Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Δεύτερο ΟΧΙ Ντούλε στη Νέα Δημοκρατία


Δύο ισχυρά όχι είπε ο Ντούλε στη Νέα Δημοκρατία. Το πρώτο όχι το είπε το Φεβρουάριο του 2008 όταν η Νέα Δημοκρατία ήταν κυβέρνηση. Τότε, το Υπουργείο Εξωτερικών, με εντολή της Υπουργού Μπακογιάννη, οργάνωσε μία συνάντηση με όλα τα στελέχη της Ε.Ε.Μ με θέμα, την αναδιοργάνωση της Ομόνοιας. Επικεφαλής της προσπάθειας ήταν ο Υφυπουργός Εξωτερικών κύριος Κασίμης. Από όλα τα στελέχη ο μοναδικός που απουσίαζε, ήταν ο Ντούλε.
Το  δεύτερο όχι, το είπε την περασμένη Κυριακή 8 Απριλίου 2012, με τον ίδιο τρόπο. Απουσίασε στην εκδήλωση που οργάνωσε η Νέα Δημοκρατία, στο ξενοδοχείο DIVAΝI KARAVEL με τίτλο : «Βόρειος Ήπειρος: Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον». Τώρα η Ν.Δ. πάει να γίνει κυβέρνηση.

Τίθεται το ερώτημα: Είναι σύμπτωση, παλικαρισμός, ή κάτι άλλο συμβαίνει;

Το  Φεβρουάριο του 2008, η συνάντηση οργανώθηκε στον ίδιο χώρο, στο ξενοδοχείο DIVAΝI KARAVEL. Ο Ντούλε δεν πάει στη συνάντηση, αλλά ήταν εκεί  ο πρόεδρος της Ομόνοιας Γιάννης Γιάννης, ο οποίος δήλωσε μία μέρα πριν παραίτηση και εκεί δήλωσε πως θα έδινε εξηγήσεις για την παραίτηση στο συνέδριο της Ομόνοιας. ( Ο κύριος Γιάννης δεν έδωσε καμία εξήγηση για την παραίτηση. Μόνο έγραψε στον τύπο πως η στάση του Ντούλε είναι κατά της Ομόνοιας, κατά της μειονότητας, κατά της σταθερότητας της χώρας. Τώρα είναι στενός συνεργάτης του Ντούλε.) Ήταν παρόν όλοι οι πρώην πρόεδροι της Ομόνοιας. οι πρώην βουλευτές, έπαρχοι και πρώην έπαρχοι. Τότε η όλη προσπάθεια απέτυχε γιατί ο Κασίμης έκανε πίσω στις πιέσεις Ντούλε. Γονάτισε. Ενώ ο Ντούλε έστησε την εκλογή Μπολάνου στη θέση του προέδρου της Ομόνοιας, με αυταρχισμό και τις γνωστές  αντιδημοκρατικές διαδικασίες. Χωρίς να επιτρέψει κανένα άνοιγμα, μετατρέποντας την ηγεσία της οργάνωσης σε πραγματικό σίδεροσωλήνα.
  
Το αποτέλεσμα της όλης προσπάθειας ήταν να βαθύνει περισσότερο το χάσμα της διχόνοιας στο χώρο μας. Ακολούθησε μετά το 2009, που στις βουλευτικές εκλογές, ο συνδυασμός ΚΕΑΔ – Ομόνοια συγκέντρωσε το ποιο χαμηλό ποσοστό στην ιστορική του διαδρομή. Δύο στενοί συνεργάτες του Ντούλε, Ξέρας και Μπάρκας, ο πρώτος πρόεδρος της Ομόνοιας του νομού Αργυρόκαστρου και περιφερειάρχης, ο δεύτερος αντιπρόεδρος του ΚΕΑΔ και υπουργός Ντούλε στην κυβέρνηση Μπερίσια, πέρασαν στην απέναντι όχθη, όταν είδαν ότι ο Ντούλε δεν σεβάστηκε την συλλογική απόφαση του προεδρείου της Ομόνοιας και έκανε «από κεφαλιού του» συμμαχία με το Σ.Κ.. Αλβανίας.

Παρά  τα κακά αποτελέσματα που είχε το ΚΕΑΔ – Ομόνοια στις βουλευτικές εκλογές  του 2009, ο Ντούλε και Μπολάνο παρέμειναν στην αρχή του συνδυασμού, εγκατέλειψαν κάθε δείγμα δημοκρατίας,  σκληραίνοντας την στάση τους απέναντι των διαφωνούντων. Τους Ξέρα – Μπάρκα τους «αποκήρυξαν» εχθρούς του ελληνισμού, γιατί συνέχισαν να παραμένουν στη συμμαχία Μπερίσια, και προχώρησαν στην ένταξη του ΚΕΑΔ στις δομές του αντιπολιτευόμενου Σοσιαλιστικού Κόμματος της Αλβανίας.  Αν και το Σ.Κ. έκανε ένσταση στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας για την συμφωνία Ελλάδος – Αλβανίας για τα υδάτινα σύνορα και το δικαστήριο αποφάσισε την ακύρωση της συμφωνίας, η συμμαχία Ντούλε – Ράμα συνέχισε να κρατεί. Για να εξοντώσει το Κόμμα των Ελλήνων στις τοπικές εκλογές του 2011, ο Ντούλε δεν δίστασε να πουλήσει και τη Χιμάρα στους σοσιαλιστές. Όλα συνέβαιναν την περίοδο που στην Ελλάδα κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ.

Στις 31 Μαρτίου 2012, ο Ντούλε οργάνωσε μία επετειακή εκδήλωση στα Τίρανα. Ήταν παρόν ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δόλλης, ο πρέσβης της Ελλάδος στα Τίρανα, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Ράμα, η πρόεδρος του αλβανικού κοινοβουλίου Τοπάλη, η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Κουτσίκου, και πολύ άλλοι. Ήταν εκεί και όλοι οι έπαρχοι οι οποίοι κινητοποιήθηκαν φτάνοντας στα Τίρανα με νοικιασμένα λεωφορεία τους οπαδούς τους.
Μία εβδομάδα αργότερα, ούτε ο Ντούλε πάει στην εκδήλωση της Ν.Δ στο ξενοδοχείο DIVAΝI KARAVEL,  ούτε ο Μπολάνος, ούτε κανένας εκλεγμένος έπαρχος. Αν πράγματι όπως ειπώθηκε ο Ντούλε «λόγο μεγάλου φόρτου εργασίας» δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην εκδήλωση, τότε τι συνέβη με τους έπαρχους που δεν πάει κανείς στην εκδήλωση; Δεν νομίζω να μην παραβρέθηκαν και αυτοί «λόγου μεγάλου φόρτου εργασίας»..

Που το βρίσκει  το στήριγμα ο Ντούλε, ενώ θέλει να είναι αποκλειστικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας και δεν πάει να ακούσει, να συζητήσει για το μέλλον της με ένα κόμμα που μετά από ένα μήνα κατά πάσα πιθανότητα μπορεί να είναι κυβέρνηση στην Ελλάδα; Μήπως έπεσε από κάπου εντολή;…   Το αξιοπερίεργο είναι πως, το στενό του περιβάλλον, δηλώνει πως αυτά που κάνει τώρα ο Παναγιωτόπουλος προσπάθησε ο Κασίμης να τα κάνει πριν καιρό. Μήπως και ο Παναγιωτόπουλος θα βρεθεί εκεί που βρίσκεται ο Κασίμης;
Όπως  και να έχουν τα πράγματα, οι εκλογές  στην Ελλάδα δεν απέχουν παρά λίγες  μέρες. Και σύντομα θα αρχίσει  να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Θα έχει πράγματι μία στρατηγική για το μέλλον της  Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, ή θα πέσει η αυλαία της δικιάς μας εκπροσώπησης;

Κοντός  ψαλμός αλληλούια….

                                                             Πέτρος  Μπερέτης

2 σχόλια:

  1. Ως ψηφοφόρος του ΚΕΑΔ είμαι πολύ συγκινημένος, χαρούμενος και αισιόδοξος ταυτόχρονα που ο πρόεδρος Β. Ντούλες (όσο και αν θέλετε να το παίζετε Χότζας στην θέση του Χότζα το όνομα έχει "ς" στο τέλος) έχει τόση δύναμη ώστε να γονατίζει τον Υφυπουργό και την Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας. Οι Ξέρρας και Μπάρκας λέτε πως πήγαν στην απέναντι όχθη. Επομένως είναι εχθροί του Ελληνισμού ή δεν είναι; Η απέναντι όχθη τι άλλο μπορεί να σημαίνει;
    Ξέρετε πολύ καλά κύριε Μπερέτη πως ο Ντούλες και ο Μπολάνος τα τελευταία χρόνια έιχαν αλλεπάλληλες συναντήσεις με την πολιτειακή ηγεσία του εθνικού κέντρου, πλήθος συζητήσεων με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς συμπεριλαμβανομένου του Αντώνη Σαμαρά καθώς και με ανώτατα στελέχη των δύο κομμάτων εξουσίας. Άρα και να ακούσει πάει και να συζητήσει.
    Κατά τα άλλα είστε αστείος κύριε Μπερέτη. Ο λόγος σας δεν έχει αρχή μέση και τέλος, μάλλον ούτε εσείς δεν ξέρετε ποιο είναι το μήνυμα που τελικά προσπαθείτε να περάσετε μέσω αυτού του άρθρου. Όσο για το μέλλον του Παναγιωτόπουλου, μάλλον θα ήταν μονιμότερο να ανησυχείτε για το δικό σας πολιτικό μέλλον και του προέδρου σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την τελευταία φορά που κατέβηκε το δίδυμο Ντούλε - Μπολάνο στην Αθήνα από τη ΝΔ συνάντησαν έναν άγνωστο στο ευρύ κοινό αξιωματούχο. Στο σχόλιο αυτό δεν βλέπουμε καμία απάντηση για την απουσία τους από αυτή την ημερίδα. Ως ψηφοφόρος πάντως του ΚΕΑΔ κύριε Keravnios θα πρέπει να είστε περήφανος για την υστερική παρέμβαση στην ημερίδα αυτή από την ανιψιά του Σπύρο Κολέκα μετά τον χαιρετισμό του Κώστα Μπάρκα όπως και για την παρουσία στο συνέδριο του κόμματος σας "λαμπρών προσωπικοτήτων" όπως του Κίτσο Μουστάκη. Η χοτζική παράδοση που επέβαλλε ο Ντούλε δεν δείχνει να κλονίζεται με τίποτα. Σίγουρα θα είστε περήφανος και για τις άδειες οικοδόμησης που έδωσε ο πρώην Δήμαρχος Χιμάρας σε "Χιμαριώτες" όπως οι Αρτούρ Μπουμπέκι, Αλμπάν Τζιλάρι κ.α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή