Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Η ιστορική επιστολή της Ομόνοιας Περιφέρειας Κορυτσάς στον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών


Οργάνωση Ομόνοια Περιφέρειας Κορυτσάς

Κορυτσά 10-10-2011

Προς:
Αξιότιμο Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος
Κο Σταύρο Λαμπρινίδη


Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

Με την απογραφή του πληθυσμού στην Αλβανία κλίνει ένα κεφάλαιο στην ιστορία της Βορείου Ηπείρου και ανοίγει ένα άλλο.
Ειδικά για την Περιφέρεια Κορυτσάς παίρνει τέλος η αλβανική προσπάθεια 70 χρόνων για την εξάλειψη της Ελληνικής Μειονότητας στην περιοχή, αφού στην απογραφή περίπου 30.000 άνθρωποι δήλωσαν Έλληνες.

Αρχίζει τώρα ο αγώνας για την αναγνώριση της Κορυτσάς σαν μειονοτική περιοχή.
Ήρθε ο καιρός να ανοίξουμε πάλι τα σχολεία μας, να μάθουμε τη γλώσσα μας, να διδαχθούμε και να διδάξουμε την ιστορία μας στα παιδιά μας και να αποκτήσουμε όλα εκείνα τα δικαιώματα που για 100 χρόνια τώρα μας στέρησε το αλβανικό κράτος.

Εμείς, μία μεγάλη Ελληνική μειονοτική οργάνωση με 5.000 μέλη στην περιοχή της Κορυτσάς δεν χρειαζόμαστε από σας οικονομικές βοήθειες αλλά τη συμπαράσταση σας στη διεκδίκηση των μειονοτικών μας δικαιωμάτων.

Θέλουμε επίσης, αξιότιμε κύριε Υπουργέ, να εκφράσουμε για μία ακόμα φορά την ευγνωμοσύνη μας στον Γενικό Πρόξενο κ. Οικονόμου – Καμαρινό, χωρίς τη δράση του οποίου είναι ζήτημα αν οι Έλληνες της Κορυτσάς θα είχαν το θάρρος να δηλώσουν την εθνικότητα τους.

Ο κ. Καμαρινός ξανάδωσε στο Προξενείο της Ελλάδας την αξιοπρέπεια που είχε χάσει τα προηγούμενα χρόνια και καταδίωξε όλους όσους χρηματίζονταν μέσα και έξω από το προξενείο.
Μας έκανε να είμαστε περήφανοι που λεγόμαστε Έλληνες.

Λυπούμαστε πραγματικά που αποφασίσατε να τον μεταθέσετε πρόωρα.
Ελπίζουμε ότι ο επόμενος Πρόξενος θα είναι το ίδιο καλός και θα συνεχίσει να υποστηρίζει τον Ελληνισμό της Κορυτσάς όπως εκείνος.

Αξιότιμε κ. Υπουργέ, ελπίζουμε ότι η απομάκρυνση του κ. Καμαρινού δεν σημαίνει ότι θέλετε να μας εγκαταλείψετε τη στιγμή που αποδείξαμε στην Αλβανία ότι υπάρχουμε.

Υπέρ του έργου του κ. Καμαρινού και για τη μη απομάκρυνση του από το Γενικό Προξενείο Κορυτσάς σας στέλνουμε τις παρακάτω υπογραφές μελών μας που μαζέψαμε σε δύο μέρες.

Με τιμή

Ο Πρόεδρος                    Αντιπρόεδρος               Γραμματέας

Ναούμ Ντίσος                 Ελένη Κοτέλλη              Μαρία Μάλε
     

(ακολουθούν 600 υπογραφές υπέρ της παραμονής του κ. Οικονόμου – Καμαρινού στο Γενικό Προξενείο Κορυτσάς)

1 σχόλιο:

  1. Η επιστολή έγινε γνωστή δημόσια για πρώτη φορά με την ανάγνωση της από τους παραγωγούς της εκπομπής ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR

    ΑπάντησηΔιαγραφή