Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Η χαιρετιστήρια επιστολή του πρώην Βουλευτή Κώστα Μακαριάδη στην πρώτη επέτειο του Κόμματος των Ελλήνων


Σας ευχαριστώ για την πρόσκλησή σας, έστω και με καθυστέρηση ενός έτους! 
Εύχομαι ολόκαρδα, το Κόμμα των Ελλήνων να προκόψει και να ριζώσει στις καρδιές όλων των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου!
Να πετύχει  στους στόχους του, να έχει μακρόχρονη ζωή και δράση, για το παρόν  και το μέλλον της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας μας!

Τα προβλήματα είναι πολλά και οι δυσκολίες μεγάλες, οπότε χρειάζεται λογική, υπομονή και επιμονή για να πείσει τη λαϊκή βάση, διότι σήμερα στη γενικότητα η πολιτική και οι πολιτικοί δεν πείθουν και έχουν οργίσει τους πάντες, και στο δικό μας χώρο.

1ον. Να μη χάσει ποτέ το Ελληνικό Εθνικό του χρώμα.         
Πρόγραμμα  και Καταστατικό, να είναι απλά, κατανοητά απ' όλους, χωρίς σχολαστικά εγκυκλοπαιδικά γραφόμενα που συνήθως κάνουν  όλα τα κόμματα, που να ανταποκρίνονται  στην καθημερινότητα της ζωής  και να έχουν δικλίδες ασφαλείας για την  αποφυγή των λαθών του παρελθόντος  από τους άλλους φορείς.

2ον.  Άτομα που συμμετείχαν και συμμετέχουν σε κυβερνητικές και κρατικές θέσεις, επιλεγμένα από το ΚΕΑΔ, από αλβανικά κόμματα και διάφορους κύκλους, να μη βρίσκονται στα ηγετικά όργανα του Κόμματος, τουλάχιστον για 2-3 χρόνια, εωσότου δείξουν με το έργο τους ότι στηρίζουν το Κόμμα και τις πολιτικές του. Μακριά από καρεκλοκένταυρους!

3ον. Απαιτείται αμοιβαία κατανόηση και στήριξη των δύο και μοναδικών μας Εθνικών φορέων, ΟΜΟΝΟΙΑΣ και Κόμματος των Ελλήνων.         
Κανένα από  τα δύο δεν μπορεί να αντικαταστήσει το άλλο διότι είναι τα δύο σκέλη του ίδιου οργανισμού, της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.

4ον. Προσοχή και πολύ δουλειά για τη νίκη στις επόμενες εκλογές, επιλέγοντας τους καλύτερους που θα έχουν τη στήριξη της λαϊκής βάσης, στην ουσία της επικοινωνίας στην προεκλογική περίοδο να έχουν τα δύσκολα της καθημερινότητας.

5ον. Το Κόμμα έχοντας εθνική βάση, να μην κλειστεί εντός του δικού του φλοιού, αλλά να έχει επαφές με όλους εντός και εκτός της χώρας, αποφεύγοντας την εντύπωση πως είναι γέννημα και θρέμμα κάποιων άλλων, αλβανικών κομμάτων ή κύκλων του εξωτερικού!   
        
Λυπάμαι που  δεν μπορώ να παραβρεθώ σ' αυτή την επέτειο και εύχομαι σε όλους ότι τι καλύτερο.      

2 σχόλια:

  1. Μπαρμπα Θόδωρε,
    κυκλοφορεί ένα άρθρο του κου. Μακαριάδη αναφορικά με την εκδήλωση του MEGA στην Αθήνα. Είναι αληθινό?
    Γιατί δεν το δημοσιεύετε?
    Μήπως δεν το αντιληφθήκατε?
    Αν δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια το εν λόγω άρθρο, γιατί δεν το έχει διαψεύσει ο κος. Μακαριάδης, και το αφήνει να κυκλοφορεί τόσες μέρες???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε πρώτα σε άλλο ιστολόγιο του βορειοηπειρωτικού χώρου. Όπως θα διαπιστώσατε, όσοι παρακολουθείτε το μπλογκ μας δεν συνηθίζουμε να αντιγράφουμε άρθρα γνώμης από άλλα βορειοηπειρωτικά ιστολόγια. Εξάλλου για τη μεγάλη συγκέντρωση της Αθήνας γράψαμε μεγάλο άρθρο που περιγράφουμε τι έγινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή