Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Πρόξενος Ριζόπουλος και Βουλευτής Παντούλας: στην υπηρεσία του σοσιαλισμού

Αξιωματούχοι που υποτίθεται ότι έχουν ως καθήκον στον εκτός ορίων του ελληνικού κράτους Ελληνισμό, να προάγουν την ενότητα και σταθερότητα, δείχνουν απροκάλυπτα ότι τα κίνητρα τους δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τα εθνικά ιδανικά. 
Αντίθετα μόνη τους έννοια είναι η ικανοποίηση των μικροκομματικών συμφερόντων της παράταξης της οποίας ανήκουν για να φανούν ακόμα πιο αρεστοί σε ανωτέρους τους αλλά και να βοηθήσουν όσους ιδεολογικά συγγενεύουν σε άλλες χώρες όπως η Αλβανία, αδιαφορώντας για τον διχασμό που προκαλούν στους Έλληνες.

Για την περίπτωση αυτή φυσικά αναφερόμαστε σε ένα μέλος της Βουλής των Ελλήνων, τον Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Παντούλα, αλλά και σε έναν ανώτερο διπλωμάτη (;!), τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στο Αργυρόκαστρο Ιωάννη Ριζόπουλο.

Να ξεκινήσουμε με τον κ. Παντούλα ο οποίος αυτοαποκαλείται και "Βουλευτής Βορείου Ηπείρου". Τον περασμένο Δεκέμβριο ο Γιαννιώτης Βουλευτής επέλεξε τη στιγμή των επίσημων αποκαλυπτηρίων του μνημείου του Οπλαρχηγού Θύμιου Λιώλη για να μας επισημάνει ότι η Αθήνα στο χώρο της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας έχει έναν και μόνο συνομιλητή, το Κόμμα Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το παναλβανικό PBDNJ δηλαδή, ως αποκλειστικό εκφραστή των Βορειοηπειρωτών.

Ο κ. Παντούλας γνωστός για τις τοποθετήσεις του σε κάθε ευκαιρία, έδωσε και πάλι το στίγμα του με μία δήλωση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στην Αλβανία, σύμφωνα με την 
οποία  υποστηρίζει ότι "η υπερψήφιση των συνδυασμών της “ΟΜΟΝΟΙΑΣ” θα καταστήσει ισχυρή την πολιτική παρουσία του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, συμβάλλοντας πολλαπλώς στην επίλυση των καθημερινών προβλημάτων των Ομογενών και την ενίσχυση της παρουσίας τους στις πατρογονικές εστίες".

Προφανώς ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου. Δεν εξηγείται αλλιώς ότι αναφέρεται σε "συνδυασμούς της Ομόνοιας" από τη στιγμή που δεν υπάρχει κόμμα με αυτό το όνομα. Βέβαια όταν αναφέρεται σε Ομόνοια με τη μορφή που θέλει ο ίδιος, μάλλον εννοεί το PBDNJ, το παναλβανικό κόμμα που κατήργησε ουσιαστικά την οργάνωση των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, αλλά ακόμα καπηλεύεται το όνομα της.  

Με ενέργειες σαν κι αυτές ο κ. Παντούλας δείχνει φανερά ότι δεν δρα καθόλου εθνικά αλλά καθαρά πολιτικο-ιδεολογικά και για την ακρίβεια σοσιαλιστικά.
Είναι λογικό να θέλει να βοηθήσει το υποκατάστημα του αδελφού αλβανικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, αλλά δεν έχει δικαίωμα να επικαλείται ούτε την βουλευτική του ιδιότητα αλλά ούτε - ακόμα και αστειευόμενος - τον αυτοχαρακτηρισμό του "Βουλευτή Βορείου Ηπείρου".

Κι αν όλα αυτά για τον Μιχάλη Παντούλα είναι λίγο πολύ γνωστά, εκείνος που δείχνει τεράστια ασέβεια στη θέση που κατέχει αλλά και στο ρόλο που πρέπει να επιτελεί, 
δεν είναι άλλος από τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στο Αργυρόκαστρο Ιωάννη Ριζόπουλο. Είναι επίσης γνωστές κάποιες θέσεις που έχει εκφράσει για τα εσωτερικά της Ελληνικής Μειονότητας, αλλά το τελευταίο διάστημα ο κ. Πρόξενος έχει ξεπεράσει κάθε όριο. 
Χαρακτηριστική είναι η στάση του σε εκδήλωση μασονικού συλλόγου πριν ένα μήνα στα Ιωάννινα, με θέμα τις ελληνοαλβανικές σχέσεις, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αποκάλεσε ως "μπερισικό" το κόμμα των Ελλήνων ΕΕΜΜ - MEGA!
Αναρωτιόμαστε αν πράγματι όλα αυτά είναι εις γνώσιν της ελληνικής κυβέρνησης και συμβαίνουν με την συγκατάθεση της.

Βέβαια ο κ. Ριζόπουλος δεν σταμάτησε εκεί, αλλά τον μήνα Απρίλιο επιτελεί κι άλλο ένα καθήκον, να άγεται και να φέρεται στα χωριά της Βορείου Ηπείρου, όπως χθες στο Πωγώνι, ως "κράχτης" του παναλβανικού - σοσιαλιστικού PS - PBDNJ. Μα τι σοσιαλιστής θα ήταν και ο ίδιος άλλωστε αν δεν υποστήριζε τόσο δυναμικά τους "συντρόφους";
Το μόνο κακό είναι ότι χρησιμοποιώντας το αξίωμα του Προξένου, επηρεάζει έμμεσα μεν αλλά τρομοκρατικά τους αδύναμους ηλικιωμένους που φοβούνται για το μέλλον των συντάξεων τους.

Αν νομίζει ότι αυτό τον τιμά...

5 σχόλια:

  1. ωρε μιλατε εσεις για καθεστώτα
    MEGA + PD + PDI= LOVE FOR EVER

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άμα είναι να κρατάν τη διπλωματία της Ελλάδας στη βορειο Ηπειρο κάτι τέτοι μασόνοι τότε κανένας δεν μας σώνει. Καημενη Βόρειο Ηπειρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. XAXAXAXAAXAX WRAIOS BEZHANI

    DEN KSEROUME POIOS FOVATAI OMWS???????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θεωρώ απαράδεκτες τις παρεμβάσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ενόψει των εκλογών στην Βόρειο Ήπειρο.
    Όπως την απαράδεκτη δήλωση του Παντουλα.
    Ας αφήσουμε τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου να επιλέξουνε τους καλυτέρους υποψήφιους Βόρειοηπειρώτες.
    Καταγγέλλω ως απαράδεκτη την μυστική επίσκεψη του προξένου Αργυρόκαστρου στο Πωγώνι, στον υποψήφιο έπαρχο σοσιαλιστή Κύρο Αθανάσιο.
    Κύριε πρόξενε πόσες φορές σας έχει καλέσει ο νυν έπαρχος Μέντης Χρήστος επίσημα στο Πωγώνι και δεν έχετε ανταποκριθεί;
    Τι προσφέρει η μυστική επίσκεψη 13/04/2011 στο Πωγώνι εν απουσία του νυν έπαρχου;
    Σας γνωρίζω ο νυν έπαρχος είχε μεταβεί στο Αργυρόκαστρο με λεωφοριάκι συνοδεύοντας δέκα πέντε ηλικιωμένους για την τακτοποίηση των εγγράφων τους, που για δέκατη φορά ζήτησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ .
    Δεν μπορώ να καταλάβω ,γιατί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει βαλθεί να διαλύσει το Βορειοηπειρωτικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μιλάς εσύ 1:55 που το αφεντικό σου ο Ντούλε κάνει συμμαχίες μπροστά στην κάμερα με το Ράμα και δυο χρονια τωρα του κάνει τον αντίλαλο; Ποιος έκανε δυμμαχία με τον Ιντριζι πριν δυο χρόνια; Αν είναι να τα βάζει η μασωνία όπως διαβάζω με το ΜΕΓΚΑ τοτε είμαι περηφανος που υποστηρίζω αυτό το κόμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή