Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Νέα αποστολή της ΣΦΕΒΑ σε Πολένα και Πόγραδετς


Το Σάββατο 9 Ιουνίου 2012 είχαμε τη μεγάλη χαρά να παρευρεθούμε στην εορτή λήξης που μας ετοίμασαν τα παιδιά του φροντιστηρίου εκμάθησης ελληνικής γλώσσας στην Πολένα της Κορυτσάς. 

Είναι πολύ παρήγορο το γεγονός ότι τα μικρά αδέρφια μας διψούν για την ελληνική γλώσσα σε ένα χωριό όπου από το 1925 δεν υπάρχει δημόσιο σχολείο που να διδάσκει τα ελληνικά παρόλη την ελληνική συνείδηση των κατοίκων. 

Την γιορτή παρακολούθησε και ο πρόξενος Κορυτσάς, ο οποίος στο τέλος έδωσε τη βεβαίωση φοίτησης στους μικρούς μαθητές. Για όλα τα παιδιά, είχαμε φροντίσει να μεταφέρουμε μικρά δωράκια.

Στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε στο Πόγραδετς, που αποτελεί το βορειότερο σημείο προέλασης του Ελληνικού στρατού το 1940-41. Ήταν πολύ μεγάλη η συγκίνηση όταν προσκυνήσαμε στο προάστιο της πόλης Ρεμένι τους ένα ταφικό μνημείο προς τιμήν των Ελλήνων στρατιωτών που έπεσαν εκεί, που το οποίο επιμελήθηκε ο σύλλογος ΦΩΣ ΧΡΙΣΤΟΥ από τη Θεσσαλονίκη και που ιδιωτικά οι εκεί Βορειοηπειρώτες  προσέχουν. Ελπίζουμε κι ευχόμαστε κάποτε το Ελληνικό κράτος να δημιουργήσει επίσημο νεκροταφείο στην περιοχή που είναι κατάσπαρτη με κόκκαλα ηρώων.


http://www.sfeva.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου