Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Άρχισε και επίσημα η προεκλογική εκστρατεία του Κόμματος των Ελλήνων στην Επαρχία Δίβρης

Την Δευτέρα 11 Απριλίου, ώρα 12 το μεσημέρι, στο κέντρο της Επαρχίας Δίβρης το ελληνικό Κόμμα «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον», πραγματοποίησε την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας στην περιοχή των Ριζών για τις δημοτικές εκλογές της 8ης Μαΐου 2011.

Στην  εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι των τοπικών οργανώσεων του κόμματος των Ελλήνων από όλα τα χωριά  της επαρχίας, πολλοί κάτοικοι του χωριού Δίβρη, καθώς και οι υποψήφιοι Έπαρχοι του ΕΕΜΜ - ΜΕGΑ  στους νομούς Αγίων Σαράντα και Δελβίνου κύριοι Χρήστος Τσιάβος για την Επαρχία Αλίκου, Ηλίας Καλυβιώτης για την Επαρχία  Λιβαδειάς, Ζήσος Λούτσης για την Επαρχία Φοινίκης και Γιώργος Στέργιος για την Επαρχία Μεσοποτάμου.   

Την έναρξη έκανε ο  πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής  του Κόμματος των Ελλήνων για την επαρχία  Δίβρης κ. Δημήτρης Χαρμπάτσης, καλωσορίζοντας τους παρεβρισκόμενους.

Ο πρόεδρος της «Εθνικής Ελληνικής Μειονότητα για το Μέλλον» κ. Χριστάκης Κίτσιος παίρνοντας αμέσως μετά το λόγο, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Η ίδρυση του ελληνικού κόμματος, αποτελεί ιστορική στιγμή για τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό. Οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση είναι η έγκριση που θα κάνει ο κόσμος μας για την προσπάθεια αυτή. Είναι επιτακτική ανάγκη να πάμε σπίτι το σπίτι να συναντήσουμε τον κάθε πολίτη και να του εξηγήσουμε πόση σημασία έχει για την εθνική μας ύπαρξη η νίκη του κόμματος των Ελλήνων σε αυτές τις εκλογές.
Εμείς έχουμε απλούς στόχους, να νοικοκυρέψουμε τον τόπο μας. Πρώτοι εμείς πρέπει να φροντίσουμε τον τόπο μας, να είμαστε κοντά στους συνανθρώπους μας που έχουν τόσα πολλά προβλήματα. Θέλουμε μια τοπική  διακυβέρνηση, κοινωνική και ανθρώπινη.
Μαζί με τους συμπολίτες μας, για τους συμπολίτες μας. Αυτό το έχει ανάγκη ο τόπος μας. Εμείς θα το κάνουμε και ο κόσμος θα μας εμπιστευτεί και θα μας δώσει τη νίκη».

«Οι  επιλογές μας για τους υποψήφιους έπαρχους», ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Κίτσιος, «έγιναν με δημοκρατικές διαδικασίες, όπου τον πρώτο λόγο είχαν οι τοπικές  οργανώσεις σε κάθε Επαρχία. Συνδυάσαμε την πείρα με το νέο. Εδώ στη  Δίβρη επιλέξαμε τον Πέτρο Μπερέτη, ένα άτομο γνωστό σε όλους σας, με πολύ καλές γνώσεις για την τοπική αυτοδιοίκηση, αγωνιστής για τα εθνικά μας θέματα, με επιμονή για ανάπτυξη στον τόπο μας, με θέληση για δουλειά και καθαρό όραμα για την επαρχία σας».

Ο υποψήφιος έπαρχος Δίβρης Πέτρος Μπερέτης στην ομιλία του αναφέρθηκε πρώτα στο έργο που έκανε κατά τη διάρκεια της θητείας του στη διοίκηση της Επαρχίας, παρουσιάζοντας παράλληλα τους στόχους και τα σχέδια του για την επόμενη τετραετία.

«Προτεραιότητα» σημείωσε ο κ. Μπερέτης,  «παραμένει η βελτίωση του οδικού δικτύου με σκοπό σε όλα τα χωριά να υπάρχουν δρόμοι ώστε να μπορούν να κυκλοφορούν όλα τα αμάξια. Το πόσιμο νερό να πάει σε κάθε σπίτι. Να γίνουν χωροταξικές μελέτες, και να επιλυθούν τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν στα περιουσιακά. Να διατηρηθεί η πολιτιστική μας κληρονομιά και να αναδείξουμε τις αξίες του τόπου μας. Να προσφέρουμε ποιοτικές και γρήγορες υπηρεσίες στους πολίτες. Να τερματιστεί η ανασφάλεια στο χώρο μας» και πολλά άλλα.

Ο υποψήφιος Έπαρχος του ΕΕΜΜ – ΜΕGA ανάμεσα στα άλλα αναφέρθηκε και στο έργο του νυν Επάρχου κ. Σωκράτη Καλτσούνη, λέγοντας πως η επαρχία  έχει ανάγκη για νοικοκύρη.
«Τα 1,3 δισεκατομμύρια λεκ που  έδωσε η κυβέρνηση στη Δίβρη την τελευταία τετραετία» τόνισε ο κ. Μπερέτης, «δεν δικαιολογούν τα τόσα λίγα πράγματα που έγιναν. Πρέπει η Επαρχία να βγει από την στασιμότητα  που βρίσκεται. Να γίνουν σχέδια, γιατί ο κ. Καλτσούνης τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν έκανε καμία μελέτη, κανένα σχέδιο για να απορροφήσει κονδύλια στο μέλλον ώστε να αναπτυχθεί η περιοχή. Η τετραετία διοίκησης του κ. Καλτσούνη αποδεικνύει πως ο νυν Έπαρχος, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα μεγάλα προβλήματα που έχει η επαρχία».

Στην  συγκέντρωση επίσης παραβρέθηκε και μίλησε ο γνωστός δημοσιογράφος και  καθηγητής του Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου Παναγιώτης Μπάρκας, τονίζοντας πως «η Δίβρη, όπως πάντα  στην ιστορία και αυτή τη φορά, ψηφίζοντας τον Πέτρο Μπερέτη θα κάνει  την ανατροπή, την ανατροπή που θα μας οδηγήσει σε μία ανοδική πορεία».         

4 σχόλια:

  1. katarxin den mas aneferes ta erga pou ekane otan itan eparxos o k mperetis kai an litourgi kanena akoma . episis den ebales fotografia gia na di o kosmos tous 50-100 anthropous mazi me ta ginekopeda pou mazepsate . oso gia tin anatropi pou lete fantazi epistimoniki fantasia aloste kai eseis exete apodexti tin ita sas aplos gia ta tipika pate .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί βιάζεσαι τόσο πολύ ανώνυμε 13 Απριλίου 2011 3:36 μ.μ.; Θα ακολουθήσουν κι άλλα άρθρα για τον κ. Μπερέτη. Θέλεις να τα μάθεις όλα από τώρα;
    Αφού λές ότι "έχουμε αποδεχτεί την ήττα μας" γιατί τόση ανησυχία από μέρους σου;
    Παραδεχόμαστε πάντως ότι δεν έχουμε φωτογραφικό πρακτορείο στη διάθεση μας. Λυπούμαστε που απογοητεύουμε εσάς τους φανατικούς μας αναγνώστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. AMA ERTHEI O BERETHS THA SKISEI OSA DEN EKANE TOTE THA TA KANEI TWRA DLD THA FAEI AKOMA GIATI DEN XORTASE...........
    TON EXEI MATHEI LEPEIS O DINO BERETHS POU DEN HTAN POTE KKE-PPSH MONO O DULES HTAN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. pros orama : kai gw dimokratis eimai ara sigklino pros esas alla me tin epilogi pou kanate na ferete ton mpereti stin dibri to pragma efige apo politiko kai egine prosopiko . den tha afisoume emeis i riziotes na erthi enas anthropos opos o k mperetis na pari ta inia tou topou giati aytos o antropos afise ton topo se apolito lithargo sti thitia tou . giayto sou leo einai senario epistimonikis fantasias i epanaeklogi tou osw kai na metrai tous psifous den tou bgenoun . kai min mas pate kai poli konta giati exronte kai i bouleytikes to thema me ton mpereti exei teliosi pame parakoto .

    ΑπάντησηΔιαγραφή