Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Οργίασαν και φέτος οι Αλβανοτσάμηδες στο Μαυρομάτι με αφορμή την επέτειο της "γενοκτονίας" τους


Φώναζαν θέλουμε την πατρίδα μας και... κήρυξαν πόλεμο στην Ελλάδα!
 
Εκατοντάδες Τσάμηδες συγκεντρώθηκαν στα ελληνοαλβανικά σύνορα, στο τελωνείο Μαυροματίου Σαγιάδας Θεσπρωτίας, από την αλβανική πλευρά και κήρυξαν... τον πόλεμο στην Ελλάδα
Μίλησαν για επαναπατρισμό και επιστροφή των περιουσιών τους, ενώ δεν δίστασαν, για ακόμη μια φορά, να κάνουν λόγο για "γενοκτονία"

Ο πρόεδρος του κόμματος των τσάμηδων PDIU Shpetim Idrizi, επανέλαβε το αίτημα για έκδοση ψηφίσματος από την αλβανική βουλή υπέρ των Τσάμηδων και ζήτησε να ενταχθεί το «ζήτημα» τους στην ατζέντα της κυβέρνησης της χώρας τους. Μάλιστα κατηγόρησε την Ελλάδα για κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αφού δεν επιτρέπει στους Τσάμηδες να επισκεφτούν την Ελλάδα. Νωρίτερα είχε προηγηθεί εκδήλωση στο "Μνημείο Γενοκτονίας", όπως το ονομάζουν, στην Τζάρα Αγίων Σαράντα. Eκεί φύτεψαν και μια ελιά, που συμβολίζει την έναρξη των εργασιών για τη δημιουργία μεγάλου μνημείου. 

Να σημειωθεί ότι η ελληνική πλευρά είχε λάβει τυπικά μέτρα ασφαλείας. Συγκεκριμένα είχε κλείσει, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τις πόρτες στο τελωνείο Μαυροματίου, υπήρχαν εκεί άνδρες των ΜΑΤ, ενώ αστυνομικοί με πολιτικά παρακολουθούσαν τις κινήσεις.
Παράλληλα ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μαργαριτίου του Δήμου Ηγουμενίτσας Κωνσταντίνος Μπόλωσης, ο οποίος είναι ένας πολύ δραστήριος και δυναμικός άνθρωπος, δεν δίστασε, όταν αλβανικό τηλεοπτικό συνεργείο, μαζί του και Τσάμηδες, πήγε στο Μαργαρίτι να κάνει γυρίσματα, να βγει μπροστά και να τους διώξει. 
 
Όπως δήλωσε στο ιστολόγιο Κάτοψη δεν μπορούσε να τους αφήσει να προκαλούν μέσα στον ίδιο τον τόπο του. 
«Δεν το χωρούσε η συνείδησή μου. Τους ξεκαθάρισα ότι εδώ είναι Ελλάδα,
εδώ είναι Θεσπρωτία και όχι Τσαμουριά. Τους εξήγησα ότι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να παραποιούν την ιστορία και να δημιουργούν προβλήματα. Τους ανέφερα ότι είναι ανεπιθύμητοι, αφού ήρθαν με κακές προθέσεις και σκοπό να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα, και τους είπα να φύγουν», είπε ο κ. Μπόλωσης. 


Με πληροφορίες από το ιστολόγιο Κάτοψη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου