Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Ομοψυχία και συστράτευση απαιτεί ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός


του εκδότη Θόδωρου Βεζιάνη

Ο Ελληνισμός μας , ο οποίος αποτελεί ένα από τα καλύτερα κομμάτια του ελληνικού Έθνους, δεν αντέχει άλλο τον διαμελισμό των δυνάμεών του, τη  διάσπαση και την εσωστρέφεια. Σ’ αυτές τις καταστάσεις  έχει ανάγκη από έναν ενιαίο, συμμαχικό, από κοινού φορέα, για την επίλυση των προβλημάτων του.

Οι κατεξοχήν ελληνικές δυνάμεις μας όπως, η Ομόνοια (ως οργάνωση), το Κόμμα «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον», ως εθνικός ελληνικός φορέας και το ΚΕΑΔ, μπορούν να καθίσουν κάτω μαζί, παραμερίζοντας τα όποια μικροσυμφέροντα, άλλες εξαρτήσεις κλπ. και να φτιάξουν από κοινού έναν ενιαίο συμμαχικό φορέα, μια δύναμη και μια απόφαση, για από κοινού αντιμετώπιση, ειδικά, των εθνικών μας προβλημάτων, που τόσο πολύ μας ταλαιπωρούνε.

Πιστεύω πως πολλοί θα επικροτήσουν την άποψη αυτή. Όμως, η πραγματοποίηση θα είναι δύσκολη, γιατί διαφορετικά τα βλέπει τα πράγματα ο καθένας. Ειδικά, οι νοσταλγοί του παρελθόντος ταυτίζουν την ενότητα με την μονοκρατορία. Αυτοί θέλουν ένα κόμμα και μια φωνή. Δυστυχώς, τους έμεινε η νοοτροπία της μακρόχρονης κομμουνιστικής μιζέριας.                                                                                      
Το να καταναλώνουμε δυνάμεις, για να σπιλώσουμε, να κατηγορήσουμε τον άλλον Έλληνα, το άλλο ελληνικό Κόμμα, βρίσκοντας ή δημιουργώντας χίλια δυο κοσμητικά επίθετα, παρουσιάζοντας τον εαυτό μας καλύτερο, αυτό από τη μια δε λέει τίποτα, από την άλλη δείχνει χαμηλό επίπεδο, έλλειψη στρατηγικής, καμιά λύση στα ζωτικά μας εθνικά προβλήματα, αφήνοντας ανοιχτό πεδίο να δράσουν οι άλλοι, οι αντίπαλοί μας.

Αγωνιστήκαμε σκληρά, ο καθένας με τον τρόπο του και με τις δυνατότητές του, όμως , το αποτέλεσμα ποιο είναι; σχεδόν ερήμωση όλου του χώρου.
Τώρα ή τον αποτελειώνουμε αυτόν τον Ελληνισμό που έμεινε ή δίνουμε τα χέρια όλοι μαζί σε κοινό αγώνα, με κοινή και δυνατή καθοδήγηση, για να αναγεννηθεί και νοικοκυρευτεί αυτός ο μαρτυρικός μας τόπος.

Όσον αφορά τις συμμαχίες με τ’ αλβανικά κόμματα, τονίζουμε πως μια που ο σκοπός μας είναι να ξαναφτιάξει ο Ελληνισμός μας μια δική του δύναμη, τις συμμαχίες θα τις κάνουμε ανάμεσά μας, μεταξύ όλων των ελληνικών φορέων, μικρών ή μεγάλων και η δύναμη, με ενωμένο τον Ελληνισμό μας, ήδη είναι μεγάλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου