Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Δελτίο Τύπου της ΝΔ για την ημερίδα σχετικά με το βορειοηπειρωτικό


ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Μ. Δευτέρα, 9 Απριλίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Τομέας Βορειοηπειρωτών της Γραμματείας Παλιννοστούντων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων της Νέας Δημοκρατίας, διοργάνωσε εκδήλωση, την Κυριακή 8 Απριλίου 2012, στο ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL με τίτλο:
«Βόρειος Ήπειρος: Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον»

Η Νέα Δημοκρατία αναγνωρίζει τους διαχρονικούς αγώνες του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού για τη διατήρηση της ελληνορθόδοξης πίστης και της εθνικής τους συνείδησης. Με πίστη, σκληρή δουλειά και φιλότιμο διατήρησαν στις πατρογονικές εστίες ζωντανό τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου.

Αυτή η στάση των Βορειοηπειρωτών και η επιμονή τους στην προάσπιση της γλώσσας, των παραδόσεων και της εθνικής τους συνείδησης μπορεί και πρέπει να αποτελέσει έμπνευση για όλους τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι αναζητούν στηρίγματα με γερά θεμέλια για να αντέξουν τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες.

 Οι ομιλητές στην εκδήλωση και οι θεματικές ενότητες τις οποίες ανέπτυξαν ήταν:
Γ. Κουμουτσάκος, Διπλωμάτης, Ευρωβουλευτής και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Νέας Δημοκρατίας, “Ευρωπαϊκή Προοπτική της Αλβανίας και Εθνική Ελληνική Μειονότητα”.
 Θ. Οικονόμου-Καμαρινός, Διπλωμάτης, τέως Πρόξενος της Ελλάδος στην Κορυτσά, “Ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός σήμερα”.
 Γρ. Γκιζέλης, Phd, τέως Διευθυντής Κέντρου Έρευνας Ελληνικής Κοινωνίας της Ακαδημίας Αθηνών, “Ο Ελληνισμός στην Βόρειο Ήπειρο από την Αρχαιότητα μέχρι σήμερα”.
 Νίκος Λυγερός, Στρατηγικός Σύμβουλος, “Στρατηγική Βόρειος Ήπειρος”.

Τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας εκπροσώπησε ο βουλευτής Β΄ Αθηνών, πρώην Υπουργός και Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος.
Τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο εκπροσώπησε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης κ. Μάξιμος.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απέστειλε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέας. Επίσης, χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος του αλβανικού κοινοβουλίου κ. Κώστας Μπάρκας και ο Πρόεδρος του κόμματος "Εθνική Ελληνική Μειονότητα" για το Μέλλον κ. Χρήστος Κίτσιος.

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παρέστησαν τέως υπουργοί, βουλευτές, Διπλωμάτες, μέλη του Δικαστικού Σώματος, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Τομεάρχες, Γραμματείς και στελέχη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, αντιπροσωπεία των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και εκπρόσωποι σωματείων και οργανώσεων, όπως και αντιπρόσωποι νεολαιών του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.
Η υπεράνω προσδοκιών προσέλευση εκατοντάδων συμπολιτών μας είναι η καλύτερη απόδειξη για το αμείωτο ενδιαφέρον των Ελλήνων για τα εθνικά μας θέματα, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες τις οποίες βιώνει η ελληνική κοινωνία.

Για τη Νέα Δημοκρατία, η φυσική και εθνική επιβίωση του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού στη γενέθλια γη αποτελεί αδιαπραγμάτευτο εθνικό στόχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου