Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Η Νεολαία Βορειοηπειρωτών τίμησε έναν άξιο Έλληνα Διπλωμάτη


Τον διπλωμάτη που αναμφίβολα αποτελεί έναν από τους θετικούς πρωταγωνιστές, αν όχι το πρόσωπο του 2011, για το Βορειοηπειρωτικό, τον πρώην Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στην Κορυτσά κ. Θεόδωρο Οικονόμου - Καμαρινό, τίμησε στη φετινή κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας της η Νεολαία Βορειοηπειρωτών.

Όταν ο άξιος Έλληνας διπλωμάτης παρέλαβε την τιμητική πλακέτα από την Αντιπρόεδρο της ΝΕ.Β. Ελένη Δήμου, δήλωσε τα εξής:

«Ευχαριστώ την Νεολαία Βορειοηπειρωτών για την τιμή που μου κάνει σήμερα. 
Μία τιμή που εγώ τη θεωρώ απρόσμενη γιατί ελάχιστα έχω συνεισφέρει. 
Το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι ουδέποτε θα πάψω να ασχολούμαι με το ανοικτό εθνικό θέμα της Βορείου Ηπείρου.  
Υπάρχουν κι άλλα εθνικά θέματα ανοικτά και ο καθένας από τη θέση του πρέπει να συμβάλλει όσο πιο δυνατόν για την εκτέλεση του  και την πρόοδο του.
Σας ευχαριστώ και πάλι όλους».

Ο κ. Οικονόμου - Καμαρινός για άλλη μια φορά απέδειξε το ήθος και τη σεμνότητα που διακρίνουν έναν εθνικά σκεπτόμενο διπλωμάτη, αφού πιστεύει ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Κορυτσά έκανε απλά το καθήκον του όταν ενεθάρρυνε τους Έλληνες της περιοχής να δηλώσουν την εθνικότητα τους. 

Μετά την αποχώρηση του από την Κορυτσά στις 23 Οκτωβρίου 2011, με τον τρόπο που αυτή έγινε, ο πρώην Πρόξενος έμεινε για δύο μήνες στην "εφεδρεία" μέχρι να τοποθετηθεί στα τέλη Δεκεμβρίου στον Τομέα Α5 του Υπουργείου Εξωτερικών, που αφορά τις διπλωματικές σχέσεις με τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. 
Εξάλλου με τον χώρο είχε εμπειρία λόγω της θητείας του πριν χρόνια στο Νοβοροσίσκ, λιμάνι της Ρωσίας στις ακτές του Εύξεινου Πόντου, όπου μέχρι το 1939 ήκμαζε ισχυρό ελληνικό ποντιακό στοιχείο. 

Συγκεκριμένα ο κ. Οικονόμου - Καμαρινός ανέλαβε το πόστο ευθύνης για τις παρακαυκάσιες Δημοκρατίες (Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Γεωργία), σε μία περίοδο όχι και τόσο καλώ σχέσεων της Ελλάδας με την ηγέτιδα δύναμη της άλλοτε ΕΣΣΔ, τη Ρωσία.
Όμως ο "επίτιμος Βορειοηπειρώτης", πλέον, διπλωμάτης είναι μαθημένος στα δύσκολα και είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρει.
Δεν έχουμε παρά να του ευχηθούμε καλή επιτυχία σε όποια αποστολή και να του αναθέσει το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, με την προϋπόθεση πάντα να τον αφήνει να κάνει απρόσκοπτα το πατριωτικό έργο του. 
   

(ευχαριστούμε ιδιαίτερα για το ρεπορτάζ την κα Άννα Γκάγκαλη) 

1 σχόλιο: