Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Ο "Ελεύθερος Λόγος Αργυροκάστρου" για την απογραφή του ΚΕΑΔ


Σκηνές πρωτόγνωρης φαρσοκωμωδίας ετοιμαζόμαστε να ζήσουμε σε λίγες μέρες οι Έλληνες στη Βόρειο Ήπειρο, αφού η οργάνωση που υποτίθεται ότι αποτελεί τον μοναδικό μας αντιπρόσωπο στην Αλβανία και οπουδήποτε (η Ομόνοια που ελέγχεται από μία κλίκα που δεν λέει να ξεκολλήσει από τη χοτζική της ανατροφή) θα κάνει λέει δική της απογραφή για τους Βορειοηπειρώτες για να δει λέει πόσοι τελικά είμαστε.

Το πράγμα δεν θα το κρίναμε ίσως αρνητικά αν ο ίδιος ο πρόεδρος της Ομόνοιας Βασίλη Μπολάνος δεν παραδεχόταν ο ίδιος στην εκπομπή για το βορειοηπειρωτικό στο Ράδιο Άστυ ότι η απογραφή αυτή δεν θα έχει καμία νομική έγκριση αλλά ούτε και καμία διεθνή αναγνώριση. Να’ χουμε να λέμε δηλαδή.
Τότε για ποιο λόγο γίνεται; Μα φυσικά για να κάνει η κλίκα ένα απροκάλυπτο κομματικό φακέλωμα. Να μπορέσει στα αναγνωρισμένα χωριά και τις γύρω περιοχές να καταγράψει τους Έλληνες έναν έναν και να ξέρει που είναι ο καθένας, πόσα μέλη έχει στην οικογένεια του και κάθε φορά που έρχονται οι εκλογές να ξέρουν ποιους θα πιέζουν και με ποιο τρόπο. Νταβατζηλίκι κανονικό δηλαδή και με «πατριωτική» βούλα.

Φυσικά τα παπαγαλάκια της κλίκας του Ντούλε, του Μπολάνου και του Μπέτση έχουν εδώ και μέρες αρχίσει το έργο τους παπαγαλίζοντας πως η συμμετοχή στην απογραφή της Ομόνοιας είναι πατριωτική ευθύνη όλων των Βορειοηπειρωτών και πως όσοι δεν συμφωνούν είναι «άνθρωποι των Αλβανών».
Αναρωτιόμαστε όμως αυτά τα κοράκια από που πήραν το δικαίωμα να πουλάν νταβατζηλίκι στο όνομα του Ελληνισμού κατά των απλών Βορειοηπειρωτών;

Εκτός από τις μεταξύ τους συσκέψεις και συμφωνίες με ποιον άλλο φορέα ήρθαν σε συνεννόηση εκτός από τα σωματεία - δορυφόρους τους; με ποιες άλλες πολιτικές δυνάμεις ήρθαν σε επαφή ώστε να έχουν μια πιο μεγάλη αποδοχή και αποτελεσματικότητα σε αυτό που θέλουν να κάνουν; Την απάντηση την ξέρουμε πολύ καλά: Με καμία!
Κι όμως παρ’ όλα αυτά έχουν το θράσος να κάλουν όλους τους Βορειοηπειρώτες να συμμετάσχουν στην απογραφή – παρωδία «βάζοντας στην άκρη οποιοδήποτε μικροπολιτικό σύμφερον» όπως γράφουν στις ανακοινώσεις τους! 
Μας κάνουν και μαθήματα πολιτικού πατριωτισμού τώρα ποιοι; Αυτοί που αρνήθηκαν κάθε διάλογο! Αυτοί που θεωρούν προδοτική οποιαδήποτε αντίθετη άποψη όσο τεκμηριωμένη κι αν είναι!
Βέβαια και γι’ αυτό έχουν πονηρό λόγο που το κάνουν και μία έτοιμη δικαιολογία: για την διαφαινόμενη αποτυχία τους να κατηγορήσουν τους «άλλους», τους «προδότες αντιομονοιακούς» που δεν ήρθαν σαν τα πρόβατα στη σφαγή να απογραφούν, λέτε και ζήτησαν ποτέ τη βοήθεια τους.
Αλήθεια όμως, με τι μούτρα θα πάνε να απογράψουν ως Έλληνες όλους αυτούς που τα τελευταία χρόνια δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να τους συκοφαντούν και να τους χαρκατηρίζουν «προδότες»;


Οι καλοθελητές της κλίκας έχουν επίσης το θράσος να λένε ότι η αποχή στην απογραφή πληθυσμού τον Οκτώβριο του 2011 που έκανε το αλβανικό κράτος ήταν μέγιστη πατριωτική πράξη!
Γι΄αυτό μάλιστα επικαλούνται και την έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης που χαρακτήρισε την διαδικασία αποτυχημένη. Και φυσικά έτσι είναι, μόνο που για να διαμαρτυρηθεί και να  καταγγείλει κάποιος τη συγκεκριμένη διαδικασία πρέπει πρώτα να έχει αδικηθεί. Η κλίκα της Ομόνοιας από τη στιγμή που δεν συμμετείχε καν σε αυτή τη διαδικασία και δεν αδικήθηκε, με ποιο δικαίωμα διαμαρτύρεται;
Δικαίωμα στη διαμαρτυρία έχουν όλοι όσοι συμμετείχαν στην απογραφή, δήλωσαν την ελληνική εθνική τους καταγωγή και η δήλωση τους αυτή δεν καταγράφηκε στο δελτίο απογραφής.
Αναφέρουμε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: Ξέρουμε πολύ καλά όπως είχε γίνει θέμα και τον περασμένο Οκτώβριο ότι οι μουσουλμάνοι κάτοικοι του χωριού Αη Γιώργης δήλωσαν όλοι Έλληνες, όπως δηλώσαν και οι ίδιοι δημόσια στις τηλεοπτικές κάμερες. Αν τα αποτελέσματα που θα δημοσιευτούν αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν Έλληνες τότε και οι κάτοικοι του Άη Γιώργη θα έχουν την ευκαιρία να καταγγείλουν ως ψευδή τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν. Αν όμως άκουγαν την ανεύθυνη και ανθελληνική διαταγή της χοτζικής κλίκας που διαφεντεύει την Ομόνοια θα είχαν απολέσει κάθε δικαίωμα για διαμαρτυρία.

Αφού χαρακτηρίζουν οι εσωτερικοί νταβατζήδες του Β/ηπειρωτικού Ελληνισμού ως προδότες όσους συμμετείχαν στην απογραφή του περασμένου Οκτωβρίου δηλώνοντας την ελληνική τους εθνικότητα, πως εξηγούν το ότι βρίσκονταν σε πλήρη σύμπνοια με τους εθνικιστές της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας που καλούσαν και αυτοί σε αποχή;
Γιατί οι ψευτοπατριώτες του ΚΕΑΔα έδειχναν το ίδιο πάθος με τους οπαδούς του Σπαχίου στο να μην συμπληρωθούν τα ερωτηματολόγια και μάλιστα τα σημεία που αναφέρονταν στην  εθνικότητα και το θρήσκευμα; Μήπως τελικά είναι όντως πατριώτες με αλβανικά όμως εθνικά αισθήματα;
Βέβαια σε αυτή την προσπάθεια για άλλη μια φοράα έχουν συμμάχους ορισμένα αλβανικά ΜΜΕ που τους κάνουν την καλύτερη διαφήμιση με το να τους επιτίθενται λέγοντας πως αγνοούν τη νομιμότητα. Το έργο το έχουμε ξαναδεί πολλές φορές και όσοι την έχουμε πατήσει από κάτι τέτοια επικοινωνιακά παιχνίδια δεν τρώμε άλλο κουτόχορτο. Δεν παύουν όμως να υπάρχουν και οι αφελείς που λένε «για να τους σχολιάζουν αρνητικά οι Αλβανοί σημαίνει ότι καλοί είναι».

Από την άλλη κάποια κοράκια της κλίκας καμαρώνουν διατυμπανίζοντας ότι η Ομόνια κάλεσε σε αποχή τους Βορειοηπειρώτες τον περασμένο Οκτώβριο επειδή γνώριζε ότι δεν μπορούσε να τους κινητοποιήσει ώστε να έρθουν να απογραφούν μαζικά. Έτσι έκανε την έξυπνη (!!!) κίνηση να απόσχει ώστε και καλυμένη να είναι για την ανικανότητα της και την αλβανική πλευρά να μπορεί να «κατηγορήσει» εκ τους ασφαλούς. Πραγματικά πρώτη φορά βλέπουμε κάποιον να θεωρεί παληκαριά που το έβαλε στα πόδια για να αποφύγει να δώσει έναν αγώνα!

Επειδή μπορούν να γραφτούν πολλά για τα τελευταία κωμικοτραγικά συμβαίνουν στον άμοιρο τόπο μας, θα μπορούσαμε να πούμε ότι μία απογραφή - πρωτοβούλια σαν αυτή που θέλει να κάνει η Ομόνοια θα είχε νόημα αν γινόταν επίσημα σε συγνεργασία με ορισμένους διεθνείς οργανισμούς και συγκέντρωνε έναν συγκεκριμένο αριθμό Ελλήνων στις μη αναγνωρισμένες περιοχές όπως τη Χιμάρα και την Κορυτσά όπου αργότερα θα μπορούσαν να θέσουν και τις ανάλογες διεκδικήσεις για την αναγνώριση ύπαρξης εκεί ελληνικής μειονότητας.

Φυσικά όμως κάτι τέτοιο δεν έχει καμία σχέση με αυτό που σκοπεύει να κάνει το κατεστημένο που πίνει το αίμα των Βορειοηπειρωτών.
Ξέρουμε πολύ καλά ότι η απογραφή – φάρσα θα προβληθεί και με το παραπάνω στο Βούρκο και στη Δρόπολη, άντε να πέσουν πάλι και κάποια πυροτεχνήματα στη Χιμάρα, όπως το’ χουμε συνηθίσει, με μοναδικό σκοπό να διαφημιστεί προεκλογικά ο ΚΕΑΔας. Γιατί να είστε σίγουροι ότι αυτό το θέατρο που το προγραμματίζουν να το ολοκληρώσουν τον Δεκέμβριο, αλλά δεν αποκλείεται να του δώσουν παράταση λίγους ακόμα μήνες και να ανακοινώσουν τα «αποτελέσματα» λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές του 2013. Έτσι, για να παραμένουν πάντα στην επικαιρότητα.  

Μπιτσιλιάκος του Πωγωνίου




Ελεύθερος Λόγος Αργυροκάστρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου