Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Για τον Σεπτέμβριο αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης Ντίσιου από το ανώτατο δικαστήριο

Αναβολή για τον Σεπτέμβριο πήρε η εκδίκαση της υπόθεσης του Προέδρου της Ομόνοιας Περιφέρειας Κορυτσάς Ναούμ Ντίσιου από το αλβανικό Ανώτατο Δικαστήριο στα Τίρανα.
Αρχικά η τελική απόφαση της αλβανικής δικαιοσύνης είχε αποφασιστεί να ανακοινωθεί χθες, αλλά αναβλήθηκε για δύο τουλάχιστον μήνες, επειδή στην δίκη απουσίαζαν οι εργάτες Άλκης Κοροβέσης και Λουάν Ζάτσε που έπρεπε να ήταν παρόντες αυτοπροσώπως ή μέσω συνηγόρων τους.


Οι συγκεκριμένοι εργάτες ήταν εκείνοι που διέπραξαν το "έγκλημα", με ηθικό αυτουργό τον Ναούμ Ντίσιο, της κατασκευής των σκαλοπατιών και του μονοπατιού που οδηγεί στο μνημείο των Ελλήνων πεσόντων στρατιωτών του Έπους του '40 στη Μπομποστίτσα. 


Από την πλευρά του κ. Ντίσιου ήταν παρόντες στο δικαστήριο ήταν ο συνήγορος του και ο υιός του, αλλά υπάρχει έντονη η απογοήτευση από την απουσία του ελληνικού κράτους από τις εξελίξεις. 
Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του Προέδρου της Ομόνοιας Περιφέρειας Κορυτσάς και μέλους του προεδρείου της ΕΕΜΜ δεν φαίνεται να ευοδώνονται οι ελπίδες που δημιούργησε προεκλογικά η Νέα Δημοκρατία, η οποία υποσχέθηκε να βάλει υψηλότερα στην ατζέντα της εξωτερικής πολιτικής το Βορειοηπειρωτικό εφόσον ερχόταν στην κυβέρνηση, αφού μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιαστεί κάτι απτό που να δείχνει το ενδιαφέρον του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών για την καλύτερη έκβαση της υπόθεσης. 


Εν τω μεταξύ το μόνο κοινοβουλευτικό κόμμα που έδειξε ανοικτά ενδιαφέρον για την δίκη του Ελληνόβλαχου ηγέτη, ήταν η Χρυσή Αυγή η οποία σε ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα της 
"δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση της στον Έλληνα, Ναούμ Ντίσιο, και καλεί το Ελληνικό ΥΠΕΞ να πάψει να κωφεύει στην ανθελληνική πολιτική του αλβανικού κράτους ενάντια στους Έλληνες Βορειοηπειρώτες".


Ας ελπίσουμε ότι η αναβολή της τελικής απόφασης για τον Σεπτέμβριο θα δώσει χρόνο στους αρμόδιους από ελληνικής πλευράς να λάβουν τα μέτρα και τις ευθύνες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου