλίσεων: Αθηνά Δρέττα
Υφυπουργό εξωτερικών (υπεύθυνο για θέματα Ομογένειας): κ. Δημήτρη Δόλλη


Περιφερειάρχη Θεσσαλίας: κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό
Πρόεδρο ΔΕΕΕΜ – Ομόνοια: κ. Βασίλη Μπολάνο
Πρόεδρο ΚΕΑΔ – PBDNJ: κ. Ευάγγελο Ντούλε
Πρόεδρο ΕΕΕΜ – ΜΕGA: Χριστάκη Κίτσιο
Όλα τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ 

Θέμα: Το ΙΚΑ αντιμετωπίζει τους Βορειοηπειρώτες ως αλλοδαπούς ακόμα και αν έχουν αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα.
  Το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ-ETAM) προέβη σε άλλη μια πρωτοφανή και προκλητική διάκριση έναντι των Βορειοηπειρωτών. Πολλοί συμπατριώτες μας, κατήγγειλαν ότι δεν τους γράφουν στα μητρώα του ιδρύματος (όπως και στα βιβλιάρια) με ελληνικούς χαρακτήρες, θεωρώντας τους αλλοδαπούς!
  Συμπατριώτες μας, και όχι από μόνο ένα υποκατάστημα του ιδρύματος, κατήγγειλαν επίσης ότι οι υπάλληλοι του ΙΚΑ αρνούνται να θεωρήσουν τα βιβλιάρια των προστατευόμενων μελών της οικογένειας, καθώς ανήκουν στην ειδική κατηγορία των αλλοδαπών!
  Σύμφωνα με τα πρόσφατα ισχύοντα, όλοι οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ μπορούν να ασφαλίσουν τα παιδιά τους έως το 26 έτος της ηλικίας τους. Με την υπουργική εγκύκλιο (Αρ. 75/4-10-201), διευκρινίζεται πως όταν πρόκειται για αλλοδαπούς, το ανώτερο ηλικιακό όριο των ασφαλισμένων τέκνων είναι το 18ο. Χωρίς να υπάρχει κάποια διευκρίνιση για τους ομογενείς, οι υπάλληλοι του ΙΚΑ, εντάσσουν τους Βορειοηπειρώτες στη δεύτερη κατηγορία ακόμα και αν έχουν λάβει την ελληνική υπηκοότητα.
  Ο Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτών Θεσσαλίας «Ο ΠΥΡΡΟΣ», εκπροσωπώντας τους Βορειοηπειρώτες της Θεσσαλίας, εκφράζει την έντονη δυσφορία για αυτή την εξέλιξη και κάνει έκκληση στους αρμοδίους να διευθετήσουν το θέμα πάραυτα.
  Σε κάποιους τεχνοκράτες, η αναγραφή των ονομάτων μας με λατινικούς χαρακτήρες, ενδεχομένως να ακούγεται τυπικό και ασήμαντο, αλλά για εμάς και τους γονείς μας που διατήρησαν τον ελληνισμό με θυσίες, αυτός ο διαχωρισμός θίγει την εθνική μας αξιοπρέπεια! Επίσης, ο διαχωρισμός στην ασφάλεια των προστατευόμενων μελλών που γίνεται για κάποιους λόγους, δεν μπορεί να εντάσσει τους Βορειοηπειρώτες σε άλλη κοινωνική ομάδα από αυτή των υπόλοιπων Ελλήνων και θεωρούμε περιττό και προσβλητικό να επιχειρηματολογήσουμε για αυτό το θέμα.
Με εκτίμηση,  
Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτών Θεσσαλίας «Ο ΠΥΡΡΟΣ »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου