Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Το αμετανόητο φιλοαλβανικό και αντιβορειοηπειρωτικό ΚΚΕ



Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας απέστειλε πρόσφατα στο συνώνυμο κόμμα της Αλβανίας συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του Χόσνι Μιλόσι, προέδρου της ΚΕ του ΚΚΑ, στο οποίο έγραφε μεταξύ άλλων:

«Ο σύντροφος Χόσνι  Μιλόσι, υπήρξε πιστός μέχρι το τέλος στα ιδανικά του κομμουνισμού, συνέβαλε αποφασιστικά στην ανασυγκρότηση και νομιμοποίηση του Κομμουνιστικού Κόμματος Αλβανίας τη δεκαετία του '90, ενώ με την πρόσφατη κάθοδό του στις δημοτικές εκλογές και την εκλογή του στο δημοτικό συμβούλιο των Τιράνων, βοήθησε σημαντικά στην ενίσχυση της αυτοτελούς ιδεολογικο-πολιτικής δράσης του ΚΚ Αλβανίας».

Βέβαια είναι περιττό να διευκρινίσουμε ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα Αλβανίας αποτελεί την ιδεολογική συνέχεια του Κόμματος Εργασίας Αλβανίας (PPSH), κάτι που δεν κρύβουν άλλωστε ούτε τα ίδια του τα μέλη, αφού μνημονεύουν σε κάθε ευκαιρία τα έργα και τις ημέρες του αλήστου μνήμης δικτάτορα Ενβέρ Χότζα - αν και φυσική συνέχεια του ΚΕΑ αποτελεί το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSSH) μετά την μετονομασία του το 1991.
Το ΚΚΕ παραμένει λοιπόν αμετανόητο όχι μόνο για το δικό του παρελθόν (Δεκεμβριανά 1944, συμμοριτοπόλεμος 1946 – ΄49 κ.α) αλλά καμαρώνει και για τα αδελφά κόμματα πίσω από το σιδηρούν παραπέτασμα.

Ας θυμηθούμε όμως λίγες από τις δράσεις συμπαράστασης του ΚΚΕ προς το καθεστώς «παράδειγμα προς μίμηση» που επικρατούσε στην Αλβανία πριν το 1990 και το μένος του σε κάθε αναφορά για το Βορειοηπειρωτικό ζήτημα.



ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΠΡΟΚΛΗΣΗ...
Κατέλαβαν καμπαναριά!...

Κατάληψη καμπαναριού (ναι, καμπαναριού!) μόνο χειροκροτητές του τυράννου Ενβέρ Χότζα θα είχαν το θράσος να πραγματοποιήσουν.
Στην πρωτόγνωρη αυτή θρησκευτική ενέργεια, προέβησαν ανενόχλητοι 5-6 «κόκκινοι» σύντροφοι του Παρακαλάμου, οι οποίοι χθες τα ξημερώματα άναψαν φωτιά κάτω από το καμπαναριό της εκκλησίας και εμπόδισαν το νεωκόρο να χτυπήσει τις καμπάνες, τόσο για τον όρθρο όσο στη συνέχεια για το τριήμερο πένθους και προσευχής για τη Βόρειο Ήπειρο, που έχει κηρύξει στην περιοχή ο ακρίτας Μητροπολίτης Σεβαστιανός.

Στη συνέχεια, γύρω στις 10 το πρωί, έβγαλαν τα «γλωσσίδια» από τις καμπάνες και τις νέκρωσαν. Ο ιερέας, μη μπορώντας διαφορετικά να αμυνθεί από τους καταληψίες δήλωσε ότι σήμερα Ψυχοσάββατο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, δεν θα λειτουργήσει. Πληροφορούμαστε ότι πρόκειται περί μεθοδευμένης ενέργειας ανθρώπων του Χότζα, γιατί «αντιγραφή» του ανωτέρω περιστατικού έγινε και σ’ άλλα χωριά του Πωγωνίου.
Πρόκειται για πρωτοφανή πρόκληση προς τη θρησκεία, τους νόμους και το δημόσιο αίσθημα.
Θα μείνουν οι αρμόδιες αρχές απαθείς σε τέτοιες βάναυσες αντικοινωνικές εκδηλώσεις μιας φανατισμένης μειοψηφίας;

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ 16-2-1985



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

... Ο Σεβαστιανός ενθαρρυμένος από την κυβερνητική ανοχή συνεχίζει ανενόχλητα τη δράση του στην πόλη μας και στα χωριά της επαρχίας, στα σχολεία, στα οικοτροφεία και στις εκκλησίες. Καθημερινά οι αντιδημοκρατικές και αντικομμουνιστικές δραστηριότητες του αυξάνονται, τα μεγάφωνα καλούν σε συλλαλητήρια και συναγερμούς, οι καμπάνες χτυπούν όλο και πιο συχνά και δυνατά για τους «καταπιεζόμενους αδελφούς της Βορείου Ηπείρου».

Απαιτούμε από κυβερνητικής πλευράς συγκεκριμένα μέτρα αντιμετώπισης της «πολιτικής» του Σεβαστιανού που στοχεύει στο να υπονομεύει την προσπάθεια για συνεργασία όλων των λαών στα Βαλκάνια και να περνάει για όλα τα ζητήματα τις πιο αντιδραστικές, σκοταδιστικές και καταδικασμένες στη συνείδηση του λαού απόψεις, όντας το κύριο στήριγμα και ο τοποτηρητής της Δεξιάς στον τόπο μας.

Κ.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ του Κ.Κ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου