Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Οι δηλώσεις του υποψηφίου του ΛΑΟΣ στην Α΄ Αθηνών Θάνου Πλεύρη για τις δηλώσεις του Έλληνα Πρέσβη στα Τίρανα κατά του Βορειοηπειρωτικού


Την Τετάρτη 4 Απριλίου ο Θάνος Πλεύρης ως Βουλευτής του ΛΑΟΣ στην Α΄ Αθηνών - πριν ακόμα διαλυθεί η Βουλή - έκανε τις εξής δηλώσεις στην εκπομπή του ΡΑΔΙΟ ΑΣΤΥ "ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR", όταν ρωτήθηκε για την τοποθέτηση του Πρέσβη της Ελλάδας στα Τίρανα Νικόλαου Πάζιου ότι ο όρος Βόρειος Ήπειρος και το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας ανήκουν στο παρελθόν και δημιουργούν προβλήματα για τη σταθερότητα στην περιοχή:

«Προφανώς ο κ. Πρέσβης δεν έχει πάρει καμία εξουσιοδότηση να μιλά για το όνομα της Ελλάδας και για το ποιες είναι οι φιλοδοξίες και οι επιδιώξεις της άσχετα από την εκάστοτε κυβέρνηση που βρίσκεται στην εξουσία. 
Πάντως για το δικό μου κόμμα πιστεύουμε απόλυτα στο Πρωτόκολλο της Κέρκυρας, θεωρούμε ότι ο ελληνικός πληθυσμός της Βορείου Ηπείρου πρέπει να τυγχάνει των δικαιωμάτων και των ιδιοκτησιακών που καταπατούνται και της απογραφής που εμμέσως πλην σαφώς βάλανε ασφαλιστικές δικλείδες ώστε να μην απογραφεί ο ελληνικός πληθυσμός. 
Και όσο παραμένουν Έλληνες στη Βόρειο Ήπειρο και όσο κράτησαν τις εστίες τους για όλο αυτό το διάστημα δεν τις κράτησαν για να έρχεται τώρα ένας πρέσβης και να λέει ότι για την Ελλάδα το θέμα της Βορείου Ηπείρου έχει κλείσει.

Το θέμα αυτό μπορεί να έχει κλείσει για κάποια κόμματα που θα μπουν στο χρονοντούλαπο, αλλά για τον ελληνικό λαό, στην ψυχή μας μέσα και τη συνείδηση μας η γη η συγκεκριμένη είναι η γη των πατεράδων μας, είναι γη του Ελληνισμού και δεν μπορεί κανένας να λέει ότι η Ελλάδα παραιτείται των διεκδικήσεων της. 
Σε αυτό το στάδιο εμείς μιλάμε για τις διεκδικήσεις στο κομμάτι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των περιουσιακών, αλλά σε δεν αποκλείουμε σε καμία περίπτωση ότι στο μέλλον μπορεί να τεθούν άλλοι συσχετισμοί και άλλες  διεκδικήσεις. Δεν παύουμε όμως και τώρα να αντιμετωπίζουμε τη Βόρειο Ήπειρο ως υπόδουλο ελληνικό έδαφος».     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου