Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Εγκρίθηκε το νέο σχέδιο οικοδόμησης για τη Χιμάρα



«Ο Μπερίσα εξήρε τη δημοτική αρχή της Χιμάρας»

Ιούνιος 1, 2012.

Τίρανα.

Το Εθνικό Συμβούλιο της Εδαφικής Προσαρμογής ενέκρινε στη συνεδρίασή του την Παρασκευή το νέο σχέδιο κανονισμού για την πόλη της Χιμάρας, ένα κορυφαίο τουριστικό αξιοθέατο της νότιας ακτής της Αλβανίας, καθώς και μια σειρά 11 αποφάσεων που αφορούν τομείς της οικονομίας, του τουρισμού και της ενέργειας.

Το Συμβούλιο συζήτησε και ενέκρινε κανονισμούς για το σχεδιασμό των πόλεων της Χιμάρας, της Λούσνας, μια απόφαση που επιτρέπει στη διεθνή εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου ‘Petromanas’ να ανοίγει πηγάδια και αποφάσεις και να  ανοικοδομεί  μια σειρά μικρών υδροηλεκτρικών σταθμών σε όλη τη χώρα.

Ο πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα, ο οποίος προήδρευσε της σύσκεψης, εξήρε τις τοπικές αρχές στη νότια πόλη της Χιμάρας, λέγοντας ότι έχουν συνταχθεί με προσοχή στο σχέδιο  του κανονισμού της πόλης, καθορίζοντας σαφώς τους αυστηρούς κανόνες και τοποθεσίες για οικοδόμηση στην περιοχή του δήμου Χιμάρας.

«Το σχέδιο καθορίζει σαφώς τους κανόνες σύμφωνα με τους οποίους οι κάτοικοι μπορούν να χτίσουν. Καλώ όλες τις τοπικές αρχές, τους δήμους και τις κοινότητες της χώρας να ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα προκειμένου να δώσουν νέα διάσταση στην ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας», δήλωσε ο Μπερίσα, προτρέποντας τις τοπικές αρχές να σεβαστούν τα κριτήρια που καθορίζονται στο σχέδιο κανονισμού που επιτρέπει  τη βιώσιμη ανάπτυξη της εν λόγω περιοχής ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου